کد خبر: 989740
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۳
بزرگ‌ترین جمعیت امدادی کشور که چند ماهی است بدون رئیس اداره می‌شود و با استعفا و بازداشت رئیس سابق و چند تن از مدیرانش به اتهام فساد مالی و اقتصادی با چالش‌هایی روبه‌رو شده بود، حالا حاشیه‌های جدیدی را رقم زده است.
مریم زاهدی
سرویس جامعه جوان آنلاین:  یک گزارش نادرست، اسنادی را برای تحریم و فشار بیشتر به ایران در اختیار امریکا و غرب قرار داده است. کافی است به وب سایت reliefweb یا سایت فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر بروید تا با گزارشی از ایران مواجه شوید. گزارشی که اگرچه تیتر آن درباره برنامه عملیات اضطراری سیل سیستان است، اما در متن با توصیف امنیتی از اوضاع داخلی ایران، منشأ این وضعیت امنیتی را اعتراضات بنزینی دانسته که با سقوط تصادفی هواپیمای اوکراینی این وضعیت تشدید شده است. تا اینجای ماجرا اگرچه خود قابل تأمل است که چرا در تهیه گزارش درباره برنامه عملیات سیل سیستان به اوضاع داخلی کشور و تظاهرات‌هایی که به‌واسطه موضوعی کاملاً داخلی رخ داده اشاره شده است! اما آنچه ابهامات درباره این گزارش را بیشتر می‌کند، نسبت دادن اشتباه منجر به سقوط هواپیمای اوکراینی به سپاه قدس است. در حالی که این اشتباه از سوی سامانه پدافند هوایی رخ داده بود و هیچ گونه ربطی با سپاه قدس نداشت. با این اوصاف آیا شخص یا اشخاصی که این گزارش را تهیه کرده‌اند و سایت‌های بین‌المللی همچون reliefweb یا سایت فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ هم آن را منتشر کرده اند و از روی عمد یا ناآگاهی این واقعه را به سپاه قدس نسبت داده‌اند یا در برابر انتساب این موضوع به سپاه قدس به‌صورت کذب سکوت کرده‌اند قصد و غرضی دارند؟! چه چیزی پشت پرده این ماجرا قرار دارد؟!

جمعیت هلال‌احمر یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های مردم نهاد کشور است که نیرو‌های مردمی در قالب سازمان جوانان یا سازمان داوطلبان در همه حوادث و سوانح حضور دارند و خط اول جبهه کمک‌های مردمی را تشکیل می‌دهند؛ حالا این جمعیت در لایه‌های بالایی به مشکل بر خورده و فساد مدیرانش چالش‌زا شده است. ماجرا در حدی جدی است که هم اکنون چند ماهی می‌شود، این جمعیت بدون رئیس و با سرپرست اداره می‌شود. در حالی که دادستان دیوان محاسبات کشور، انتخاب سرپرست برای جمعیت هلال‌احمر را غیرقانونی اعلام کرده، اما رئیس‌جمهور همچنان به این موضوع بی‌توجه است و جمعیت هلال احمر را بدون رئیس به حال خود رها کرده است، اما در خلال این رهاشدگی اتفاقات عجیبی در این جمعیت در حال رخ دادن است؛ اتفاقاتی نظیر اشتباه یا سندسازی علیه کشورمان در گزارشی که در یک سایت بین المللی هم قرار گرفته است!

آدرس غلط
آنطور که در بخش درباره ما سایت reliefweb آمده است، این سایت منبع برجسته اطلاعات بشردوستانه در مورد بحران‌ها و بلایای جهانی است. این سرویس دیجیتالی تخصصی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) است. حالا کافی است تا به بخش‌های مرتبط با ایران در این سایت سری بزنید تا با گزارشی درباره ایران و سیل سیستان مواجه شوید. گزارشی که در ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ یعنی اول بهمن‌ماه روی سایت قرار گرفته است. چکیده این گزارش در سایت به ماجرای سیل سیستان و خسارات آن اشاره دارد و در نهایت اینکه جمعیت هلال احمر برای مواجهه با این واقعه چه اقداماتی را انجام داده است. اما اگر متن اصلی را دانلود کنید، در بخش‌هایی از گزارش با موضوعات عجیب و نامربوطی مواجه می‌شوید که به امنیت داخلی کشور ربط دارد. ماجرا حتی به اعتراضات بنزینی آبان ماه کشیده شده و در نهایت تنش بین ایران، امریکا و سقوط تصادفی هواپیمای اوکراینی از سوی سپاه قدس! این در حالی است که ماجرای اشتباه انسانی در سقوط هواپیمای اوکراینی هیچ ربطی به سپاه قدس نداشته و این اشتباه از سوی سامانه پدافند هوایی اتفاق افتاده است، اما کسی که این گزارش را تهیه کرده با نسبت دادن این واقعه به سپاه قدس چه هدفی را دنبال می‌کرده و چرا جمعیت هلال‌احمر روی گزارش‌های بین‌المللی که علیه کشورمان منتشر می‌شود نظارت ندارد یا در قبال آن سکوت کرده است تا این‌گونه سند‌سازی علیهمان صورت نگیرد و ایران با محدودیت‌ها و تحریم‌های تازه‌تری مواجه شود؟ آن هم در شرایطی که امریکا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده! این اشتباه عمدی یا سهوی می‌تواند سند تازه‌ای برای اقدامات بیشتر علیه کشورمان ایجاد کند.

چالش‌های رهاشدگی
حاشیه‌ها و چالش‌های جمعیت هلال‌احمر انگار پایانی ندارد؛ از حواشی مرتبط با فساد اقتصادی مدیران این جمعیت گرفته تا گزارش‌های عجیبی که به این جمعیت به‌صورت صریح یا فنی منتسب می‌شود.

شاید اگر در رأس جمعیت هلال‌احمر فردی به عنوان رئیس حضور داشت، نظارت بیشتری بر عملکرد این سازمان بود و چنین حاشیه‌هایی برای این جمعیت و از همه مهم‌تر برای کشور درست نمی‌شد. اگرچه سابق براین هم با وجود حضور علی‌اصغر پیوندی در رأس این جمعیت حواشی آن کمتر از امروز نبود؛ با این تفاوت که آن زمان چندین مدیر جمعیت هلال احمر به اتهام مفاسد مالی و اقتصادی بازداشت شدند و در نهایت ماجرا به خود آقای رئیس رسید و حالا قصه این جمعیت ابعاد تازه‌تری پیدا کرده است. با تمام این‌ها بعد از استعفای پیوندی و متعاقب آن بازداشت وی همچنان خبری از معرفی رئیس تازه جمعیت هلال احمر نیست. موضوعی که سبب‌شده نظارت مناسبی بر عملکرد این جمعیت وجود نداشته باشد و این رهاشدگی می‌تواند چالش‌زا شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار