کد خبر: 989514
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۵
رئیس مجلس شورای اسلامی:
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه محور گام دوم انقلاب اسلامی جوانان هستند، گفت: اگر به صحنه بین‌الملل نگاه کنید متوجه می‌شوید آنچه امریکایی‌ها روی آن تمرکز کردند ایجاد یأس در میان مردم و ایجاد شکاف بین حاکمیت و مردم است.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: به گزارش سپاه نیوز؛ علی لاریجانی روز گذشته در همایش بین‌المللی گام دوم انقلاب، الگوی نظام انقلابی تمدن‌ساز، از بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان سند استثنایی کشور و بسیار مهم نام برد و اظهار کرد: اهمیت این سند راهبردی را در چند وجه می‌توان مورد بررسی قرار داد؛ نخست اینکه پس از دوره چهل ساله انقلاب این بیانیه تنظیم شده و چهل سالگی معمولاً سال پختگی هم برای فرد و هم برای جامعه است و این نکته بسیار مهم است که از تجربیات حاصل شده در این ۴۰ سال، در این منظومه آمده است.

وی افزود: این بیانیه توسط شخصی تنظیم شده است که یکی از استوانه‌های انقلاب اسلامی چه قبل از پیروزی و چه بعد از پیروزی انقلاب است. مقام معظم رهبری (مدظله) قبل از پیروزی انقلاب یک شخصیت مبارز و تأثیرگذار در انقلاب بوده‌اند و بعد از انقلاب در همه جریان‌های انقلابی کشور حضور داشتند و مدت مدیدی مسئولیت اجرایی کشور را داشتند بنابراین تسلط بر همه زوایا دارند؛ به‌ویژه سه دهه رهبری کشور در جمهوری اسلامی تسلط در همه ابعاد مختلف حاصل کرده است و عصاره این تلاش‌ها و مجاهدت‌ها در این بیانیه آمده است که بسیار اهمیت دارد. وی افزود: این بیانیه خیرخواهانه و به نظر بنده منظومه حکمت انقلاب اسلامی در آن تنظیم شده است.

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه خطاب بیانیه هم حاکمیت و هم مردم است، اما محور آن جوانان هستند، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی نقطه ثقل این بیانیه را جوانان می‌دانند، بنابراین هر کاوشی بخواهیم انجام دهیم باید بدانیم کسی که نگارنده این حکمت است توجه اصلی آن به تحولی است که باید جوانان در کشور ایجاد کنند و زمینه آن باید برای جوانان فراهم شود. وی با تأکید بر اینکه جوانان انگیزه کافی برای حضور در حوزه‌های مدنی و حکمرانی دارند، تصریح کرد: در حال حاضر در حوزه مدنی بهترین نیرویی که می‌تواند نقش‌آفرینی کند، جوانان هستند. در انقلاب اسلامی نیز جوانان نقش‌آفرین بودند. محور اجرای بیانیه گام دوم که یک نفس جدیدی برای انقلاب است باید جوانان باشند، زیرا انگیزه کافی برای تحول را دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی به موضوع مردم‌سالاری دینی در بیانیه گام دوم اشاره کرد و گفت: نظام مردم‌سالاری دینی بخش مهمی از خواست انقلاب و نقطه اوج آن بود، اگر حس کمال‌جویی را امر فطری بدانیم و بپذیریم که این حس در حوزه سیاست هم وجود دارد متوجه خواهیم شد که مردم‌سالاری دینی همانند نظام‌های غربی نیست. انسان‌های دارای استعداد کمال‌جویی هستند و زمینه رشد آن‌ها باید فراهم شود. مردم‌سالاری دینی در راه طی شده مسیر‌های فراز و فرودی داشته و یکی از موضوعات مهم آن اینکه نظام‌های مدنی لازم برای آن به وجود بیاید. دکتر لاریجانی در ادامه به موضوع علم و فناوری در بیانیه گام دوم انقلاب پرداخت و گفت: با توجه به علوم بنیادین در دوره‌های گذشته در زمینه فناوری گام‌هایی برداشته شده، اما نقایصی وجود دارد که فهم آن‌ها مهم است. بخش نخبگانی دانشگاهی با نیاز جامعه پیوند نخورده و شاید پیوند بودجه کشور به نفت نیز یکی از مشکلات باشد. وی با اشاره به سلسله ایستادگی‌ها در مقابل استکبار و استقلال سیاسی به عنوان دستاورد‌های مهم انقلاب، گفت: امام (ره) این حوزه را ساماندهی و حس ایستادگی در مقابل استکبار را ایجاد کردند. ایشان روحیه‌ای را به وجود آوردند که در شرایط سیاسی کشور چه در حوزه بین الملل و مسائل منطقه‌ای توجه کافی در مبارزه با استکبار شود. در همین راستا پرونده جمهوری اسلامی ایران در مسائل راهبردی در حوزه بین الملل و منطقه‌ای درخشان است و برخی نکات در ارتباط با حضور نیرو‌های مقتدر جمهوری اسلامی در مرز‌های رژیم صهیونیستی، کمک تسهیلاتی به نیرو‌های مقاومت یا تشکیل ائتلاف‌های بین‌المللی علیه ایران در بیانیه آمده است زیرا مقابله با استکبار وجود داشته و قدرت تولید کرده است. کارنامه جمهوری اسلامی در گذشته با هدایت مقام معظم رهبری دستاورد‌های بزرگی داشته بنابراین این مسیر باید ادامه یابد. رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: همین که امروز امریکایی‌ها درباره موشک‌های ایرانی یا حضور جمهوری اسلامی در منطقه صحبت می‌کنند به خاطر راه درستی است که در پیش‌گرفته‌ایم.

وی با اشاره به مباحث حوزه اقتصاد در بیانیه گام دوم انقلاب یادآور شد: اقتصاد قوی، نقطه قوت سلطه ناپذیری و پایداری نظام جمهوری اسلامی است. دکترلاریجانی با بیان اینکه چالش‌هایی در حوزه اقتصاد پیدا کردیم که برای برداشتن گام دوم باید آن‌ها را شناخت، گفت: نداشتن نظریه روشن توسعه از مهم‌ترین چالش‌ها است. افرادی که رأی می‌آورند بعد از انتخاب شدن احساس فیلسوفانه پیدا می‌کنند و می‌پندارند که باید نظریه‌پردازی کنند بنابراین هرکسی یک مسیری را می‌رود. این فراز و فرود در کشور مشکلاتی را ایجاد کرده است. نظام توسعه ما باید از تئوری روشن برخوردار باشد از همین رو رهبری معظم گروهی را مشخص کردند تا بر اجماع نظریه پیشرفت ایران اسلامی تمرکز کنند.

رئیس قوه مقننه عدم توجه جدی به درون زا بودن اقتصاد که در بیانیه گام دوم نیز ذکر شده را از دیگر مشکلات دانست و افزود: خلأ مردمی کردن اقتصاد یکی از چالش‌های موجود به شمار می‌رود. مردمی کردن اقتصاد با لفظ امکان‌پذیر نیست، این موضوع را باید باور کرد البته در حوزه‌هایی، چون تجارت و کشاورزی، اقتصاد مردمی شده، اما در حوزه‌های صنعت هنوز این امر تحقق پیدا نکرده است. سیاست‌های اصل ۴۴ نیز آن قدر بد اجرا شد که رقابت لازم را در اقتصاد محقق نکرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه به مسئله معنویت و اخلاق به عنوان نکات مورد توجه در بیانیه گام دوم انقلاب پرداخت و گفت: معنویت و اخلاق در حوزه فرد و اجتماع تأثیرگذار است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار