کد خبر: 988827
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۵
سخنگوی شورای نگهبان از احتمال افزایش تأیید صلاحیت‌شدگان در وقت قانونی خبر داد و گفت: در این مرحله از بررسی صلاحیت‌ها، حدود ۲ هزار نفر تأیید صلاحیت شدند.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: به گزارش مهر، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان صبح دیروز در نشست خبری اظهار کرد: مشکل اصلی ما در انتخابات با این نظام انتخاباتی و قوانین حداقلی است که وضعیت فعلی را ایجاد می‌کند و هر دو طرف ممکن است ناراضی باشند، در حالی که ما هم راضی به این وضعیت نیستیم.

تأیید ۵۰ درصدی صلاحیت‌ها در مرحله اول
کدخدایی ادامه داد: مرحله بعد که اصطلاحاً به آن مرحله «شورای نگهبان اول» می‌گویند تا روز جمعه ادامه یافت و از امروز (شنبه) وارد مرحله «شورای نگهبان دوم» شده‌ایم و کسانی که در مرحله قبل صلاحیت‌شان تأیید نشده است، می‌توانند شکایت خود را ظرف سه روز اعلام کنند و ما در یک بازه زمانی ۱۰ روزه شکایت آنان را بررسی و اعلام نظر می‌کنیم. وی بیان کرد: در ابتدا حدود ۱۶ هزار و ۳۳ نفر در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کردند که تعدادی از آنان انصراف داده و برخی از آنان در هیئت‌های اجرایی رد صلاحیت شدند و در نهایت صلاحیت حدود ۴ هزار و۵۰۰ نفر را بررسی کردیم و خوشبختانه مجموع افرادی که مورد تأیید قرار گرفتند، بیش از ۵۰ درصد است و صرفاً حدود ۲۰ و چند درصد رد صلاحیت شده‌اند که بررسی‌ها ادامه دارد و ممکن است تعداد تأیید صلاحیت شده‌ها افزایش یابد.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: از مرحله قبل که مرحله «بررسی صلاحیت کاندیدا‌های انتخابات مجلس شورای اسلامی در هیئت مرکزی» بود تا مرحله «شورای نگهبان اول»، حدود ۲ هزار نفر به تأیید صلاحیت شده‌ها اضافه شدند و خواهش بنده این است که دوستان و صاحبنظران سیاسی منتظر بمانند و در اظهارنظر‌های خود خیلی عجله نکنند. کدخدایی تأکید کرد: شورای نگهبان وظیفه قانونی خود را انجام می‌دهد و نسبت به بررسی صلاحیت افراد حساسیت لازم را دارد و احتمال دارد آمار تأیید صلاحیت شده‌ها تا پایان وقت مقرر قانونی افزایش یابد. وی تصریح کرد: برخی افراد ایراداتی به تحقیقات محلی وارد می‌کنند و لازم است که این نکته را بگویم که با تحقیقات محلی، بسیاری از کسانی که اصطلاحاً «عدم احراز صلاحیت‌شان» اعلام شد، به تأیید صلاحیت برگشتند که نکته بسیار خوبی است که در قانون پیش‌بینی شده و امکان دقت بیشتری را برای شورای نگهبان ایجاد کرده است.

شورای نگهبان از قانون کوتاه نمی‌آید
کدخدایی در مورد وظایف شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات سالم و رقابتی گفت: وظیفه شورای نگهبان اجرای قانون اساسی و نظارت بر رعایت قانون انتخابات است، که به درستی اجرا شود. در قوانین ما درباره رقابتی بودن و مشارکت در انتخابات برای شورای نگهبان وظیفه‌ای تعیین نشده است. شورای نگهبان یک نهاد قانونی است و قانون را باید اجرا کند. وی تأکید کرد: عوامل رقابت و مشارکت در انتخابات را نیز باید در جای دیگری جست‌وجو کنید. بر اساس نظرسنجی‌ها، شرایط اقتصادی و معیشتی در حضور در انتخابات و مشارکت بیشتر مردم تأثیرگذار است با این حال شورای نگهبان این دغدغه را دارد و تلاش می‌کند که قانون را به درستی اجرا کند، اجرای درست قانون عامل افزایش مشارکت در انتخابات است. وی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد صلاحیت‌ها گفت: اگر مقصود شما این است که ما از قانون کوتاه بیاییم خیر، اما اگر موجب شود دقت ما در اجرای قانون افزایش یابد سعی می‌کنیم دقت بیشتری داشته باشیم تا حقی از کسی ضایع نشود.

اهل شکایت نیستیم، اما گلایه داریم
کدخدایی در پاسخ به سؤال مهر مبنی برای اینکه برخی اظهارات رئیس‌جمهور و اعضای دولت علیه شورای نگهبان را مصداق تشویش اذهان عمومی و جرم می‌دانند، آیا شورای نگهبان از دولت به قوه قضائیه شکایت خواهد کرد، گفت: بین ما و دولت را بیش از این شکرآب نکنید. تلاش داریم با گفتگو و توضیحات مباحث را پیش ببریم و همه را در نظام جمهوری اسلامی ایران یک مجموعه واحد بدانیم. انتظار ما این است که بقیه نهاد‌ها و مقامات نیز همین نگاه را داشته باشند. وی ادامه داد: ما اهل شکایت نیستیم، اما گلایه داریم، دوستان در جریان جزئیات کار‌های ما هستند ولی به گونه‌ای سخن می‌گویند که اطلاع ندارند البته اگر جایی اتهام و افترایی به شورای نگهبان وارد شود به ما هم حق دهید، حق مان را پیگیری کنیم و اگر لازم باشد از طریق قوه قضائیه اقدام می‌کنیم.

کدخدایی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه شورای نگهبان برخی از اصولگرایان را رد صلاحیت کرده است تا در دقیقه ۹۰ صلاحیت آن‌ها تأیید شود، گفت: رویه شورای نگهبان خلاف این است، این اتهامی است که می‌توان آن را پیگیری قضایی کرد. آمار را بررسی کنید. امروز هم اسامی برای وزارت کشور ارسال شده است و بقیه اسامی نیز ارسال می‌شود و خواهید دید که چنین مسئله‌ای نیست.

برخی دولتی‌ها به شورای نگهبان جفا کردند
سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان به دنبال پیگیری قضایی نیست، اما انتظار داریم افرادی که اظهار نظر می‌کنند در چارچوب اخبار صحیح و اختیارات‌شان اعلام نظر کنند، نه اینکه فلانی به خاطر حمایت از دولت رد صلاحیت شده است. من بلافاصله با نماینده تماس گرفتم و تکذیب کرد. وی ادامه داد: دوستان اگر متوجه می‌شوند که خبری غلط بوده است انتظار داریم که حداقل اعلام کنند، دولت برای ما محترم است فرق نمی‌کند که کدام عضو دولت صحبت کند. دولت، مجلس، شورای نگهبان مجموعه واحد هستند و جدایی بین آن‌ها وجود ندارد و اگر کاری انجام دهیم بر اساس وظایف قانونی ما است. کدخدایی تأکید کرد: قبول کنید اینگونه اظهار نظر مقامات دولتی جفای بزرگ علیه شورای نگهبان بود که گفته شد کاندیدا‌ها به دلیل حمایت از دولت و یا فلان مصوبه صلاحیت‌شان تأیید نشده است. آن فرد بهتر می‌تواند توضیح دهد، ما معذور هستیم. اگر مقامات دولتی هم که ظاهراً مقام بی‌اطلاع بودند تشریف بیاورند شورای نگهبان تا مدارک و مستندات را در اختیار آن‌ها قرار دهیم تا اظهاراتشان را اصلاح کنند.

۸ نماینده رد صلاحیت شده، تأیید صلاحیت شدند
کدخدایی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد تأیید صلاحیت نمایندگان رد صلاحیت شده گفت: بررسی دقیق در این خصوص نکردم، اما حدود هشت نفر از ۹۰ نفر نماینده رد صلاحیت شده در مرحله دوم تأیید صلاحیت شدند. وی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد رد صلاحیت نمایندگان تأیید صلاحیت شده در مرحله دوم گفت: در مرحله دوم بررسی صلاحیت‌ها اگر مدارک جدیدی به دست شورای نگهبان برسد، می‌تواند نسبت به تأیید صلاحیت و ردصلاحیت‌ها تجدیدنظر کند. سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برخی نمایندگان رد صلاحیت شده گفته‌اند موافقت‌شان با FATF عامل رد صلاحیت آن‌ها بوده است، گفت: قطعاً کذب است و اگر واقعاً گفته باشند، تعقیب قضایی می‌شوند.

عینک شورای نگهبان سیاسی و جناحی نیست
کدخدایی ادامه داد: نسبت به افرادی که تأیید صلاحیت شدند و اسامی آن‌ها اعلام شده است قضاوت کنیم که در جناح‌های مختلف سیاسی هستند. کسی که تعبیر داس را به کار می‌برد صلاحیتش تأیید شده است، اگر این تعبیر شما درست بود که زودتر اقدام کرده بودیم.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد ردصلاحیت اصلاح‌طلبان در انتخابات و زیر سؤال رفتن اصل جمهوریت نظام مجلس گفت: تفسیر شما این است و ما تفسیر شما را قبول نداریم. شما با نگاه سیاسی برخورد و سؤال می‌کنید، اما شورای نگهبان فقط قانون را معیار قرار داده است. اینکه ببینیم افراد به کدام جناح سیاسی وابسته هستند و بعد اظهار نظر کنیم، شورای نگهبان این عینک را ندارد، عینک شورای نگهبان قانون و شرایط مندرج در قانون است.

محمود صادقی عذرخواهی کرد، اما مجدداً تکرار کرد
سخنگوی شورای نگهبان در مورد پرونده محمود صادقی و تأثیر اظهار نظر‌ها در مورد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها گفت: خیر، تأثیر ندارد، اما اگر اتهامی علیه شورای نگهبان باشد اجازه دهید که ما هم پیگیری قانونی کنیم. وی ادامه داد: اگرچه از هیئت نظارت بر عملکرد نمایندگان گلایه داریم. موضوعی که در خارج از مجلس علیه شورای نگهبان از طرف ایشان مطرح شد، اما هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان اظهارات ایشان را در چارچوب وظایف نمایندگی دانست و این ادعا مجدداً از طرف ایشان اعلام شد. وی تأکید کرد: از ایشان و همه عزیزان دیگر خواهش کردیم که اگر مدارک و مستندات دارید در اختیار مراجع قانونی قرار دهید. چه لزومی دارد که ابتدا فریاد بزنید و بعد در شورای نگهبان با حالت تأثر بگویید که اشتباه کردم. کدخدایی گفت: ایشان در شورای نگهبان آمده و عذرخواهی کرده است، اما باز هم کار را ادامه داد.

گرایش‌های سیاسی در هیئت‌های اجرایی انتخابات
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه ظاهراً دولت و مجلس تمایل به نهایی کردن قانون جامع انتخابات ندارند و بخش عمده‌ای از این هزینه تعلل را شورای نگهبان پرداخت می‌کند، بیش از ۸۰ درصد مجریان انتخابات به نفع دولت و اصلاح‌طلبان تغییر کردند و آیت‌الله جنتی نیز به این مسئله اعتراض داشتند.

آقای رئیس‌جمهور و رئیس دفتر ایشان عملاً از یک جناح در انتخابات جانبداری می‌کنند که با اصل بی طرفی در تضاد است، موضع نگهبان در این خصوص چیست، گفت: قانون انتخابات، قانون حداقلی است، نقایص زیادی دارد و باید اصلاح شود. انتظار داشتیم در این مرحله قانون اصلاح شود تا برخی مشکلات را پشت سر بگذاریم.

وی تأکید کرد: شورای نگهبان به عنوان ناظر باید بی طرف باشد. قانون یک حکم نسبت به مجری و ناظر دارد که باید بی‌طرف باشند، ما نمی‌خواهیم وارد این مباحث و مناقشات شویم، اما در رسانه‌ها دیدیم و شنیدیم که در هیئت‌های اجرایی نیز گرایش‌هایی وجود دارد. برای ما مهم این است که گرایش‌ها در اجرای وظایف نباید دخالت داشته باشد، اما اگر قرار باشد از این گونه اتهامات به شورای نگهبان و هیئت نظارت وارد شود به نظرم باید اول فکری به حال مقامات اجرایی انتخابات داشته باشیم بعد نظارت.

در شورای نگهبان به روی جناح‌ها باز است
وی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد رفت و آمد اصلاح‌طلبان به شورای نگهبان گفت: در شورای نگهبان به روی هیچ‌کس بسته نیست. برای ما فرقی نمی‌کند که دوستان در کدام جناح و گروه هستند. دو شب پیش رئیس یکی از احزاب اینجا بودند و در شورای نگهبان گفت‌وگویی داشتیم. روز قبل آن برخی از اعضای احزاب به شورا آمدند. رفت و آمد‌ها ادامه دارد و برای ما تفاوتی نمی‌کند. هرکسی که دلسوز نظام است و حرفی برای گفتن دارد، گوش ما آماده است و استقبال می‌کنیم و تفاوتی برای ما نمی‌کند، اما خواهش می‌کنیم وقتی دلایل ما را می‌شنوند و می‌بینند بیرون هم منعکس کنند. برای ما فرق نمی‌کند و انتظار نداریم که بدون سؤال از ما اتهامی را به شورای نگهبان وارد کند. اول بپرسند اگر قانع نشدند، سؤال کنند. کدخدایی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا آقای رئیس جمهور نامه‌ای به شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت دامادشان داشته است یا نه، گفت: نه، نسبت به شخص ایشان نامه‌ای زده نشده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار