کد خبر: 988688
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۳
نشست خبری دبیر سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر، پنج‌شنبه ۱۰ بهمن ماه و در روز نیمه‌تعطیل رسانه‌ها برگزار شد؛ در روزی که به نظر می‌رسید ابراهیم داروغه‌زاده با چالش بزرگی به نام حواشی جشنواره فیلم فجر روبه‌رو باشد، وی برخی انصراف‌ها را چیزی بیشتر از یک غلیان احساسات ندانست که به نظر می‌رسد با در نظر گرفتن استقبال بی‌نظیر مردم از خرید بلیت‌های جشنواره که رکوردی در نوع خود محسوب می‌شد این سخنان داروغه‌زاده را باید دقیق تلقی کرد، البته شواهد هم نشان می‌دهد فیلم فجر نسبت به دیگر جشنواره‌های «فجر» کمترین میزان درگیری با احساسات مقطعی برخی از هنرمندان را داشته است.
محمدصادق عابدینی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: داروغه‌زاده ترجیح داد به جای اینکه توضیحات زیادی درباره نحوه برگزاری جشنواره سی‌وهشتم بدهد، به سؤالات خبرنگاران سینمایی پاسخ دهد تا از دل پاسخ‌ها اطلاعات لازم درباره این دوره از جشنواره بیان شده باشد.

کسی انصراف نداده!
دبیر جشنواره فیلم فجر درباره انصراف مسعود کیمیایی از حضور در جشنواره فجر، گفت: «کیمیایی یکی از خاطره‌انگیزترین کارگردانان قبل و بعد از انقلاب بوده که با فیلم‌هایش دوستداران سینما را به وجد آورده است. با توجه به استقبال مردم از جشنواره وی که در پیام خود به «احترام به خواست مردم» اشاره کرده بود، در جشنواره حاضر خواهد شد و مردم را همراهی خواهد کرد.» گویا جشنواره فیلم فجر در حال رایزنی با برخی از چهره‌هایی است که در جشنواره فیلم دارند ولی نامشان در فهرست تحریم‌کنندگان فجر دیده می‌شود. داروغه‌زاده در این زمینه به رایزنی برای حضور پیمان معادی در جشنواره اشاره کرد که امسال با فیلم «درخت گردو» در بخش مسابقه سینمای ایران حضور دارد. به گفته دبیر جشنواره فیلم فجر، معادی هیچ وقت نگفت جشنواره را تحریم می‌کند. ما رایزنی‌هایی کردیم که ایشان برای جشنواره سر فیلم حضور پیدا کنند، اما ما در جریان جشنواره باید کل فیلم را داوری کنیم حتی کسی سیمرغ هم نگیرد و نباید حق فیلم ضایع شود. نمی‌توانیم بگوییم، چون کسی در جشنواره حضور ندارد باید از داوری حذف شود، البته اگر تهیه‌کننده‌ای کتباً نامه بدهد که فیلمش داوری نشود، این اتفاق رخ می‌دهد و ما در غیر این صورت موظف می‌دانیم همه فیلم‌ها را مورد داوری قرار دهیم.»

حضور همه فیلم‌ها در جشنواره!
یکی از بحث‌های جدی درباره ۲۲ فیلم حاضر در بخش سودای سیمرغ جشنواره این است که برخی از فیلم‌ها هنوز تکمیل نشده و حتی ممکن است به زمان برگزاری جشنواره نرسند. این مسئله بحث جایگزینی آن‌ها را با فیلم‌های رزرو مطرح می‌کند. داروغه‌زاده درباره حضور فیلم‌ها گفت: «تمام فیلم‌هایی که در جشنواره انتخاب شدند به جشنواره می‌رسند و اگر فکر می‌کردیم که فیلمی نمی‌رسد قطعا اثر دیگری را انتخاب می‌کردیم.» با این حال پیگیری‌های «جوان» از چند پروژه سینمایی که نام‌شان در فهرست سودای سیمرغ دیده می‌شود حکایت از عدم تکمیل این فیلم‌ها تا روز جمعه ۱۱ بهمن دارد. در این شرایط باید حضور یک یا چند فیلم رزرو را غیرمحتمل ندانست.

امسال انیمیشن خوبی نداشتیم
در سال‌های اخیر رشد تولیدات انیمیشن در سینمای ایران باعث حضور انیمیشن‌های سینمایی در جشنواره فیلم فجر شد، حتی برخی از سازندگان انیمیشن درخواست حضور در بخش اصلی جشنواره و رقابت با فیلم‌های سینمایی داشتند تا قابلیت‌های هنری آن‌ها به بوته آزمایش سپرده شود، اما امسال نه در بخش نگاه نو و نه در بخش سودای سیمرغ خبری از انیمیشن نبود. داروغه‌زاده در پاسخ به سؤال «جوان» پیرامون حضور نداشتن آثار پویانمایی در جشنواره گفت: «در دو سال گذشته در جهت حمایت از انیمیشن فیلم‌هایی داشتیم و امسال هم جایزه‌ای در فراخوان در نظر گرفتیم، اما آثاری که درخواست دادند شرایط حضور به عنوان فیلم سینمایی در جشنواره فیلم فجر نداشتند.»

اهدای جایزه «سردار سلیمانی» با داوران دوتابعیتی
امسال قرار است جایزه‌ای با عنوان جایزه سردار سلیمانی به بهترین فیلم‌های حوزه «مقاومت و جهاد» اهدا شود. این اتفاق در حالی رخ خواهد داد که چند تن از اعضای هیئت داوران جشنواره فجر دوتابعیتی هستند و تابعیت مضاعف آن‌ها هم امریکاست! این مسئله نیز موضوع پنهانی نیست که دبیرخانه جشنواره فجر از آن بی‌اطلاع باشد، با این حال دبیر جشنواره در مواجهه با سؤالی درباره تابعیت دوگانه داوران جشنواره گفت: «ما هنگام انتخاب داوران پاسپورت اهالی سینما را رصد نمی‌کنیم، اما در میان داوران امسال بعید می‌دانم کسی پاسپورت غیرایرانی داشته باشد، ما امسال جایزه مقاومت و جهاد را با نام جایزه سردار سلیمانی به جشنواره اضافه کردیم تا جایگاه این شهید بزرگوار همواره در میان اهالی سینما زنده نگه داشته شود.» سؤال خبرنگاران درباره این بود که چطور می‌شود کسی که تابعیت دوگانه امریکا را دارد جایزه سردار سلیمانی را داوری و به برنده آن جایزه اهدا کند؟!

سیمرغ ساخت ایران
از مسائل حاشیه‌ای نشست دبیر جشنواره فیلم فجر، رونمایی از سیمرغ بلورین ساخت ایران بود. سال گذشته خبر ساخت سیمرغ‌های جشنواره فجر در امارات باعث اعتراض رسانه‌ها و هنرمندان ایرانی شد. امسال با همکاری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، سیمرغ بلورین جشنواره فجر به وسیله یک شرکت ایرانی تولید شده است. پیش از سخنان دبیر جشنواره فجر با حضور معاون وزارت میراث فرهنگی، از سیمرغ ایرانی فیلم فجر رونمایی شد.

شهرداری؛ اسپانسر فیلم فجر
محمدرضا‌جوادی‌یگانه معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با حضور در نشست خبری دبیر جشنواره فیلم فجر درباره حمایت مالی شهرداری تهران از این رخداد هنری، توضیحاتی ارائه داد. جوادی‌یگانه با بیان اینکه شهرداری تهران امسال نه فقط حامی که مشارکت کننده این دوره جشنواره است، گفت: اصولاً حمایت از فعالیت‌های فرهنگی توسط شهرداری‌ها در بسیاری از نقاط دنیا رایج است و برخی از جشنواره‌ها هستند که شهرداری‌ها آن‌ها را برگزار می‌کنند. وی ادامه داد: حمایت از جشنواره فیلم فجر، به عنوان یک فعالیت فرهنگی و مهم‌ترین فعالیت تخصصی در حوزه هنر وظیفه شهرداری است و این ارگان در حد وسع و توان خود از جشنواره‌ها حمایت می‌کند. در این مسیر ما در نظر داریم بخشی از فضا‌های فرهنگی شهرداری، چون پردیس ملت که بازسازی شده یا برج میلاد با همه دسترسی‌ها و امکاناتی که دارند در دسترس اصحاب فرهنگ و هنر قرار بگیرند. معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در ادامه به نقش سینما در رفع مشکلات و مسائل شهر تهران اشاره کرد و گفت: بسیاری از مشکلات شهر تهران راه‌حل‌های فرهنگی و اجتماعی دارند و اگر بخواهیم از سد این مشکلات عبور کنیم باید از زبان هنر استفاده کنیم، برای همین شهرداری در جشنواره امسال مشارکت کرد و تنها به حمایت بسنده نکرده است.

جشنواره فیلم فجر از امروز آغاز به کار خواهد کرد. امسال این جشنواره افتتاحیه نخواهد داشت و هزینه برگزاری مراسم افتتاحیه برای کمک به سیل‌زدگان استان سیستان و بلوچستان صرف خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار