کد خبر: 986852
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۴
۳ کشور اروپایی، به دلیل تهدید تعرفه‌ای امریکا مکانیسم ماشه را به جریان انداخته‌اند
انگلیس، فرانسه و آلمان در بیانیه شروع فرآیند مکانیسم ماشه برجام گفته‌اند که «به دلیل اقدام‌های ایران هیچ چاره دیگری» نداشته‌اند، جز اینکه مکانیسم حل اختلاف را فعال کنند، ولی حالا مشخص شده که دلیل «بدون چاره» بودنی که اروپاییان از آن صحبت می‌کنند، تهدید امریکا به افزایش ۲۵ درصدی تعرفه گمرکی بر واردات خودرو‌های اروپایی است که ۲۹ درصد صادرات خودروی اروپایی به امریکا را تشکیل می‌دهد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به گزارش «جوان»، جوزپ بورل، کمیسیونر سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنج شنبه ۲۶ دی برای اولین بار با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در حاشیه نشست «رایسینا» در هند دیدار کرد و گفت که اتحادیه اروپا بر حفظ برجام اصرار دارد. گفته می‌شود ظریف در اولین دیدار خود با بورل، انتصاب او را تبریک گفته و آمادگی خود را برای همکاری نزدیک با او اعلام کرده است. گفت‌وگوی اول ظریف با بورل، ظاهراً گفت‌وگویی صریح بوده و وزیر خارجه ایران با برشمردن اشتباهات و بی‌عملی اروپایی‌ها در قبال تعهدات‌شان در برجام و همچنین فعال شدن مکانیسم حل اختلاف برجام، موسوم به ماشه، رویکرد اروپاییان را مردود خوانده و خواستار تصحیح رفتار آنان در قبال ایران و برجام شده است. ویدئویی از ملاقات ظریف با کمیسیونر سیاست خارجی اتحادیه اروپا منتشر شده که بخش‌هایی از صحبت‌های رد و بدل شده بین این دو را به تصویر می‌کشد. ظریف در پایان ملاقات، هنگام خداحافظی با بورل، ظاهراً به تبعیت اروپایی‌ها از امریکا اشاره می‌کند و خطاب به بورل می‌گوید: «هرگز از یک قلدر کسب اجازه نکنید.» سخنان ظریف همزمان شده با گزارش‌هایی که درباره تهدید امریکا علیه اتحادیه اروپا منتشر شده است، تهدیدی که روزنامه‌های امریکایی و بریتانیایی اولین بار آن را فاش کردند و البته وزیر خارجه آلمان هم آن را تأیید کرده است. واشنگتن پست چهار شنبه فاش کرد که دولت دونالد ترامپ، به آلمان، بریتانیا و فرانسه گفته است که لازم است رسماً ایران را به نقض تعهداتش در برجام متهم کنند، در غیر این صورت، تعرفه گمرکی بر واردات خودرو اروپایی را به ٢٥ درصد افزایش خواهد داد. امریکا بزرگ‌ترین بازار خودرو شرکت‌های اروپایی است و حدود ۲۹ درصد از صادرات خودروی این قاره در سال ۲۰۱۸ به امریکا بوده است. ایالات متحده در این سال ۳۷ میلیارد دلار خودرو از اروپا وارد کرده است.

برلین: «این بیان» وجود دارد
«گاردین» هم از قول یکی از اعضای سابق تیم امنیت ملی دولت امریکا، روایتی مشابه روایت «واشنگتن‌پست» را نقل کرده و نوشته که دولت امریکا دنبال این است که توافق تجاری با انگلیس پس از خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت) را به خروج این کشور از برجام منوط کند و از این طریق دولت انگلیس را در مسیر خروج از برجام قرار دهد. ریچارد گلدبرگ که تا همین هفته پیش به عنوان دستیار مشاور امنیت ملی دولت امریکا فعالیت می‌کرده، در گفتگو با شبکه خبری بی‌بی‌سی گفته است: «همچنان که به خروج از اتحادیه اروپا نزدیک می‌شوید، حامیان برگزیت از شما می‌خواهند که از برجام نیز خارج شوید، زیرا آن‌ها از برجام خوش‌شان نمی‌آید. وقتی بعد از خروج از اتحادیه اروپا در روز ۳۱ ژانویه [۱۱ بهمن]برای مذاکرات تجاری به واشنگتن بیایید، چه تصمیمی خواهید گرفت؟» آنگرت کرامپ کارنباوئر، وزیر دفاع آلمان اولین مقام اروپایی بود که روز پنج شنبه در یک نشست خبری در لندن تأیید کرد «این بیان یا به اصطلاح تهدید، وجود داشته»‌ولی توضیح بیشتری در این باره نداد. البته یل هوگان، کمیسیونر تجارت اتحادیه اروپا که برای تسهیل مراودات تجاری بین اتحادیه اروپا و ایالات متحده به واشنگتن سفر کرده در پاسخ به خبرنگاران طرح چنین تهدیدی از سوی امریکایی‌ها با چنین شدت و حدتی را تأیید نکرده و مدعی شده که تعرفه گمرکی بر اتومبیل «مطرح نشد، خیلی گذرا مطرح شد.»

قلدر دبستان یادتان هست؟
سه شنبه قبل، دو روز قبل از افشا شدن فشار واشنگتن بر رهبران اروپا برای تغییر موضع در مورد برجام، آن‌ها اعلام کردند مکانیسم حل اختلاف مندرج در بند‌های (۳۶) و (۳۷) برجام را که حالا دیگر به مکانیسم ماشه معروف شده، به جریان می‌اندازند. آلمان، فرانسه و انگلیس البته گفته‌اند که در حال حاضر در نظر ندارند شکایت خود را به مرحله لغو برجام و بازگشت تحریم‌های بین‌المللی در شورای امنیت بکشانند، ولی در بیانیه خودشان تأکید کرده‌اند: «با توجه به اقدامات ایران، هیچ چاره دیگری نداشتیم جز اینکه برای ثبت نگرانی‌های‌مان و اینکه ایران به تعهداتش در برجام پایبند نیست به کمیسیون مشترک [حل اختلافات امریکا]رجوع کنیم.»‌ولی ظاهرا افشای تهدید تعرفه‌ای امریکا علیه اروپاییان نشان می‌دهد که «هیچ چاره دیگری نداشتیم» که اروپاییان از آن صحبت می‌کنند، بیشتر ناظر به تهدید امریکا است نه رفتار ایران. محمدجواد ظریف در واکنش به موضع اروپاییان گفته که «اروپاییان آنچه را که از برجام مانده بود فروخته‌اند تا از تعرفه‌های جدید ترامپ اجتناب کنند.» ظریف نوشته است: «تسلیم‌/مماشات [اروپا مقابل امریکا]مسجل شد. تروئیکای اروپایی بقایای برجام را، برای اجتناب از تعرفه‌های جدید ترامپ، فروخت. دوستان من، فایده‌ای ندارد. شما فقط اشتهای او را باز کردید. قلدر دبیرستان خود را به یاد دارید؟ اگر می‌خواهید که شرافت خود را بفروشید، بفرمایید. اما ژست اخلاق و قانون به خودتان نگیرید؛ که آن را ندارید.»

لاوروف: می‌خواهند ایران را مقصر نشان دهند
وزیر امور خارجه روسیه گفته که اوضاع پیرامون برجام قابل قبول نیست و اروپایی‌ها با به جریان انداختن مکانیسم حل و فصل اختلافات تلاش می‌کنند ایران را مقصر شرایط فعلی نشان دهند. به گزارش «اسپوتنیک»، سرگئی لاوروف روز جمعه در نشست خبری سالانه خود گفت: «جهان در مقابل خواسته‌های امریکا سر خم کرده و با ایران تبادل تجاری انجام نمی‌دهد. این اوضاع که وارد پیچ خطرناکی شده بسیار نگران‌کننده است. سه کشور از طرف‌های اروپایی برجام-انگلیس، آلمان، فرانسه- نامه‌ای به مقام عالی‌رتبه اتحادیه اروپا [جوزف]بورل ارسال کرده و گفته‌اند می‌خواهند مکانیسم حل‌وفصل اختلافات را که بخشی از توافق برجام است، فعال کنند». وی افزود این سه کشور توسط امریکا تحت فشار قرار گرفته‌اند تا دست به چنین اقدامی بزنند. تلاش برای فعال شدن مکانیسم حل‌وفصل اختلافات نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا قصد دارد تقصیرات را به گردن ایران بیندازد. اوضاع فعلی برجام غیر قابل قبول است.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۸
0
0
نتیجه حماقت اعتماد بیجا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار