کد خبر: 980950
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۹
گپ‌وگفتی با اسماعیلی، کارگردان مستند «آدور»
داستان مصطفی در واقع پیرامون معظل بزرگی است که در حاشیه کرمان بسیاری از کودکان و نوجوانان با آن مواجهند و آن بحران هویت است. برخی از نوجوانان حتی شناسنامه هم ندارند و ما خواستیم از انعکاس این موقعیت بحرانی به یک وضعیت برسیم
حامد طبیعت پور
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: سیزدهمین دوره جشنواره «سینما حقیقت» از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه در تهران برگزار می‌شود. در این دوره، مستند «آدور» به کارگردانی محمدصادق اسماعیلی از تولیدات مرکز سوره، به بخش رقابتی فیلم‌های جشنواره راه یافته است.
مستند «آدور» در حاشیه شهر کرمان و برخی شهرستان‌های استان کرمان تولید شده که ساخت آن بیش از یک سال به طول انجامیده و تنها فیلمی است که از استان کرمان در جشنواره «سینما حقیقت» حضور دارد.

این مستند حدود یک ساعته، داستان یک نوجوان کرمانی است که به واسطه بحران‌های خانوادگی و اجتماعی نظیر اعتیاد، در روند زندگی اش دچار اضمحلال شده است.
راویت اصلی فیلم مبتنی بر این است که این نوجوان هیچوقت موفق به دیدار مادرش نشده و بعد از ورود نامادری و تصمیمی که برای به پرورشگاه گذاشتن او گرفته می‌شود، ترغیب می‌شود که به جستوجوی مادرش بپردازد.

محمدصادق اسماعیلی کارگردان مستند «آدور» که سومین حضور خود در جشنواره «سینما حقیقت» را پشت سر می‌گذارد، پیرامون انگیزه و علت ساخت «آدور» به خبرنگار «جوان آنلاین» گفت: خودم ساکن مناطق جنوبی کرمان هستم و سالهاست از نزدیک شاهد وضعیت نابسامان حاشیه شهر کرمان هستم که با بحران‌های متعدد فرهنگی و اجتماعی روبروست. متأسفانه اکثر خانواده‌ها در این مناطق با معظل بیکاری و اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کنند. در بین خانواد‌ه‌های حاشینه نشین، من سراغ مصطفی نوجوانی رفتم که در حاشیه شهر با مشکلات زیادی روبرو شده و در تلاش است تا به تنهایی از پس مشکلات برآید.

اسماعیلی ادامه داد: داستان مصطفی در واقع پیرامون معظل بزرگی است که در حاشیه کرمان بسیاری از کودکان و نوجوانان با آن مواجهند و آن بحران هویت است. برخی از نوجوانان حتی شناسنامه هم ندارند و ما خواستیم از انعکاس این موقعیت بحرانی به یک وضعیت برسیم. درواقع قصه مصطفی برایم بهانه‌ای بود تا به مسائل افرادی که با چنین بحران‌هایی در حاشیه شهر‌ها درگیرند بپردازم.
 
کودکان بی هویت، معضل بزرگ مناطق حاشیه نشین

کارگردان «آدور» در مورد نحوه رسیدن به سوژه مستند خود بیان کرد: چندی پیش به همراه گروهی از دوستان جهادگر در حاشیه شهر مشغول فعالیت جهادی بودیم که با نوجوانی به اسم مصطفی آشنا شدیم و وقتی از کم و کیف مشکلات عدیده‌ای که او در سن ۱۴ سالگی با آن مواجه است آگاه شدم تصمیم گرفتم تا با ساخت مستندی پیرامون او، ذهن مخاطبان را معطوف به معضلی کنم که مصطفی و امثال او درگیرش هستند.

اسماعیلی همچنین درباره علت نامگذاری مستند به نام «آدور» افزود: آدور در فرهنگ ۳ هزار ساله مردم کرمان به معنای خار بیایانی است که مقاومت زیادی دارد و در پرورش آدور هیچ کس دخیل نیست و خودش رشد می‌کند. از همین جهت، چون دقیقا نام آدور در فرهنگ کرمان منطبق بر مضمون فیلم بود این اسم را انتخاب کردم.

کارگردان «آدور» در پایان با اشاره به وضعیت کنونی نوجوان به تصویر کشیده شده در مستند گفت: خوشبختانه با پیگیری‌هایی که انجام شد بخشی از مشکلات مصطفی مانند مشکل هویتی رفع شده و او توانست بالاخره صاحب شناسنامه شود، ولی باقی مشکلات وی متأسفانه همچنان باقیست، مخصوصا اینکه او کماکان موفق به دیدن مادرش نشده، البته در تلاشیم تا با کمک برخی دوستان هرچه زودتر مصطفی را به آرزویش برسانیم تا با مادرش دیدار کند.
 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار