کد خبر: 991317
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۹
در حالی که گزارش‌هایی درباره نصب مخفیانه پاتریوت‌های امریکایی در پایگاه عین‌الاسد منتشر شده، عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر موقت عراق در نامه‌ای با طرح پرسش‌های مختلف، غیرمستقیم پیشنهاد دولت امریکا برای استقرار پاتریوت جهت دفاع از دو پایگاه امریکایی «عین‌الاسد» و «اربیل»‌را رد کرده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به گزارش «جوان»، کریم علیوی، عضو کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق گفته که امریکا به طور مخفیانه و بدون موافقت دولت عراق، نصب سامانه پاتریوت را در پایگاه عین‌الاسد واقع در غرب عراق آغاز کرده است. او گفته که به اطلاعاتی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد، نیرو‌های امریکایی به طور مخفیانه کار نصب این سامانه را در پایگاه عین‌الاسد آغاز کرده‌اند. علیوی با بیان اینکه این سامانه توسط هواپیما‌های باری بزرگ به این پایگاه منتقل شده است، آن را اقدامی خطرناک دانست که دولت عراق باید در خصوص آن تحقیق کند، زیرا هیچ اجازه‌ای در این زمینه به امریکا داده نشده است. پیش از این یکی از مقام‌های وزارت دفاع امریکا فاش کرده بود، گفتگو با دولت عراق در خصوص سامانه موشکی پاتریوت به منظور دفاع از منافع امریکا در داخل عراق به مرحله پیشرفته‌ای رسیده است تا جایی که واشنگتن امیدوار است هرچه زودتر به منظور حمایت از سربازان، کارمندان و دیپلمات‌های امریکایی که در عراق کار می‌کنند، در این مورد به آن اطلاع داده شود. به گفته این مقام پنتاگون، وزارت دفاع امریکا به منظور راه‌اندازی این سامانه مجبور خواهد شد ۴۰۰ سرباز دیگر را به عراق اعزام کند. با این وجود دیروز روسیاالیوم تصویر نامه‌ای را منتشر کرد که نخست‌وزیر عراق آن را در پاسخ به نامه ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ وزیر دفاع امریکا نوشته است. محتوای این نامه دو صفحه‌ای، هرچند نشان می‌دهد که عادل عبدالمهدی سعی کرده بر گسترش مناسبات با امریکا تأکید کند، ولی با طرح سؤالاتی، تلویحاً با استقرار پاتریوت‌ها مخالفت کرده است. عبدالمهدی در این نامه که تاریخ ۲ فوریه ۲۰۲۰ بر آن درج شده، گفته که مارک اسپر از وی خواسته که برای جبران برخی لوازم جنگی آسیب‌دیده و نیز تسهیل در صدور روادید برای سربازان امریکایی تعجیل و همچنین با نصب سامانه دفاع هوایی در پایگاه‌های عین‌الاسد و اربیل موافقت شود. عبدالمهدی با دو درخواست اول مارک اسپر مواففت کرده، ولی گفته که در مورد درخواست مربوط به سامانه دفاعی پاتریوت، در کمیته‌ای به ریاست فؤاد حسین، وزیر دارایی عراق بررسی خواهد شد و قرار است جلسه‌ای با طرف امریکایی در این‌باره برگزار شود.

بگذارید برای دولت بعد...
عبدالمهدی هرچند با مارک اسپر اتفاق نظر دارد که پاتریوت یک سامانه دفاعی است، ولی معتقد است ورود آن به عراق، موضوعات استراتژیک مرتبط با امنیت عراق به طور کلی، امنیت امریکا و همچنین امنیت منطقه را تغییر خواهد داد. نخست‌وزیر عراق گفته کسانی که «می‌خواهید آن‌ها را دفع کنید» احتمالاً این اقدام را افزایش توانمندی‌های جنگی امریکا بدانند و در نتیجه خود نیز در پی گسترش ابزار‌های هجومی خود برآیند و این اوضاع منطقه و عراق را پیچیده‌تر و دشوارتر می‌کند و باعث می‌شود همه در زنجیره‌ای از تنش‌هایی قرار گیرند در حالی که تلاش همه کاهش تنش در منطقه و تضمین عدم تشدید چند‌جانبه ایران، چند‌جانبه امریکا یا هر طرف دیگری است. عبدالمهدی که در نامه خود واردات این سامانه به عراق و فروش آن با تسهیلات به این کشور با هدف ایجاد نظام دفاعی کاملی برای دفاع از اراضی عراق و برطرف کردن نقص موجود در سامانه دفاعی عراق را هم پیش کشیده، با لحنی طعنه‌آمیز، سؤالاتی را درباره استفاده از پاتریوت‌های امریکایی در عراق مطرح کرده است: «پرسش‌های ما متعدد است از جمله اینکه «آیا این سامانه می‌تواند در مقابل حملات اسرائیل که بار‌ها آن را با شما در میان گذاشته‌ایم نیز به کار گرفته شود؟ یا اینکه ضد داعش یا دولت دیگری به کار گرفته شود؟» عبدالمهدی به مصوبه پارلمان عراق برای عقب‌نشینی نیرو‌های امریکا از عراق اشاره کرده و گفته که استقرار پاتریوت تعبیر به کاهش تدریجی حضور نیرو‌های امریکایی نخواهد شد، بلکه برعکس آن تفسیر خواهد شد. او البته در همین نامه برای اینکه از بار فشار امریکا برای استقرار پاتریوت‌ها بکاهد، گفته که بهتر است موضوع در دولت بعدی عراق بررسی شود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
0
0
عبدالمهدی کبریت بی خطر است و آمریکائیها او را خوب شناخته اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار