کد خبر: 990359
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۹
این روز‌ها عکس‌ها و کلیپ‌هایی از بارش برف در شهر‌ها و مسیر‌های شمالی کشور منتشر می‌شود که جغرافیای آن بیش از آن که شهر‌های ایران را شامل شود به شهر‌هایی در قطب شبیه است. خودرو‌های در راه مانده که تا سقف آن از برف پوشیده شده یا کوچه و خانه‌هایی در روستا‌های دوردست که زیر بارش سنگین برف دفن شده‌اند.
سرویس حوادث جوان آنلاین: غافلگیر شدن در این شرایط و شرایط مشابه اتفاق تازه‌ای نیست؛ چراکه بحران زدگی در مدیریت‌های بحران در کشور سابقه‌ای طولانی دارد. مثل بارش باران‌های سیل آسا که از اواخر سال گذشته تا فروردین‌ماه امسال بخش زیادی از کشور را درگیر کرده است و آسیب‌های بسیاری را برجای گذاشت. تجربه نشان داده است که به زعم سپری شدن یک به یک بحران‌ها در کشور و بر جای ماندن خسارت‌های مالی و جانی فراوان هنوز بین سازمان‌های درگیر مثل سازمان هواشناسی، نیروی انتظامی و سازمان‌های خدماتی و امدادی اجماع لازم برای پیشگیری از بحران صورت نگرفته است.

در بارش‌های این چند روز خبر‌های رسیده از در راه ماندگان و شهروندان استان گیلان و آذربایجان حکایت از وضعیت فاجعه بار امدادی و به‌وجود آمدن گرفتاری‌های زیادی از جمله انسداد راه‌ها و شریان‌های اصلی این استان‌ها، قطعی آب، برق و اینترنت دارد. همزمان با تعطیلی روز سه‌شنبه، به سیاق همیشه سیل سفر به سمت شهر‌های شمالی کشور از پایتخت شدت گرفت. هر چند به علت برودت هوا مسافران از انجام سفر‌های غیر‌ضروری پرهیز شده بودند، اما تجربه در راه ماندگان حکایت از بی‌توجهی به این هشدار‌ها داشت. پرسش اساسی این است که چرا پلیس در چنین مواقعی مسیر‌هایی که احتمال بارش شدید برف در آن وجود دارد را مسدود نمی‌کند؟ یک مقام آگاه پلیس روز گذشته به خبرنگار ما گفت: تجمع انبوه خودرو‌هایی که به سمت این مسیر‌ها حرکت می‌کنند عملاً مدیریت میدانی را از دست پلیس خارج می‌کند و بسیاری از شهروندان به هشدار پلیس توجه ندارند و از مسیر‌های فرعی خود را به شریان‌های اصلی می‌رسانند و در راه گرفتار می‌شوند. برای گرفتار نشدن مردم در این شرایط آن‌ها هم باید با پلیس همکاری کرده و به توصیه‌های اعلام شده توجه کنند با این حال ما تمام توان خود را برای خدمت به در راه ماندگان به کار می‌گیریم.

درباره بارش‌های این روز‌ها
برف در برخی نقاط گیلان به بیش از یک‌متر می‌رسد و حتی دشت‌های رشت هم بیش از ۸۰‌سانتی متر برف نشسته است. شهر‌های استان گیلان مانند آستانه اشرفیه، صومعه سرا، املش، لاهیجان و... بیش از ۷۰‌سانتی‌متر برف باریده است که علاوه بر مشکلات رفت و آمد برای اهالی این شهر‌ها برق، آب و اینترنت و... این شهر‌ها را هم قطع کرد. به گفته مسئولان پلیس‌راه برف سنگین از بامداد دیروز در مسیر‌های منتهی به رشت مخصوصاً جاده امامزاده هاشم تا رشت و محور سراوان به فومن به محل دپوی خودرو‌های عبوری تبدیل شده‌است و افراد زیادی در جاده گرفتار برف و کولاک شده بودند. این در حالی بود که بر اساس گزارشات رسیده از گیلان افراد گرفتار شده در برف پس از ساعت‌ها ماندن در نزدیکی امامزاده هاشم و پلیس راه رشت از امدادرسانی به آن‌ها از سوی امدادگران نا امید و از خودرو‌های خود پیاده شده و با پای پیاده به سمت رشت حرکت کردند. در حالی که مردم گیلان با وضعیت بحرانی دست و پنجه نرم می‌کنند، موج بارش برف بیشتر نقاط ایران را تحت تأثیر خود قرار داده است و در بعضی از نقاط مانند محور مهاباد به بوکان در آذربایجان‌غربی بیش از ۶‌متر برف باریده است.

فعلاً به گیلان سفر نکنید
سرهنگ شرافتی، جانشین پلیس‌راه راهور ناجا بعد از ظهر دیروز با اعلام اینکه از مسافران درخواست داریم فعلاً به گیلان سفر نکنند به خبرنگار ما گفت: اوضاع جاده‌های گیلان به خصوص از امامزاده هاشم تا شهر رشت بحرانی است به طوریکه این جاده به دپویی از خودرو‌ها در میان برف تبدیل شده است و افراد زیادی در این جاده گرفتار شده‌اند.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما که چرا مسئولان پلیس‌راه با توجه به پیش‌بینی وضعیت بحرانی آب و هوا در آن منطقه راه‌های ورودی به گیلان را مسدود نکرده بود، گفت: بزرگراه قزوین به رشت و جاده قدیم قزوین به رشت تا ساعت‌۴ بامداد روز سه‌شنبه وضعیت عادی داشت و خودرو‌ها بدون هیچ مشکلی تردد می‌کردند، هر چند که مسئولان پلیس راه از قبل هم هشدار‌هایی درباره وضعیت جاده‌ها و بدی آب و هوا به مسافران و رانندگان داده بودند، اما وضعیت طوری نبود که بخواهیم جاده‌ها را مسدود کنیم. از طرفی با توجه به تعطیلات و نزدیک شدن به ایام پایانی هفته مأموران پلیس در مبادی ورودی به بزرگراه قزوین به رشت و جاده قدیم قزوین به رشت با سیلی خروشان به صورت زنجیر وار از مسافران روبه‌رو شدند که به مقصد گیلان در حرکت بودند. وی ادامه داد: همانطور که گفتم وضعیت تا ساعت‌۴ بامداد عادی بود، اما ناگهان در یک بازه زمانی بین یک و دو ساعت برف شدیدی در این محور شروع به باریدن کرد به طوریکه در مسیر‌های قزوین به رشت در جاده قدیم و بزرگراه برای مسافران و رانندگان مشکلاتی را ایجاد کرد و باعث شد رانندگان در جاده گرفتار شوند، مخصوصاً در بین امامزاده هاشم و رشت که شدت بارش‌های بیشتر از نقاط دیگر بود. جانشین پلیس راه ناجا با بیان اینکه: خودم همراه مأموران پلیس راه از همان ساعت اولیه حادثه در محل حضور داریم تا هر چه زودتر محور را با همکاری امدادگران باز کنیم، افزود: نیرو‌های پلیس با توجه به طرح زمستانی در آماده‌باش کامل هستند و الان خودم در محل حادثه قرار دارم که همراه دیگر مأموران در تلاشیم تا این محور را باز کنیم و افراد گرفتار شده زودتر به مقصد برسند. وی با تأکید بر اینکه از مردم تقاضا داریم هشدار‌های پلیسی را جدی بگیرند و با مأموران پلیس همکاری کنند، ادامه داد: بارش سنگین برف در بامداد روز سه‌شنبه باعث شد تا مسیر‌های جاده قدیم قزوین به رشت و بزرگراه قزوین به رشت مسدود شود، اما گزارش‌های مأموران پلیس در مبدأ مسدود شدن جاده حکایت از این دارد که متأسفانه مسافران و شهروندان با توجه به مسدودی جاده اصرار زیادی دارند وارد جاده و بزرگراه شوند و گاهی هم دیده می‌شود که به دستورات مأموران توجهی ندارند.

به گفته این مقام انتظامی جاده سراوان به فومن نیز به علت بارش برف بسته شده و خودرو‌های زیادی در این محور در میان برف گرفتار شده‌اند که تلاش برای امدادرسانی به آن‌ها ادامه دارد.

وی در پایان گفت: مأموران پلیس‌راه در سرما و گرما همیشه درکنار مسافران هستند تا سفر خوب و خوشی داشته‌باشند و به همین خاطر از مردم انتظار داریم تا با ما همکاری و به دستوراتی که ما برای سلامتی آن‌ها صادر می‌کنیم، توجه کنند. همچنین سرهنگ رحمانی، رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا با اعلام اینکه مسافران و رانندگان در سفر‌های ضروری لوازم ضروری همراه خود داشته باشند، گفت: در اکثر محور‌های استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان و گیلان، محور توسکستان- شاهرود استان گلستان، محور کوهرنگ – مسجد سلیمان استان چهارمحال و بختیاری، محور درگز – قوچان استان خراسان رضوی، محور‌های خرم آباد- کوهدشت، بروجرد- اراک استان لرستان با توجه به بارش برف و لغزندگی جاده‌ها تردد فقط با زنجیر چرخ امکانپذیر است.

مسئولان اجرایی هنوز خوابند
یکی از شهروندان شهرستان صومعه سرا عصر دیروز درباره مشکلات به‌وجود آمده برای این شهرستان در اثر بارش برف به خبرنگار ما گفت: بارش برف از روز یکشنبه در این شهرستان شروع به باریدن گرفت و تا بامداد دیروز هم ادامه داشت به طوریکه در بیشتر نقاط این شهر بیش از یک متر برف آمد. پس از بارش برف سنگین و کم سابقه تمامی راه‌های مواصلاتی به شهر مخصوصاً به روستا بسته شد و آب، برق، تلفن و شهرستان هم قطع شد. وی ادامه داد: الان به خاطر شکستگی تیر‌های برق هنوز برق و آب شهر قطع است، اما دقایقی قبل تلفن همراه وصل شد و البته اینترنت هنوز در این شهر قطع است. این شهروند صومعه سرایی افزود: در حال حاضر اکثر راه‌های روستایی در این شهر مسدود شده و مسئولان اجرایی تا کنون هیچ اقدامی برای بازگشایی راه‌ها نکرده‌اند و انگار هنوز در خواب هستند، هر چند که از دقایقی قبل تعدادی از خودرو‌های راه‌سازی در جاده‌های اصلی دیده می‌شوند که در حال بازگشایی راه‌های اصلی هستند.

مردم به کمک شهرداری رشت بیایند
ناصر حاج محمدی، شهردار رشت با اشاره به بارش بیش از ۵۰‌سانتی‌متری برف در شهر رشت گفت: متأسفانه به واسطه تداوم بارش سنگین برف برخی از مسیر‌های بازگشایی شده سریعاً بعد از پاکسازی با نشست برف مواجه شده و مجدداً مسدود می‌شوند و نیاز به برف‌روبی دارند. وی از مردم خواست از بیرون آوردن خودرو‌های شخصی به داخل خیابان در روز‌های سه‌شنبه و چهار‌شنبه خودداری کنند و همچنین برای تکاندن درخت‌های پر از برف به کمک شهرداری بیایند.

قطع برق ۹۰ هزار مشترک گیلانی
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای گیلان گفت: در حال حاضر از حدود یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار مشترک برق، برق حدود ۹۰ هزار مشترک قطع است که در اسرع وقت تلاش خواهیم کرد تا همه مشترکین از نعمت برق برخوردار شوند.

عظیم بلبل‌آبادی به ایسنا گفت: پست‌های برق لاهیجان، لنگرود، رودسر، چمخاله، املش، رحیم‌آباد، سیاهکل و صومعه سرا از ساعت‌۶ صبح سه شنبه به علت بارش سنگین برف از مدار خارج شده‌اند. وی افزود: چهار خط ۲۳۰‌کیلوولت و یک‌خط ۴۰۰‌کیلوولت نیز به علت بارش سنگین برف از مدار خارج شده است که ۵۴‌اکیپ عملیاتی و اجرایی شرکت برق منطقه‌ای گیلان با استعداد ۱۹۵‌نفر نیروی انسانی به صورت شبانه روزی از ساعت اولیه بارش برف در تلاشند تا هر چه سریع‌تر مشکلات و چالش‌ها را حل کنند. رئیس مدیریت بحران گیلان با بیان اینکه به محض کاهش ناپایداری هوا برق مناطق وصل می‌شود، گفت: بارش برف سبب اتصالی کردن سیم‌های برق می‌شود.

آخرین خبر
براساس آخرین گزارش پیمان اسدی، رئیس اورژانس گیلان گفت: یک مرد ۳۴ ساله و نوجوانی ۱۸ ساله در دو حادثه جداگانه بر اثر سقوط از بلندی کشته شدند. محمد صالح فرماندار رودبار گیلان هم از کشته شدن یکی از اهالی روستای شنه‌رود خبر داد و گفت: از سرنوشت بسیار از ساکنان خبری نیست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار