کد خبر: 989535
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۴
بارزانی: به نظامیان امریکا در عراق نیاز داریم
در شرایطی که پارلمان عراق طرح خروج نظامیان امریکا را تصویب و دولت را ملزم به اجرای آن کرده است، رهبران اقلیم کردستان ساز ناکوک می‌زنند و برخلاف تصمیم بغداد، به دنبال باقی ماندن امریکایی‌ها در خاک عراق هستند؛ سیاستی که از زبان نخست‌وزیر اقلیم بیان شده و او در سخنانی مدعی شده که عراقی‌ها به حضور امریکایی‌ها نیاز دارند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: جریان‌های سیاسی عراق در هفته‌های اخیر، عزم خود را جزم کرده‌اند به هر نحوی شده پس از ۱۷ سال اشغالگری، نیرو‌های امریکایی را از کشورشان بیرون کنند، اما رهبران کرد در این میان کارشکنی می‌کنند. مقامات اقلیم کردستان عراق که در سال‌های اخیر در راستای سیاست‌های امریکا، ساز جدایی از عراق را کوک کرده‌اند، این بار نیز در جهت منافع واشنگتن گام بر می‌دارند. مسرور بارزانی، نخست‌وزیر منطقه کردستان عراق در مصاحبه با شبکه فرانس ۲۴، درباره اعتراضات اخیر در عراق گفت: «آنچه که ما در بغداد شاهد بوده‌ایم، در نتیجه حکمرانی بد طی ۱۵ تا ۱۶ سال اخیر بوده است و بسیاری از معترضان که در خیابان‌ها اعتراض کرده‌اند، خواستار اصلاحات، مقابله با فساد و حکمرانی بهتر شده‌اند و ما کاملاً از درخواست‌های مشروع مردم حمایت می‌کنیم، اما گاه دستور کار‌های سیاسی، در هم تنیده می‌شوند. در واقعیت، نخست‌وزیر قبلی، عادل عبدالمهدی تمام توان خودش را به کار گرفت، اما از حمایت گروه‌های سیاسی دیگر برای ادامه دادن دستور کار خود برخوردار نشد، حمایتی که او شایسته دریافت آن بود. ما فکر نمی‌کنیم که او مسئول تمام مشکلات کشور بوده است. من امیدوارم که آقای علاوی نخست‌وزیر کنونی هم از حمایت کرد‌ها و هم از حمایت گروه‌های سیاسی برخوردار شود تا بتواند موفق شود.»

بارزانی در بخشی از سخنان خود درباره تصمیم اخیر پارلمان عراق برای خروج امریکایی‌ها از این کشور و اینکه موضع اقلیم در این باره چیست، تأکید کرد: «این را به خاطر داشته باشید که حضور امریکا و متحدانش در عراق به دعوت دولت عراق انجام شده است و آن‌ها در جنگ در مناطق مختلف عراق و البته کمک به نیرو‌های پیشمرگه علیه داعش، کمک کرده‌اند. ما اعتقاد داریم که به حضور آن‌ها همچنان نیاز است برای اینکه داعش یک خطر بزرگ است و کاملاً شکست نخورده و محو نشده است و می‌تواند دوباره نیروهایش را سازماندهی کرده و حمله کند و همین کار را هم در بسیاری از مناطق انجام داده است. ما فکر می‌کنیم که تصمیم غیرالزام‌آوری که پارلمان عراق اتخاذ کرده و فکر می‌کنیم که آن‌ها با عجله این تصمیم را گرفته‌اند. ما امیدواریم که مکانیسمی بین دولت عراق و نیرو‌های ائتلاف به رهبری امریکا درباره حضور نیرو‌های امریکا و متحدانش در عراق حاصل شود؛ حضوری که از نظر ما بسیار به آن نیاز وجود دارد.»

ادعای بارزانی درحالی است که به گفته مقامات و مردم عراق، حضور نزدیک به دو دهه‌ای امریکایی‌ها در خاک عراق نتیجه‌ای جز بحران‌سازی و ایجاد بی‌ثباتی سیاسی و ناامنی نداشته است. در اعتراضات اخیر عراق هم که این روز‌ها از مسیر مسالمت‌آمیز خود خارج شده و بیشتر جنبه خشونت گرفته است، امریکا صحنه‌گردان اصلی آن بوده است و با دامن زدن به آشوب‌ها در عراق، به دنبال ایجاد بی‌ثباتی سیاسی، برای انحراف افکار عمومی عراق از طرح خروج نیروهای‌شان هستند.

استقبال از استقرار پاتریوت
نخست‌وزیر اقلیم در ادامه گفت‌وگوی خود درباره موضع رهبران کرد به تصمیم دولت امریکا برای استقرار سیستم ضد موشکی پاتریوت در اقلیم، پس از حملات ایران به پایگاه عین‌الاسد، تأکید کرد: «امریکا همانند هر دولت دیگر حق دفاع کردن از خودش را دارد در نتیجه هر جا که پایگاه‌های نظامی امریکا وجود دارد، به نظر من این موضوع که آن‌ها چطور خواهان استقرار سیستم‌های دفاعی خودشان باشند، به خود امریکا و تصمیم آن‌ها مبنی بر اینکه چطور راحت هستند، بستگی دارد». بارزانی ضمن استقبال از تصمیم امریکا برای تقویت مواضع نظامی خود در اربیل گفت: «آن‌ها در حال صحبت درباره استقرار سیستم‌های دفاعی در منطقه کردستان بوده‌اند، اما آن‌ها منتظر صحبت با دولت عراق و گرفتن مجوز از دولت عراق هستند. البته این تصمیم با بغداد است، اما اگر به ما بستگی داشت، مشکلی با استقرار پاتریوت نداریم». در هفته‌های اخیر واشنگتن در توافق با رهبران اقلیم تصمیم گرفته است سامانه‌های موشکی پاتریوت را در اربیل مستقر کند و رهبران کرد هم از این مسئله استقبال کرده‌اند. کرد‌ها در سال‌های اخیر تلاش فراوانی کرده‌اند تا با استفاده از فرصت حضور امریکایی‌ها در عراق بتوانند سناریوی استقلال از عراق را کلید بزنند و به همین خاطر حضور طولانی‌مدت امریکایی‌ها در اقلیم کردستان و خاک عراق را فرصتی برای رسیدن به این هدف می‌دانند. ساز ناکوک رهبران کردستان در حالی است که اکثر جریان‌های سیاسی عراق و مردم، خواهان خروج اشغالگران از کشور خود هستند. امریکا با حضور در کردستان عراق، سناریوی پروژه تجزیه این کشور را دنبال می‌کند و این سیاست در سال‌های اخیر و پس از قدرت‌گیری گروه‌های حشدالشعبی که مقامات واشنگتن مدعی هستند تحت نفوذ ایران قرار دارند، با جدیت پیگیری می‌شود. اما گروه‌های مقاومت عراق هشدار داده‌اند که اگر امریکایی‌ها به دلخواه خود از عراق خارج نشوند، برای بیرون راندن اشغالگران به زور متوسل می‌شوند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار