کد خبر: 989857
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۸
شهردار منطقه ۸ تبریز:
شهردار منطقه ۸ تبریز از برنامه‌ریزی در راستای جهش پروژه‌های عمرانی در سال ۹۹ خبر داد و گفت: بودجه سال آتی بر اساس سیاست‌های منطقه تاریخی و فرهنگی پهنه‌های فرهنگی، محورهای تاریخی، مسائل فرهنگی، گردشگری و... هزینه خواهد شد.

علی مدبر در جمع اصحاب رسانه با بیان این مطلب اظهار داشت: بودجه سال ۹۸ منطقه ۸ به میزان ۸۵ میلیارد بود که در ۱۰ ماهه نخست امسال ۹۸ درصد تحقق یافته است. حدود  ۶۰ درصد از این میزان نقدی و ۳۸ درصد غیر نقدی است.

مدبر یادآور شد: بودجه منطقه تاریخی و فرهنگی تبریز در سال ۹۹ را به ۱۲۰ میلیارد افزایش داده ایم.

او با اشاره به معضل دستفروشی در سطح این منطقه گفت: دستفروشی موضوعی است که مربوط به مهاجرت، حاشیه نشینی و پدید آمدن شغل های کاذب است. اگر دیدگاه ما این باشد که تنها شهرداری در این خصوص باید ساماندهی انجام دهد اشتباه است.

شهردار منطقه ۸ تبریز با بیان اینکه جمع آوری و رفع سد معبر بر عهده شهرداری است، افزود: این کار نیازمند اقداماتی بین بخشی است. حدود ۷۰۰ نفر دستفروش در این منطقه وجود دارد که بیشتر آن ها تحت حمایت نهادهای حمایتی قرار دارند.

او ادامه داد: از سوی دیگر، تعدادی از آنها کسانی هستند که پیشینه تخلفاتی دارند که باید نیروی انتظامی و اماکن وارد کار شود. اگر نیروی انتظامی وارد کار شود، شهرداری هم در قالب ساماندهی مشاغل می تواند بازارچه های شبانه، روز بازارها، هفته بازارها و... ایجاد کند ولی اینکه همه فقط شهرداری را در این خصوص مسئول بدانند، نمی تواند راهگشا باشد.

مدبر تصریح کرد: موضوعاتی مثل رکود اقتصادی باعث می شود برخورد شدیدی با دستفروشان نداشته باشیم ولی سیاست‎های ما در جمع آوری و ساماندهی این افراد  مربوط به اقدامات بین بخشی می شود. گاهی اوقات نیاز است پلیس در کنار ما باشد و یا قوه قضائیه احکامی دهد که به صورت قهری برخورد شود.

شهردار منطقه ۸ تبریز از برنامه ریزی برای ساماندهی میدان‌های محله‌ای خبر داد و گفت: مقرر شده در ۲۰ نقطه از محلات این زمینه ها را به صورت پایلوت در مناطق اجرا کنیم.

او یادآور شد: امسال در راستای نهضت آسفالت در منطقه هشت تبریز سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون آسفالت ریزی انجام یافته است.

مدبر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح زوج و فرد خودروها در این منطقه اظهار داشت: طبق گزارش‌ها این طرح عملکرد موفقی داشته و نتیجه بخش بوده است ولی اگر کم و کاستی هم داشته باشد متولی آن سازمان ترافیک و معاونت حمل و نقل است. در دنیا در مناطق تاریخی بر روی ترافیک‌های تبخیری کار می‌کنند. در اینجا هم باید اقداماتی انجام شود که ترافیک در مرکز شهر محدود شود و هر خودرویی وارد این محدوده نشود.

او ادامه داد: این در حالی است که طی سال‌های اخیر گسترش پارکبان‌ها خلاف این سیاست‌ها بوده است ولی سیاست منطقه ما با گسترش پیاده‌راه ها و تعریض آنها است. مثلا مسیر پیاده راه ارک اخیرا بازگشایی شد در حالی که ما تا جای ممکن در این خصوص ایستادگی کرده بودیم. متاسفانه سیاست هایی وجود دارد که جلوی این اقدامات را می گیرد. در این بین اصناف هم دخیل هستند و به منفعت خود می اندیشند. باید دست در دست هم دهیم و حرکت های علمی داشته باشیم.

شهردار منطقه ۸ تبریز، کاهش ترافیک، گسترش پیاده راه ها، محورهای پیاده و فضاهای تعامل شهری را عمده سیاست های این منطقه عنوان کرد و گفت: شهرداری منطقه تاریخی و فرهنگی مانند نام خود، باید سیاست‌ها و عوامل اجرایی آن و حتی پرسنل آن نیز متفاوت از  دیگر مناطق باشند. بر همین اساس پروژه‌های ما نیز با دیگر پروژه ها متفاوت است.

مدبر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بهره گیری از پتاسنیل های محدوده باغ گلستان تبریز یادآور شد: خانه هنر در این محدوده پتانسیل خوبی است. اگر حتی ساختمان شورای شهر هم به این محل انتقال یابد، می توان امکاناتی که آنجا موجود است به طور بینابین استفاده شود چرا که ساعات  کاری شورای شهر در ساعات اداری است و پس از آن در ساعات بعد از ظهر می تواند کاربری فرهنگی خود را حفظ کند. به اعتقاد بنده با انتقال شورا می توان این اقدامات را تقویت کرد.

او با بیان اقدامات این منطقه در آستانه نوروز و استقبال از میهمانان نوروزی گفت: باید با همکاری سازمان گردشگری شهرداری محورهای گردشگری را در منطقه تعریف کنیم. همچنین طراحی اپلیکیشن‌هایی جهت راه اندازی بر روی تلفن های همراه را مدنظر داریم تا از این طریق راهنمایی و معرفی برای گردشگران صورت گیرد.

مدبر همچنین راه اندازی تورهای گردشگری در بازار تبریز را از دیگر این اقدامات عنوان کرد.

شهردار منطقه ۸ تبریز با اشاره به مرمت بازار تبریز افزود: مرمت بازار تاریخی تبریز در دو محور سنگفرش و اصلاح جداره ها خواهد بود. سنگفرش بازار در راسته‌ها و تیمچه‌های مختلف انجام یافته است. نخستین تجربه شهرداری در خصوص جداره سازی بازار تبریز نیز طی جلساتی با نهادهای خدمات رسان هماهنگی صورت گرفته تا تونل مشترک حفاری شود و در ادامه آن جرای سر درب زیبایی برای بازار امیر مد نظر است.

او همچنین از برنامه ریزی جهت تغییر کاربری خانه های تاریخی خبر داد و گفت: سعی داریم خانه‌های تاریخی را به نقاطی عمومی تبدیل کنیم. در پایلوت سعی داریم در خیابان تربیت محورهایی در خصوص بوم گردی، صنایع دستی و گردشگری معرفی کنیم و این محدوده را از سکونتی به حالت اقامتی تبدیل کنیم. این اقدام جزو در سیاست های سال آینده منطقه ۸ خواهد بود.

مدبر با اشاره به رفع آلودگی بصری از این منطقه، اظهار داشت: در فاز نخست این طرح، تابلوها، نماها، آنتن های اضافه، ضلع جنوبی راسته کوچه تا فردوسی به اتمام رسیده و تابلوهای قدیمی برچیده شده است. همچنین هم اکنون ضلع شمالی نیز آغاز شده و این طرح تداوم دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر