کد خبر: 989348
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۸
انتخابات هیئت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها بنا به اعلام وزارت کشور غیرقانونی است. حال آنکه بعد از گذشت دو ماه از این انتخابات و نامه رسمی وزارت کشور مبنی بر قانونی‌نبودن ریاست مرتضی الویری، همچنان جلسات شورای عالی استان‌ها به ریاست وی به صورت غیرقانونی در محل مجلس قدیم برگزار می‌شود.
ابراهيم مشيريان
سرویس جامعه جوان آنلاین: شورای عالی استان‌ها به عنوان بزرگ‌ترین نهاد شورایی کشور یاد می‌شود و اعضای این شورا متشکل از نماینده شورای هر استان است که از بین نمایندگان شورا‌های شهر و روستا انتخاب شده‌اند. شورا‌های اسلامی در کشور ما به دو دسته عمده تقسیم می‌شوند؛ شورا‌های اسلامی پایه که شامل شورای اسلامی شهر، روستا و عشایر است و شورا‌های اسلامی فرادست که شامل شورا‌های اسلامی بخش، شهرستان، استان و عالی استان‌هاست.

هدیه‌های ۳ میلیونی!
تاکنون چهار دوره چهار ساله از شورای عالی استان‌ها گذشته است و اکنون در سال سوم از دوره پنجم این نهاد شورایی قرار داریم. انتخابات هیئت رئیسه این دوره از شورای عالی استان‌ها در تاریخ ۲۱ آذر ۱۳۹۸ در حالی در مجلس قدیم شورای اسلامی برگزار شد که به گفته خبرگزاری فارس، شب قبل از انتخابات اعضای شورای عالی استان‌ها مهمان شهردار تهران بودند و هدایایی به ارزش حدود ۳ میلیون تومان به آن‌ها داده شد!

مرتضی الویری نماینده مردم تهران در شورای عالی استان‌ها و علیرضا احمدی نماینده مردم قم در این شورا دو نامزد انتخابات سومین سال از پنجمین دوره شورای عالی استان‌ها بودند که در نهایت مرتضی الویری که ریاست شورای عالی را در دو سال گذشته را هم برعهده داشت، با ۴۰ رأی از ۷۱ رأی مجدداً به عنوان رئیس شورای عالی استان‌ها انتخاب شد.

بی اعتنایی به نمایندگان خوزستان
بعد از برگزاری انتخابات، علیرضا احمدی نماینده مردم قم که رقیب الویری در ریاست شورای عالی استان‌ها بود، این انتخابات را غیرقانونی عنوان کرد. احمدی درباره لغو انتخابات هیئت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها گفت: «تمام مدارک و اسناد حکایت از آن دارد که این انتخابات با تخلفاتی روبه‌رو بوده که از آن جمله می‌توان به حضور غیرقانونی یکی از اعضای سابق شورای عالی استان‌ها، ممانعت از حضور قانونی نمایندگان مردم خوزستان در شورای عالی استان‌ها و همچنین عدم اجرای دستور وزارت کشور برای به تعویق افتادن انتخابات اشاره کرد.»

به گفته نماینده قم «متأسفانه ریاست شورای عالی استان‌ها به‌صورت سلیقه‌ای از حضور سه نفر از نمایندگان مردم خوزستان در شورای عالی استان‌ها جلوگیری کرده که این یک تخلف آشکار و این موارد در دست پیگیری است.»
اشاره این عضو شورای عالی استان‌ها به نامه‌ای از وزارت کشور بود که از شورای عالی استان‌ها درخواست داشت، برای بررسی و حضور نمایندگان استان خوزستان در شورای عالی استان‌ها که به تازگی انتخاب شده‌اند، انتخابات هیئت رئیسه را با تأخیر برگزار کنند، اما برخلاف این نامه انتخابات هیئت رئیسه برگزار شد.

ماجرای ۹ دی
اواخر دی ماه هم مرتضی الویری در حاشیه برگزاری بیست و هفتمین جلسه شورای عالی استان‌ها در ارتباط با حواشی پیش آمده در سومین سال از انتخابات هیئت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها در دوره پنجم گفت: «۲۱ آذر ماه انتخابات هیئت رئیسه برگزار شد و نتایج آن در تاریخ ۲۵ آذر به وزارت کشور ارسال شد. وزارت کشور ۱۴ روز فرصت داشت که به انتخابات هیئت رئیسه اعتراض کند (تا ۹ دی) که اعتراض وزارت کشور پس از مهلت ۱۴ روزه انجام شد و وجاهت قانونی ندارد.»

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: «آقای احمدی نماینده استان قم در شورای عالی استان‌ها و همچنین رقیب بنده در این شورا ادعا دارند که نامه ارسال شده از سوی وزارت کشور در ۹ دی ماه به دبیرخانه رسیده است و چنانچه این ادعا درست باشد بنده از سمت خود از ریاست شورای عالی استان‌ها استعفا می‌دهم.»

الویری در ادامه در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه وزارت کشور به انتخابات هیئت رئیسه ایراد گرفته و آن را غیرقانونی دانسته و آیا انتخابات مجدداً برگزار خواهد شد، گفت: «چنانچه اعتراضات ادامه داشته باشد، نتیجه انتخابات هیئت رئیسه شورای عالی استان‌ها به شورای حل اختلاف مرکزی ارسال خواهد شد.»

الویری نمی‌خواهد «رئیس سابق» باشد
رئیس شورای عالی استان‌ها طبق قانون وزارت کشور را مرجع رسیدگی به مصوبات شورای عالی استان‌ها دانست، اما اعلام کرد که وزارت کشور نمی‌تواند برای انتخابات زمان تعیین کند. ضمن اینکه همان دی ماه سازمان بازرسی کل کشور هم نامه‌ای به دبیرخانه شورای عالی استان‌ها ارسال کرده بود و خواسته بود این نهاد نسبت به نامه‌های وزارت کشور تمکین کند.

جالب اینجاست که در تبصره ۲ ماده ۸۹ قانون شورا‌ها به مسئولیت نظارتی و اجرایی وزارت کشور اشاره شد و این وزارتخانه حق ورود در حوزه انتخابات هیئت رئیسه شورای عالی استان‌ها و نظارت بر آن را دارد.

حال با گذشت دوماه از این موضوع درجلسه صد و هفتاد چهارم هیئت مرکزی حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شورا‌ها که به تأیید وزارت کشور رسیده، مرتضی الویری را «رئیس سابق» شورای عالی استان خطاب کرد، بنابراین انتخابات هیئت رئیسه شورای عالی استان‌ها باید مجدداً برگزار شود.

حالا در اقدامی غیرقانونی دبیرخانه شورای عالی استان‌ها قصد دارد، بیست و هشتمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها را در ۱۷ بهمن‌ماه در مجلس قدیم برگزار کند!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار