کد خبر: 988048
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۹
در دومین نشست هم‌اندیشی کارآفرینان با وزیر اقتصاد گلایه‌های مالیاتی متعددی مطرح شد که وزیر دستور پیگیری و رسیدگی آن را صادر کرد. یکی از کارآفرینان خطاب به دژپسند از فروش مجوز کارگزاری بورس به قیمت ۲۵ میلیارد تومان خبر داد.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گزارش «فارس»، دومین نشست هم اندیشی کارآفرینان با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و برخی معاونین وزارتخانه و معاونین و مدیران وزارتخانه در رابطه با اقتصاد هوشمند در کسب و کار‌ها برگزار شد.

در این جلسه فرهاد دژپسند از کارآفرینان خواست تا در حضور رسانه‌ها مشکلات و موانع و مباحث خود را به صورت مستند، مستدل و غنی با صراحت بیان کنند تا بتوان پاسخ مناسب ارائه کرد.

اسفندیاری به عنوان کارآفرین عنوان کرد: چند سال پیش یک رستوران راه‌اندازی کردیم که در امور مالیاتی با مشکل مواجه شدیم، مالیات را بر اساس فروش و زیان محاسبه نمی‌کردند و گفتند معمولاً بر اساس منطقه‌ای است که در آن واقع شده در این زمینه اتفاقاتی مثل برخورد کارمندان مالیاتی نیز داشتیم. پرونده به شکل حرفه‌ای و سیاستمدارانه گم شد، به دلیل نزدیکی اداره مالیاتی با منزل مکرر برای پیگیری درخواست هیئت حل اختلاف به آنجا می‌رفتم، اما بعد از یک و نیم سال متوجه شدم که کمیسیون حل اختلاف مالیاتی بدون ما برگزار شده است، حتی بدون آنکه خبر دهند. گفتند شما شیر و لبنیات هم خرید و فروش کردید که باید مالیات آن را بدهید.

یکسال فاکتور بردیم، گفتند وقت نداریم که بررسی کنیم. در اصناف می‌گویند، مالیات را باید به عنوان یک رقم ثابت صنفی در نظر بگیرید سؤال من از وزیر این است که مالیات‌ستانی از نظام صنفی به شیوه کنونی درست است یا خیر؟ پیشنهاد می‌کنم با هزینه خودم یک نفر بیاید و آنجا بنشیند و سود و زیان را بررسی کند. در ادامه دژپسند وزیر اقتصاد گفت:‌به طور جدی به دنبال رفع و مرتفع کردن موانع کسب و کار هستیم.

همچنین قمی از مجموعه کسب و کار کوچک کاشانک گفت: در رابطه با امنیت فضای مجازی و باقی ماندن بستر فضای کسب و کار در اینترنت دل‌نگرانی داریم همچنین همه کسب و کار‌های کوچک در جذب سرمایه‌گذاری مشکل دارند وزارت اقتصاد در این زمینه چه برنامه‌ای دارد؟

محمدعلی حبیبی مقدم، مدیرعامل نیروگاه مقیاس کوچک تولید برق نیز یکی از مشکلات شرکت خود را مالیات دانست و ادامه داد: طبق قانون ما معاف از مالیات هستیم که با دردسر مواجه شدیم و پس از پیگیری‌های متعدد گفتند اگر به شما معافیت بدهیم ۷ هزار شرکت دیگر نیز باید معاف شوند که در نهایت معافیت را گرفتیم. واقعیت این است که جرایم عدم اظهارنامه فصلی از اصل مالیات بیشتر است، نکته دیگر اینکه فعالیت‌ها و روال اداری در بستر هوشمند نیست و با ممیز مالیاتی مکاتبه حضوری، پیگیری‌ها و نامه‌نگاری‌های فیزیکی داریم. وقتی اظهارنامه می‌دهی یکسال طول می‌کشد که سازمان آن را بررسی کند و اگر اختلاف داشته باشد حداقل چهار سال زمان می‌برد تا مالیات پرداخت شود. وی پیشنهاد داد: مانند بورس یک ضریب مالیاتی ثابت گرفته شود تا دردسر‌های این چنینی به وجود نیاید.

وی به دومین مشکل مالیاتی اشاره کرد و گفت:‌حساب یک شرکت دیگر را به حساب شرکت ما گذاشته‌اند و یکسال است که درگیر هستیم. کار دو بار انجام می‌شود یکبار در اتوماسیون اداری و یکبار نیز به صورت کاغذ و فیزیکی.

وزیر اقتصاد در واکنش به این موضوع پرسید در گمرک هم کار اینگونه انجام می‌شود؟ که این کارآفرین پاسخ داد، نه؛ واقعاً‌در گمرک کار به صورت سیستمی و یکبار انجام می‌شود، اما مثلاً برای صدور کارت بازرگانی تا کنون ۱۰ بار از من کپی کارت ملی و شناسنامه خواسته‌اند. در صورتی که با یک کدملی وضعیت محرز می‌شود.

وی تصریح کرد: مجوز کارگزاری بورس را ۲۵ میلیارد تومان می‌فروشند، خب این مجوز در دست وزارتخانه باشد و پول آن را بگیرد، وزیر در واکنش به این موضوع با تعجب پرسید ۲۵ میلیارد تومان می‌فروشند؟! البته این موضوع راهکار دارد.

در ادامه فرد دیگری به نام بلوکی‌فر مشکلات خود را مالیاتی دانست و افزود: یک محصولی را می‌فروختیم که گفتند باید مالیات ارزش افزوده آن را نیز بدهید کل سود این محصول از عمده‌فروشی ما یک درصد است و برای اینکه این مشکل را نتوانستیم حل کنیم، شرکت را بستیم وزیر نیز در واکنش به این موضع گفت شما آموزش فرار مالیاتی می‌دهید به این فرار مالیاتی می‌گویند با بستن شرکت صورت‌مسئله را پاک کردید کار خود را با اجتناب مالیاتی خراب نکنید با همین موضع و صراحتی که الان در جلسه حضور دارید با مسئولان و خود بنده ارتباط می‌گرفتید و توضیح می‌دادید یک پدیده نامیمون شکل گرفته تا حل شود.

وزیر اقتصاد ادامه داد: فردی (حبیبی)‌که گفت به سازمان مالیاتی اسناد کاغذی می‌دهد. همکاران سازمان مالیاتی می‌گویند در اتوماسیون اداری و سیستمی شدن فرآیند‌ها رتبه اول هستیم ما هم می‌دانیم که نیستند.

در ادامه جلسه کارآفرین دیگری به نام مصطفی زرین‌پاد با انتقاد از وزیر عنوان کرد: طی دو سال اخیر سه بار با وزیر جلسه داشته‌ایم و سیاهه مشکلات را گفته‌ایم. برخورد‌هایی وجود دارد که پشتوانه قانونی ندارد. مأمور مالیاتی می‌گوید باید نسبت به سال قبل ۲۰ درصد بیشتر مالیات بدهید، مگر می‌شود به عنوان وزیر اقتصاد در جریان نباشید من برای شما احترام قائلم. دائماً حرف‌های قدیمی می‌زنید و اتفاقی نمی‌افتد، موضوع مجوز‌ها را همه در جریان هستند که چه فسادی دارد و رقابت میان دستگاه‌ها است. نمونه اخیر آن بانک ملی است که بدون مناقصه و تشریفات قانونی محصولی را تولید کردند به عنوان نشان‌بانک، بچه‌ها (برخی حاضرین) می‌گویند زیرآبش را نزنید. وزیر در واکنش به این موضوع تأکید کرد: بزنید، اما درست بزنید.

دژپسند یادآور شد: اگر قرار است بگوییم بیرون بروید نمی‌گفتیم بیایید. خود شما تأکید دارید که سه بار آمده‌اید حضور شما فرصت مغتنمی است کارگروه‌هایی با سازمان‌ها تشکیل شده و به طور قطع موارد را پیگیری و اگر مشکلی باشد برخورد می‌کنیم. آقای معمارنژاد معاون بانک بیمه پیگیری می‌کند. اگر در موضوع نشان‌بانک (بانک ملی) مستندات دارید ارائه کنید تا جایی که اطلاع دارم با مناقصه بوده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار