کد خبر: 989150
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۵
وصلت فامیلی، خوب یا بد؟
امروزه قبل از هر ازدواجی رجوع به مشاوره پیش از ازدواج از ضرورت‌هاست. همچنین در ازدواج‌های فامیلی، علاوه بر مشاوره قبل از ازدواج، رجوع کردن به مشاور ژنتیک نیز ضروری است.
سُها سپهری
سرویس سبک زندگی جوان آنلاین: ازدواج فامیلی یا وصلت‌های خویشاوندی اغلب در کشور‌های خاورمیانه مرسوم است و فرهنگی است با مزایا و معایب فراوان. شاید همه ما دست‌کم یک بار این جمله را شنیده باشیم: «عقد دخترعمو و پسرعمو، در آسمان بسته شده است.» به‌علاوه هر روز شاهد ازدواج‌های فامیلی در اطراف خود، در محله و فامیل و شهرمان هستیم. درحالی‌که بخشی دیگر از خویشان و دوستان ما نیز در فامیل خود ازدواج کرده‌اند یا فرزند یک ازدواج فامیلی هستند.

افزون بر این در چنین حال و هوایی، کمتر کسی به خود اجازه می‌دهد که به آسمانی بودن چنین پیوند‌هایی به چشم تردید و با نگاهی کاملاً زمینی بنگرد، اما امروزه دیگر روزگار «چشم‌بسته پذیرفتن» همچون گذشته نیست. ما اکنون در عصر آگاهی و ارتباطات زندگی می‌کنیم و لازم است موضع روشن علم را در برابر هر پدیده‌ای مهم بدانیم.

از کودکی روی هم اسم می‌گذارند!
متأسفانه هنوز در برخی خانواده‌ها شاهد بسط دادن به این موضوع از سر اجبار هستیم. از کودکی روی هم اسم می‌گذارند! و کودک خود را دچار بلوغ زودرس کرده و جهش فکری او را به سمت نامتناسب با سنش می‌برند. اگر از سر اجبار هم این وصلت صورت نگیرد، خواه‌ناخواه طرفین به دلیل عواملی مانند خامی در سن کودکی، تحریک‌پذیری و رؤیاپردازی در سن نوجوانی به چالش کشیده می‌شوند. گذشته از اینکه این روز‌ها ازدواج به طور کلی امری است که در عین زیبا بودن، سخت است و نیاز به تأمل و انتخابی درست دارد، ازدواج فامیلی ازدواجی است که نیازمند تأملی به مراتب بیشتر است.

با خردمند و پارسا مشورت کن
مشورت و نظرخواهی از دیگران از عوامل مهم و بسیار حیاتی در امور فردی یا اجتماعی به هنگام تصمیم‌گیری است. امام صادق (ع) در این باره می‌فرمایند: «با خردمند و پارسا مشورت کن که جز به خیر و صلاح سخن نمی‌گوید.» مشاوره دادن افراد ناآگاه و غیرمتخصص در تمامی زمینه‌های فردی، اجتماعی، خانوادگی و... مشاوره‌ای غیراصولی است.
امروزه قبل از هر ازدواجی رجوع به مشاوره پیش از ازدواج از ضرورت‌هاست. همچنین در ازدواج‌های فامیلی، علاوه بر مشاوره قبل از ازدواج، رجوع کردن به مشاور ژنتیک نیز ضروری است. ازدواج‌های فامیلی مزایایی هم دارد. ازجمله: شناخت بهتر یکدیگر، تحکیم بنیان خاندان، ایجاد ارتباط عاطفی و افزایش ارتباط خانواده‌ها، سهولت در انجام امور اقتصادی مربوطه و...

یک بچه بی‌گناه قربانی!
از مهم‌ترین مسائل نگران‌کننده ازدواج به سبک فامیلی، جهش ژنتیک یا بروز اختلال‌هایی است که حاصل این مدل ازدواج‌هاست. متأسفانه برخی با یک ازدواج اشتباه یک بچه بی‌گناه را قربانی ازدواج نادرست خود می‌کنند. درست است شاید در جامعه شاهد وجود فرزندان سالم بسیاری باشیم که حاصل ازدواج فامیلی هستند، اما بدون تحقیق و ناآگاهانه شایسته نیست انسان بی‌گدار به آب بزند. از زبان قوم‌های متعددی که مشتاق و علاقه‌مند به مقوله ازدواج فامیلی هستند بار‌ها جمله «اگه خوبه، حیفه بره بیرون، اگه بده عیبه بره بیرون» را شنیده‌ایم، اما باید بدانیم نسل امروز نسلی متفاوت نسبت به گذشته است.

نباید عجولانه ازدواج کرد
برای ازدواج باید این مسئله را در نظر گرفت که گاهی اوقات به دلیل چالش حاضر در خانواده، نباید عجولانه ازدواج کرد یا ازدواج را راه خلاصی از زندگی قبلی دانست؛ چراکه ازدواج مسئولیت و نقش‌های اضافه‌ای علاوه بر نقش‌های قبلی بر دوش ما می‌گذارد. انسان وقتی ازدواج می‌کند باید بداند که خانواده مبدأ خود را ترک کرده و زندگی‌ای مستقل ساخته است. به عبارت دیگر رضایت و نوع زندگی خود و همسر و فرزندان وی در اولویت قرار می‌گیرد. از دخالت خانواده‌های دختر و پسر که مخل آسایش زن و شوهر می‌شود باید جلوگیری کرد. گاهی شاهد تأثیرپذیری بسیار زیادی در دختران از سوی خانواده‌شان هستیم که این خود نشانی از وابستگی فرد به خانواده و عدم تصمیم‌گیری در زندگی شخصی است. پس ضروری است که این روابط مدیریت شوند.

شناخت همه‌جانبه نیاز است
برخی با باوری غلط شرایط ازدواج‌های فامیلی را حتی با وجود تفاوت‌های آشکار فراهم آورده و معتقدند پس از ازدواج با شخص مورد نظر، قادر به تغییر شخصیت و اعمال طرف مقابل خود هستند. درحالی‌که سخت در اشتباهند. قبل از ازدواج شناخت همه‌جانبه طرف مقابل ضروری است. چه بسا لازم است بگوییم اگر مهارت کافی در زمینه شناخت وجود ندارد بهتر است قبل از هر چیز حتماً به روان‌شناس و مشاور پیش از ازدواج مراجعه و درخصوص معایب و پیامد‌های ازدواج‌های فامیلی مطالعه و پژوهش انجام شود.

ازدواج، هندوانه در بسته نیست
ازدواج از انتخاب‌های سرنوشت‌ساز هر انسانی تلقی می‌شود که باید قبل از تحقق آن دقت کافی در این زمینه داشت و شناخت لازم را کسب کرد. برخلاف باور‌های غلطی که برخی در افکارمان دوانده‌اند، ازدواج، هندوانه در بسته نیست. شانس نیست. یک انتخاب و یک هندوانه به شرط چاقوست. بشر با قدرت تعقل و اراده است که راه زندگی خود را انتخاب می‌کند. برای ازدواج در گام نخست انسان باید به یک خودشناسی و بلوغ فکری رسیده باشد تا بتواند شریک زندگی‌اش را درست انتخاب کند و در زندگی به رضایت درونی برسد.

صحبت یک عمر است
باید توجه داشت که قبل از ازدواج شناخت همه‌جانبه فرد مورد نظر و رجوع به روان‌شناس ضروری بوده و همچنین در میان ازدواج‌های فامیلی‌ای که در جوامع رخ می‌دهد، انجام آزمایش‌های ژنتیک از ملزومات است که حتماً باید صورت گیرد. یادمان باشد ازدواج صحبت یک روز و دو روز نیست. صحبت یک عمر است و پذیرش همه‌جانبه فرد مورد نظر در تمام زندگی. به همین خاطر متأسفانه اکثر طلاق‌های امروز به دلیل ناسازگاری و عدم پذیرش طرفین رخ می‌دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار