کد خبر: 991130
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۲
کرونا تازه‌ترین دستاویز فرصت‌طلبان در شبکه مجازی شده تا جایی که روزگذشته نامه منتسب به معاون درمان وزارت بهداشت، در ارتباط با ابتلای تعدادی از هموطنان به کرونا در فضای مجازی هم تکذیب شد.
ابراهيم مشيريان
سرویس جامعه جوان آنلاین:  موج ترس از بیماری کرونا در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خرید و فروش اینترنتی هم قربانیان زیادی گرفته است. افرادی ساده‌لوح بدون هیچ تحقیقی از این بیماری و با وجود اطمینان دادن مسئولان از نبود کرونا در کشور، پول زیادی روانه جیب فرصت‌طلبان کرده‌اند، روندی که آگهی‌های شبکه‌های اجتماعی حکایت از گسترده‌تر شدن آن هم دارد.

کرونا ویروسی است نه از طریق هوا بلکه به روش عواقب تنفسی منتقل می‌شود؛ یعنی ویروسش مثل بیماری‌های سرخک و آبله‌مرغان از هوا دیگران را مبتلا نمی‌کند بلکه فرد ناقل با دست‌زدن به وسایل گوناگون و استفاده دیگران از آن وسایل، ویروس منتقل می‌شود. موضوع مهمی که بسیاری از خریداران ماسک‌های گرانقیمت نمی‌دانند!

پای حراست هم به ماجرا کشید
اخیراً نامه‌ای در شبکه‌های اجتماعی درخصوص فوت تعدادی از هموطنان به کرونا با امضا معاون درمان وزارت بهداشت جعل و منتشر شده که روزگذشته از سوی این مقام تکذیب شد. دکتر قاسم جان‌بابایی، با بیان دلایل متعددی از جمله اینکه در مکاتبات این معاونت از «مهر آنی» استفاده نمی‌شود، گفت: «مرکز حراست وزارت بهداشت هم با پیگیری موضوع، خواستار برخورد جدی و قانونی با انتشاردهندگان این نامه جعلی شده است.»

آنتی باکتریال ویژه!
مدیران مختلف وزارت بهداشت تقریباً هر روز تأکید می‌کنند که این ویروس به کشور وارد نشده، اما موج خبری ایجادشده و نگرانی بابت شیوع این بیماری در کشور باعث شده تا عده‌ای از افراد سودجو با تبلیغات کاذب در فضای مجازی به فکر کسب درآمد باشند. با جست‌وجویی در شبکه‌های مجازی به راحتی با تبلیغات ماسک‌های «ضد ویروس کرونا» یا ماسک‌های «آنتی باکتریال ویژه» آن هم با قیمت‌های بالا مواجه می‌شویم. فروشندگان این کالا‌ها در آگهی‌هایشان مدعی هستند که فقط با استفاده از این ماسک می‌توان در برابر ویروس کرونا مقاومت کرد! درحالی که واقعیت را با یک جست‌وجوی ساده اینترنتی هم می‌توان دریافت. اکثر ماسک‌های در معرض فروش هیچ ویژگی خاصی ندارند و آن‌ها را به راحتی می‌توان از داروخانه‌ها تهیه کرد؛ ضمن اینکه تنها استفاده از یک ماسک نمی‌تواند منجر به پیشگیری از ابتلا شود و باید برای پیشگیری نکات بهداشتی را هم رعایت کرد. جالب اینکه فروش ماسک‌های ضدکرونا در حالی در شبکه‌های اجتماعی رونق گرفته که حتی ممکن است این کالا از انبار‌های غیراستاندارد و در شرایط نگهداری نامناسب یا حتی تاریخ مصرف‌گذشته به دست مشتری برسد و سلامتش را هم تهدید کند.

خلاقیت فرصت‌طلبان با موج ترس
با جست‌وجویی در شبکه اجتماعی اینستاگرام به تعداد زیادی از آگهی‌های فروش ماسک‌هایی با عناوین «ماسک ضد کرونا N۹۷»، «ماسک آنتی باکتریال peculiar» یا «ماسک ضد کرونا proper» بر می‌خوریم. ماسک‌هایی که ظاهرشان نشان می‌دهد همان ماسک‌های عادی یا حداکثر فیلتر‌دار داروخانه‌ای هستند. ماسک‌هایی که قیمت عادی‌شان تا همین دو هفته قبل بین ۲ تا ۵ هزار تومان بود، اما الان بسته ۱۰ تایی آن‌ها از ۱۵۰ هزار تومان تا ۳۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. صفحات اینستاگرامی که مشغول فروش این کالا هستند، از امکان کامنت‌گذاری این شبکه اجتماعی هم نهایت استفاده را می‌برند، یعنی در اینستاگرام در کنار هر پست دیگران هم می‌توانند نظرات خود را بدهند. به همین دلیل برخی فروشنده‌ها در صفحات فروش این ماسک‌ها خلاقیت به کار برده‌اند و در پست‌های مختلف از فواید این ماسک‌ها و ورود بیماری کرونا به کشور خبر داده‌اند! این سودجویان با این روش موجی از ترس فراهم می‌کنند تا ساده لوحانی که زحمت یک جست‌وجوی ساده اینترنتی را هم به خود نمی‌دهند، قربانی این تبلیغات شوند.

به سامانه ۱۹۰ گزارش کنید
افزایش قیمت و عرضه کالا‌های تقلبی و بی‌کیفیت ناشی از افزایش تقاضای کاذب بوده، چون از ابتدای انتشار اخبار مربوط به شیوع کرونا ویروس در چین، مسئولان وزارت بهداشت به دفعات در این‌باره اطلاع‌رسانی کرده‌اند که کرونا هم مثل آنفلوآنزا صرفاً در صورت رعایت نشدن بهداشت فردی و خودمراقبتی منتقل می‌شود.

این جوسازی‌های مغرضانه فرصت‌طلبان موجب شد تا چندی قبل مودت همایی، سرپرست اداره نظارت و بازرسی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی با تأکید بر ممنوعیت افزایش قیمت ماسک‌های پزشکی، خطاب به تمام فروشندگان ماسک‌های پزشکی هشدار دهد: «با عنایت به رصد سطح عرضه در توزیع و عرضه ماسک‌های پزشکی، با تمام متخلفان فروش ماسک‌های تقلبی و فاقد اصالت و هرگونه گرانفروشی در این‌خصوص برخورد قاطع صورت می‌گیرد و متخلفان به مراجع قضایی معرفی می‌شوند. مردم هم می‌توانند تخلفات را به سامانه ۱۹۰ گزارش کنند.»

انتقال ویروس ضمانت ندارد
محمدمهدی علاءالدینی رئیس اداره نظارت تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو هم با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی در شرایط شیوع بیماری‌های واگیر استفاده از ماسک‌های طبی را برای عموم توصیه نمی‌کند، گفت: «ماسک‌های مورد استفاده در مراکز درمانی با عنوان ماسک‌های جراحی شناخته می‌شوند که کاربرد آن‌ها برای کاهش انتقال ریز ذرات به سیستم تنفسی بوده و در اتاق‌های عمل و در جراحی‌ها به کار گرفته می‌شوند که هیچ‌کدام از ماسک‌ها اطمینان قطعی در عدم انتقال عفونت یا ویروس را تضمین نمی‌کنند، بنابراین در شرایط شیوع بیماری‌ها، رعایت و افزایش بهداشت شخصی اکیداً توصیه می‌شود.» روزگذشته قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت هم از توزیع تجهیزات با ایمنی بالا در تمام بیمارستان‌های کشور خبر داد و گفت: «با دستور وزیر بهداشت، ماسک‌های معمولی و ماسک‌های N۹۷ و تمامی وسایل با ایمنی بالا در مراکز توزیع شده و در تمام دانشگاه‌ها یک نفر متخصص عفونی، مسئول رصد مداوم بیماری در منطقه و آموزش دیگر پرسنل است.» خوشبختانه وزارت بهداشت هم زیر ساخت‌های لازم برای پیشگیری از کرونا را فراهم کرده و هم‌اکنون در اکثر استان‌ها و بیمارستان‌های کشور رصد مدام وضعیت در حال اجراست، پس خودتان را اسیر دست فرصت طلبان‌مجازی نکنید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار