کد خبر: 989234
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۹
تداوم مشکوک اعتراضات در عراق
بغداد و شماری از شهر‌های جنوبی عراق در واکنش به انتخاب محمد توفیق علاوی، به عنوان نخست‌وزیر این کشور همچنان صحنه برگزاری تظاهرات اعتراضی هستند؛ اعتراضات مشکوکی که امریکا صحنه‌گردان اصلی آن است تا با تداوم بن‌بست سیاسی در عراق، طرح خروج نیروهایش را به فراموشی بسپارد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: در شرایطی که مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق از معترضان خواسته است در حمایت از نخست‌وزیر جدید عراق و بازگرداندن آرامش به این کشور، به تظاهرات خود پایان دهند، اما برخی شهر‌ها شاهد اعتراضات جریان‌های انحرافی و نفوذی است. منابع امنیتی در استان الدیوانیه عراق روز دو شنبه اعلام کردند معترضان مسیر‌های مواصلاتی این استان با نجف اشرف، بابل و المثنی را مسدود کرده‌اند. یک منبع امنیتی در گفتگو با پایگاه خبری بغدادالیوم تصریح کرد: «تظاهرات‌کنندگان با آتش زدن لاستیک خودرو‌ها در خیابان‌ها و مسیر‌های ارتباطی، مخالفت خود را با معرفی محمد توفیق علاوی برای تصدی منصب نخست‌وزیری اعلام کردند». تظاهرات‌کنندگان در دیوانیه همچنین با در دست داشتن پلاکارد‌هایی خواهان مداخله سازمان ملل برای نجات عراق شدند. گروهی از مردم در استان نجف هم با ایجاد موانع خاکی و مسدود کردن جاده ارتباطی این استان با کربلا به انتصاب محمد علاوی برای تشکیل کابینه دولت عراق اعتراض کردند. هزاران دانشجو در استان بغداد و بصره هم با در دست داشتن پلاکارد‌هایی در میدان التحریر حضور پیدا کرده و مخالفت خود را با نخست‌وزیری علاوی ابراز کردند. میدان التحریر بغداد هم شاهد تظاهراتی در مخالفت با علاوی است. معترضان او را چهره‌ای از چهره‌های سیستم سیاسی کنونی می‌دانند. یک منبع امنیتی نیز اظهار کرد، تظاهرکنندگان مجدداً بر پل الجمهوری در بغداد بعد از عقب‌نشینی کلاه‌آبی‌ها تسلط یافتند.

مخالفت عراقی‌ها با محمد توفیق علاوی، نخست‌وزیر مکلف عراق درحالی است که برخی معتقدند که باید به او فرصت داد خودش را اثبات کند. در همین راستا، علاوی که برای تشکیل کابینه جدید نیاز به آرامش سیاسی دارد تا بتواند به مطالبات مردمی رسیدگی کند، از معترضان خواسته است در این راه به دولت جدید کمک کنند. به گزارش شبکه روسیا الیوم، محمد توفیق علاوی، روز دو شنبه در واکنش به اعتراضات در این کشور، در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: «تظاهرات ملت عراق در مخالفت با اکثریت طبقه سیاسی که کشور را به این سطح از بدبختی رسانده نتایج چشمگیری به همراه داشته است. مهم‌ترین این دستاورد‌ها تدوین قانون جدید انتخابات، ماهیت جدید کمیسیون انتخابات و کنار زدن نامزد‌های احزاب برای برعهده گرفتن پست نخست‌وزیری است». علاوی همچنین خاطرنشان کرد: «ما تنها با روحیه برادری، محبت و همکاری می‌توانیم کشورمان را نجات دهیم و شکوفایی، رشد و توسعه آن را محقق کنیم و اگر خلاف آن عمل و از آن‌ها چشم‌پوشی کنیم کشورمان به سمت سراشیبی و سقوط سوق خواهد یافت و روحیه اختلاف، درگیری و تفرقه گسترش پیدا می‌کند.»

اعتراضات اخیر در شهر‌های عراق از مسیر مسالمت آمیز خارج شده و به جای مطالبات اقتصادی، سمت و سوی سیاسی به خود گرفته است. این اعتراضات بیشتر از سوی امریکا و عربستان سعودی حمایت می‌شود تا بن‌بست سیاسی در عراق همچنان تداوم داشته باشد، چرا که دولت جدید عراق موظف شده است طرح خروج نیرو‌های امریکایی از این کشور را اجرا کند و به همین منظور واشنگتن تلاش می‌کند با دامن زدن به خشونت‌ها و انسداد سیاسی در عراق، به حضور طولانی مدت خود در این کشور ادامه دهد. اوضاع ناامن عراق بهانه خوبی برای امریکا است تا بتواند نقشه‌های شوم خود را عملی کند. واشنگتن پروژه تجزیه عراق را در سر می‌پروراند و در سال‌های اخیر به دنبال تشکیل اقلیم سنی در این کشور بوده است و گسیل تروریست‌های داعش به عراق و متعاقب آن بازگشت مجدد نیرو‌های امریکایی به این کشور، در همین راستا انجام شده است. این سناریو پس از تشکیل گروه‌های حشدالشعبی که واشنگتن مدعی است تحت نفوذ ایران قرار دارند، بیش از گذشته در دستور کار قرار گرفته است، چرا که مقامات کاخ سفید قدرت‌گیری گروه‌های حشدالشعبی را تهدیدی برای منافع خود و متحدان‌شان در منطقه می‌دانند و به همین منظور از هر ابزاری برای ضربه زدن به این گروه‌ها استفاده می‌کنند.

هشدار صدر
ادامه تظاهرات در شهر‌های عراق و مخالفت با تعیین محمد توفیق علاوی برای سمت نخست‌وزیری، مقتدی صدر را به انتشار توئیت جدید واداشت. او مخالفت خود را با هرگونه تعدی به انقلاب بیستم ابراز داشت و گفت: «عراق ما در خطر است، نباید به سمت فریاد‌های خشونت و تندروی کشیده شد». به گزارش شبکه السومریه‌نیوز، مقتدی صدر در توئیتر نوشت: «عاشق انقلاب بیستم بودم و هنوز هم عاشقش هستم، در تمام لحظاتش با آن زندگی کردم، از شروع تا ادامه یافتنش، آن در روح و خونم رخنه کرده و از آن در برابر خطرات داخلی و خارجی دفاع کردم، هرگز تعدی به آن را نمی‌پذیرم، من به تنهایی از هیچ تلاشی برای پاک نگه داشتن آن از اقدامات خرابکاران مضایقه نخواهم کرد». صدر تأکید کرد: «عراق ما در خطر است. بس است راه افتادن پشت صدای خشونت و تندروی و تخریب. من با دوستداران صلح و کشور پیمان بسته‌ام». وی همچنین نوشت: «تک‌تیراندازان را از آن دور خواهیم کرد، پای نفوذی‌ها را از آن بیرون می‌کشیم، در برابر تحریک‌کنندگان از آن دفاع خواهیم کرد، برادران شما (کلاه‌آبی‌ها) و دوستداران شما در میان شما هستند تا وجهه این انقلاب را همچنان خالص نگه دارند، بدون هیچ آتش زدنی، بستن راه، نادانی و گناهی». صدر در هفته‌های اخیر بار‌ها از معترضان خواسته است دست از اعتراض برداشته و بر خروج نیرو‌های اشغالگر از عراق متمرکز شوند، اما با این وجود، تعدادی از عناصر نفوذی با تحریک مردم تلاش می‌کنند بحران و ناامنی در عراق را ادامه دهند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار