کد خبر: 990097
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۶
موضع عراق در برابر امریکا
به دنبال گزارش رسانه نزدیک به رئیس‌جمهور امریکا و درخواست وزیر دفاع این کشور از طرف عراقی برای استقرار سامانه پدافند پاتریوت در خاک عراق به بهانه حفاظت از منافع امریکا، بغداد پیشنهاد خرید این سامانه را به امریکا داده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: در شرایطی که خروج نظامیان امریکایی از عراق بیش از پیش زیر ذره‌بین قرار گرفته، امریکا به دنبال حملات متعدد به سفارتش در عراق و پاسخ موشکی ایران به ترور سپهبد «قاسم سلیمانی»، برنامه استقرار سامانه پاتریوت را در این کشور پیگیری می‌کند. شبکه خبری فاکس‌نیوز به نقل از وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) گزارش کرده که احتمالاً ایالات متحده، سیستم‌های پدافند ضدهوایی خود را در عراق مستقر خواهد کرد. امریکا هم‌اکنون در عربستان، امارات، قطر و کویت سامانه پاتریوت مستقر کرده است و بنابر اظهارات یکی از مقامات پنتاگون، احتمالاً عراق مقصد بعدی استقرار این سامانه خواهد بود. مارک اسپر، وزیر دفاع امریکا هم به تازگی اعلام کرد در این راستا درخواستی به عراق خواهد فرستاد و این اقدام در جهت تلاش امریکا برای حفاظت از منافع خود در داخل خاک عراق و حفاظت از سربازان، کارمندان و دیپلمات‌های امریکایی در برابر هرگونه حملات ایران است. با این حال بغداد نه‌تن‌ها از پیشنهاد امریکا استقبال نکرده بلکه یک منبع آگاه که نامش فاش نشد در این مورد به فرات نیوز گفت: «امریکا در جریان سفر اخیر فرانک مکنزی، فرمانده نیرو‌های مرکزی ارتش امریکا به عراق، تأکید کرده بود که حملات فراوان به سفارت این کشور در بغداد و پایگاه‌های نظامی وابسته، لزوم استقرار سامانه پاتریوت که سامانه‌ای دفاعی و نه سکویی برای پرتاب موشک است را توجیه می‌کند.» وی افزود: «عراق استقرار این سامانه را در داخل خاکش رد، اما پیشنهاد خرید آن را مطرح کرد تا نیرو‌های نظامی عراق از آن استفاده کرده و خودشان از سفارت امریکا حفاظت کنند.» یکی از نمایندگان پارلمان عراق هم در این مورد گفت که عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر مستعفی عراق درخواست امریکا درباره استقرار این سامانه را طی سفر مکنزی به خاورمیانه دریافت کرد و دو طرف درباره راه‌های استقرار این سامانه گفتگو کردند. این نماینده اعلام کرد که عبدالمهدی با این درخواست موافقت نکرده و تأکید کرده که دولت کنونی دولت موقت است و این پرونده را باید نخست‌وزیر آتی حل کند. با این حال طرف امریکایی تأکید کرد که موضوع مهم‌تر، بودن این پرونده در داخل دولت است. این نماینده تصریح کرد: «چه بسا با استقرار این سامانه در سطحی محدود و در داخل برخی پایگاه‌های نظامی مثل پایگاه عین الاسد در الانبار و پایگاه‌های دیگر در التاجی و صلاح الدین موافقت شود.»

پیش‌تر خبرگزاری امریکایی آسوشیتدپرس اعلام کرده بود که امریکا برای بهبود روابط با عراقی‌ها تلاش می‌کند تا رویکرد دولت این کشور برای اخراج نیرو‌های امریکایی از عراق را کمرنگ کند و امریکا پس از حملات موشکی ایران به پایگاه هوایی عین الاسد، استقرار سامانه‌های پدافند پاتریوت را در خاک عراق پیگیری می‌کند.

پاسخ به ترور همچنان روی میز است
قیس خزعلی، دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق در گفتگو با تلویزیون العهد با اعلام اینکه دونالد ترامپ خطوط قرمز در عراق را رد کرده است، گفت: «ترور قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس جنایتی بزرگ بود. عملیات مقاومت علیه پایگاه‌های نظامی امریکایی در عراق با اعمال فشار شخصیت‌های سیاسی این کشور در رأس آن‌ها هادی العامری (رئیس سازمان بدر) و مقتدی صدر (رهبر جریان صدر) به تعویق افتاد.»‌دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق افزود: «راهکار پاسخ نظامی به نیرو‌های امریکایی در عراق همچنان به قوت خود باقی است.»

کریم علیوی، عضو کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق بر مخالفت با استقرار این سامانه تأکید کرد و گفت: «نسخه‌برداری واشنگتن از تجربه صهیونیست‌ها برای حمایت از پایگاه‌هایش چالش جدیدی علیه تصمیم سیاستمداران و مردم عراق برای اخراج نیرو‌های امریکایی است. موافقت دولت با استقرار این سامانه به معنای بقای نیرو‌های امریکایی برای دوره‌های طولانی است. محمد توفیق علاوی، نخست‌وزیر مکلف در صورت تشکیل دولتش نامه‌ای را به واشنگتن برای خارج کردن نیروهایش می‌فرستد.»

عراق همچنان عرصه ناآرامی و اعتراض
با وجود معرفی علاوی به عنوان نخست‌وزیر جدید، ناآرامی‌ها و اعتراض در عراق ادامه دارد. دانشجویان روز یک شنبه در حمایت از تظاهرات مردمی عراق و در اعتراض با تعیین محمد علاوی در سمت نخست‌وزیر در کربلا تظاهرات کردند. نیرو‌های امنیتی عراق در مواجهه با دانشجویان معترض در کربلا به آن‌ها پرچم‌های این کشور و گل هدیه دادند. استان‌های ذی قار، بغداد، الدیوانیه و نجف از دیگر مناطقی بودند که در آن‌ها تظاهرات برگزار شد. دانشجویان معترض در مناطق مختلف استان ذی‌قار ضمن سر دادن شعار‌هایی در مخالفت با محمد علاوی، بر تداوم اعتصاب و تحصن در حمایت از تظاهرات مردمی عراق تأکید کردند. خشونت علیه معترضان، از دیگر مواردی بود که معترضان در محکومیت آن شعار دادند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار