کد خبر: 989015
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۲
مراحل چهارگانه دفع زباله‌ها شامل جداسازی، کمپوست‌کردن (تبدیل زباله به کود آلی)، سوزاندن زباله‌های سمی و عفونی و در نهایت دفن آن‌ها در جزیره قشم انجام می‌شود.
ابراهيم مشيريان
سرویس جامعه جوان آنلاین:  مبارزه با آلودگی‌های دریایی و خاکی هم زیر ذره‌بین محیط‌زیست قشم قرار گرفته تا از آلودگی‌های زیست‌محیطی حاصل حساس در زیرخاک ارزشمند قشم جلوگیری شود، اما در قشم زباله‌های بیمارستانی با پسماند‌های عادی ترکیب می‌شوند که در این رابطه پاسخ رئیس اداره محیط‌زیست قشم را به «جوان» بخوانید.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست قشم با تأکید بر بازنگری انجام شده در طرح جامع مدیریت پسماند این جزیره به «جوان» گفت: در حال حاضر بیش از ۳۸ سایت دفن زباله در سطح جزیره وجود دارد که در تلاش برای هدفمندکردن آن‌ها هستیم.

صادق رستمی در مورد شرایط دفن زباله توضیح داد: برای دفن زباله‌ها، معمولاً مناطقی از نظر زمین‌شناسی انتخاب می‌شوند که از فضای شهری دور بوده و سطح آب‌های زیرزمینی آن، خیلی پایین باشد تا از ورود شیرابه حاصل از مواد زباله‌ای به آب‌های زیرزمینی و آلودگی آن جلوگیری شود.

این مدیر محیط‌زیست به تفاوت و حساسیت وضعیت آلودگی در قشم و دیگر نقاط کشور هم اشاره کرد و گفت: دفن زباله در مناطق دیگر کشور در عمق ۱۰ تا ۲۰ متری انجام می‌شود، ولی در ساختار جزیره قشم به هنگام دفن زباله به دلیل بالا بودن سطح آب، در اعماق ۳ تا ۶ متری با بستر آبی مواجه می‌شویم.

صادق رستمی درباره مهم‌ترین مشکلات زیست‌محیطی در جزیره قشم هم گفت: در حوزه نظارت و پایش یکی از مشکلات ما کمبود نیروی انسانی است. با توجه به گستردگی مناطق تحت حفاظت حداقل ۱۵ الی ۱۶ نیرو در چارت سازمانی پیش‌بینی شده، این در حالی است که مجموع نیرو‌های فعال در قشم با احتساب محیط‌بانان و نیرو‌های اداری حدود ۱۰ نفر است و سه محیط‌بان در جزیره هنگام و یک محیط‌بان در جزیره لارک و بقیه نیروی اداری هستند که در صورت نیاز آن‌ها هم در بحث پایش و نظارت به‌کار گرفته می‌شوند.

وی یکی از مهم‌ترین مشکلات این جزیره را مدیریت‌کردن پسماند‌ها عنوان کرد و گفت: در حوزه پسماند‌های بیمارستانی ما در مراکز درمانی دستگاه اتوکلاو برای بی‌خطرسازی پسماند‌های بیمارستانی داریم ولی سایت‌های دفن زباله اصولی نبوده و از نظر سازمان محیط‌زیست مورد تأیید نیست.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست قشم تصریح کرد: با وجودی که دستگاه‌های اتوکلاو موجود است، ولی ظرفیت این دستگاه‌ها تنها ۷۰ کیلو بوده و میزان تولید زباله‌های بیمارستانی بیش از این است.

این در حالی است که در جزیره قشم علاوه بر پایین بودن ظرفیت دستگاه‌های بی‌خطرساز و غیراستاندارد بودن مراکز دفن غیراستاندارد، ماشین‌های مخصوص حمل پسماند بیمارستانی نیز وجود ندارد و زباله‌های بیمارستانی با پسماند‌های عادی ترکیب می‌شود؛ مسئله‌ای که مدت‌هاست محیط‌زیست قشم درصدد رفع آن است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار