کد خبر: 989327
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۰
میزان فعالیت‌ها و مبارزات فلسطینی‌ها باید متناسب حجم معامله ترامپ باشد. این بار چشم امید همه به فعالیت‌های مردمی عربی و فلسطینی است حال آنکه فلسطینی‌ها این فعالیت‌ها را در قیاس با حجم خطر معامله ترامپ برای زندگی فلسطینی‌ها، کافی نمی‌دانند
اسراء البحیصی
سرویس بین الملل جوان آنلاین: در فلسطین روزی نیست که نهاد‌ها و دانشگاه‌ها و حتی در و دیوار معامله ترامپ را محکوم نکنند.
از همان نخستین روز اعلام معامله ترامپ، خواب به چشم فلسطینی‌ها به‌خصوص اهالی غزه و به‌ویژه کسانی که طعم تلخ ظلم و محاصره و پایمال شدن حقوق را چشیده‌اند، نیامده است. اغلب اهالی غزه جیبشان خالی است و کودکانشان با شکم خالی شب را به صبح می‌رسانند با این حال حاضرند -اگر فرصت به دست آورند- ۵۰ میلیارد دلاری را که قرار است ترامپ با آن فلسطین را بخرد، به صورت او بکوبند؛ اینگونه است که اعتراضات مردمی و سیاسی در سطوح مختلف همچنان ادامه دارد. از همان روز اول، گروه‌های ملی و اسلامی در تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی خود پرچم فلسطین را برافراشتند تا بر ضرورت وحدت فلسطینی‌ها تأکید کنند، حکومت فلسطین نیز اعلام کرد که با ارسال هیئتی به غزه ظرف چند روز آینده به تحقق این هدف کمک خواهد کرد؛ این هیئت قرار است درباره نحوه برخورد و عملکرد مناسب و عملی در مقابله با معامله ترامپ با مقامات غزه بحث و گفتگو کند.

گروه‌های فلسطینی از تشکیل یک شورای ملی شبیه شورای عالی تظاهرات بازگشت و شکست محاصره، برای مقابله با معامله ترامپ خبر داد. این شورا، کنفرانسی را با شرکت گسترده مردم و گروه‌های مقاومت برگزار کرد. در این کنفرانس هزاران تن از شهروندان شرکت کرده و خانواده‌ها و عشایر فلسطینی به اتفاق اعلام کردند که مقابله با معامله ترامپ باید از درون تک‌تک خانه‌ها بجوشد. این شورا فعالیت‌های خود را با برگزاری تظاهرات مردمی ادامه داد؛ این تظاهرات هر روز همزمان با پخش اذان، در تک‌تک محله‌های غزه آغاز می‌شود تا نشان دهد که تا وقتی که معامله ترامپ پابرجاست، فریاد اعتراض مردم باید بلند باشد. سندیکاها، علما و روزنامه‌نگاران نیز هریک به فراخور حال خود، به منظور معرفی چهره واقعی معامله ترامپ و میزان تناقض آن با قانون بین‌الملل تجمع‌هایی را ترتیب داده و کمپین‌های اینترنتی راه انداخته‌اند و حتی هریک با خون خود نقشه تاریخی فلسطین را امضا کرده‌اند.

حقوقدانان و سازمان‌های جامعه مدنی هم با برگزاری سمینار و کنفرانس و کارگاه‌های مختلف، به اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی درباره معامله قرن و مکانیسم‌های مقابله با آن پرداخته‌اند. به عنوان مثال شورای بین‌المللی حمایت از حقوق ملت فلسطین (حشد)، کارگاهی را با عنوان «راه‌های مقابله با معامله قرن و دفاع از حقوق ملت فلسطین» با حضور نخبگان سیاسی برگزار کرد. حاضران در این کارگاه بر ضرورت آغاز فوری اجرای مصوبات شورای ملی ازجمله کاهش تدریجی سطح پایبندی به توافق‌های اسلو و توافق‌های پس از آن و تلاش جدی برای تغییر نقش کاربردی حکومت خودگردان تأکید کردند. حاضران در این کارگاه همچنین تأکید کردند باید ضمن اعلام تشکیل حکومت فلسطین بر اراضی اشغال شده، رژیم اشغالگر را وادار کرد که هزینه اشغال خاک فلسطین را بدهد. آن‌ها همچنین به تشریح وظیفه فلسطینی‌ها در آن بخش از خاک اشغال شده که اصطلاح «عرب داخل» را بر آن گذاشته‌اند، پرداخته و تصریح کردند که این بخش از فلسطینی‌ها نقش مهم و استراتژیکی در این مرحله بر عهده دارند؛ آن‌ها باید بدانند که حقوق آن‌ها بیش از دیگران، در تیررس معامله ترامپ است؛ هدف از این معامله، محو موجودیت عرب و فلسطین است. این معامله درواقع نقطه آغاز کوچ فلسطینی‌هاست طوری که انگار «نکبت» دیگری در انتظار آنهاست؛ لذا میزان فعالیت‌ها و مبارزات فلسطینی‌ها باید متناسب حجم معامله ترامپ باشد. این بار چشم امید همه به فعالیت‌های مردمی عربی و فلسطینی است حال آنکه فلسطینی‌ها این فعالیت‌ها را در قیاس با حجم خطر معامله ترامپ برای زندگی فلسطینی‌ها، کافی نمی‌دانند.

منبع: العالم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار