کد خبر: 991646
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۱
نماینده دادستان با اشاره به اظهارات وکیل مدافع یکی از متهمان (کفیلی) مبنی بر اینکه نام موکلش در شکایت از بانک سرمایه نیامده به وکیل تذکر داد که کیفرخواست را مطالعه کند و اجازه دهد حق‌الوکاله‌ها حلال باشد! نماینده دادستان در ادامه با اشاره به توضیحات متهم درباره اوراق مؤسسه آرمان گفت: حرف‌هایی نزنید که فرض شود اینجا کودکستان است! شرکت شما نمی‌تواند اوراق سپرده صادر کند، بانک باید این اوراق را صادر کند.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات داریوش امان‌کی و همدستانش روزگذشته در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی به ریاست قاضی اسدالله مسعودی‌مقام برگزار شد.

متهمان می‌خواستند فرار کنند
در ابتدای جلسه دادگاه قاضی مسعودی‌مقام از وکیل مدافع کفیلی (متهم ردیف سوم) خواست برای بیان دفاعیات در جایگاه حاضر شود.

وکیل هم با بیان اینکه اگر دادگاه به وظایفش آشنا نبود، در چنین منصبی (مبارزه با مفاسد اقتصادی) نمی‌نشست، گفت: «علت بازداشت موکلم بیم فرارش بود، در صورتی که وی وثیقه سنگین داشت و ۷۵ سال سن دارد و دچار ناراحتی قلبی است.»

قاضی مسعودی‌مقام در پاسخ به این اظهارات وکیل متهم کفیلی گفت: «به تشخیص دادگاه و طبق استجازه تا صدور حکم قرار بازداشت موقت جایز است. آقایان طبق مستندات می‌خواستند اقدام به فرار کنند. صدور قرار بازداشت موقت از ناحیه دادگاه قطعی است سفسطه بازی و بحث نکنید.»

ریاست دادگاه ادامه داد: «دادگاه مکانی نیست که متهم و وکیل دروغ بگویند؛ دروغ گفتن جایز نیست. وکیل باید تعریف رویه قضایی را بداند، وقتی متهمی با جسارت در دادگاه با وجود مستندات پرونده دروغ می‌گوید، قاضی باید به وی تذکر دهد و تشخیص با مقام قضایی است.»

تبانی وجود داشته است
وکیل هم صحبتش را ادامه داد و گفت: «منشأ پرونده عملکرد غلط مدیران بانک سرمایه است، اگر کارشناس تخلف کرده باید به تخلفش رسیدگی شود. مواجهه‌ای بین محسن رضایی (از مطلعین پرونده) و موکل من صورت نگرفته است. از طرفی محسن رضایی و علی صرافان (دیگر مطلع پرونده) به دلیل سابقه کیفری فاقد شرایط شرعی و قانونی شهادت هستند. در هیچ یک از استعلامات دادسرا نام و نشانی از موکل اینجانب در فرآیند دریافت تسهیلات وجود ندارد و در هیچ یک از شکوائیه‌های بانک سرمایه نام وی در ردیف متهمان ذکر نشده است.» وکیل در پایان دفاعیات خود گفت: «مقامات دادسرا در جمع‌بندی با عباراتی تردیدآمیز در مورد موکلم گفته‌اند، می‌توان قائل به جرم اخلال بود، بنابراین در اجرای موازین شرعی و طبق اصل ۳۷ قانون اساسی و ماده۴ قانون آیین دادرسی کیفری تقاضای صدور رأی برائت موکل را دارم.» پس از پایان دفاعیات وکیل مدافع، رسول قهرمانی نماینده دادستان در جایگاه حاضر شد و گفت: «وکیل ایرادات شکلی بیان کرد، در حالی که مدیران بانک سرمایه در همین شعبه محاکمه شدند و برخی حکم‌شان در مرحله صدور است، مشخص است که یک تبانی وجود داشته چراکه مدیر بانک سرمایه به شرکتی که هیچ صلاحیتی ندارد تسهیلات می‌دهد. اینکه بیان کردید کارشناس تخلف کرده، اولاً کیفرخواست را مطالعه کنید درخصوص کارشناس نیز کیفرخواست صادر شده است.»

حق‌الوکاله حلال!
قهرمانی با بیان اینکه وکیل مدافع متهم بیان می‌کند، شهادت فردی که سابقه کیفری دارد صحت ندارد، گفت: «اولاً ما در کجا اظهارات محسن رضایی را حجت کردیم؟! ثانیاً در قرآن نیز آمده حتی اگر فاسق خبری آورد آن را بررسی کنید، بنابراین ما موارد را بررسی می‌کنیم.»

نماینده دادستان با اشاره به اظهارات وکیل مدافع متهم کفیلی مبنی بر اینکه نام موکلش در شکایت بانک سرمایه نیامده است، گفت: «خواهش می‌کنم کیفرخواست را مطالعه کنید و اجازه دهید حق الوکاله‌ها حلال باشد!»

قهرمانی در ادامه با اشاره به توضیحات متهم که در جلسه قبل درباره اوراق مؤسسه آرمان مطرح کرده بود، افزود: «حرف‌هایی نزنید که فرض شود اینجا کودکستان است، شرکت نمی‌تواند اوراق سپرده صادر کند و شعبه بانکی باید این اوراق را صادر کند. وقتی هم جرائمی صورت می‌گیرد ممکن است به اخلال منجر شود و احراز اخلال، موضوعی قضایی است.»

وکیل کفیلی هم پرسید: «از نماینده دادستان می‌خواهم که بگویند، آیا موکلم از تسهیلات انتفاع برده است یا خیر؟»
قاضی مسعودی‌مقام هم تصریح کرد: «بحث انتفاع یک بخش از جرم اخلال است و احراز اخلال منوط به انتفاع نیست.»

۲۰ فرزند تحت پوشش برای پولشویی
سپس قهرمانی نماینده دادستان گفت: «آقای امان‌کی دو مؤسسه خیریه دارد، ولی متأسفیم که از این خیریه به عنوان کانون پولشویی استفاده می‌کند.»

متهم داریوش امان‌کی در واکنش به این اظهارات قهرمانی گفت: «من ۲۰ فرزند آنجا دارم که مثل بچه‌های خودم می‌مانند، هزار تومان پول آنجا نرفته است، این موضوع ربطی به دادگاه ندارد.»

قاضی مسعودی‌مقام در پاسخ به اظهارات متهم گفت: «ردیابی‌ها وجود دارد؛ شما توانایی ندارید کمک کنید، چون حساب‌هایتان بسته است، یکی از شیوه‌های پولشویی در خیریه‌ها مرسوم است؛ به جای این کار‌ها پول‌های بانک را برگردانید.»

در ادامه دادگاه قاضی مسعودی‌مقام از کفیلی خواست تا در جایگاه حاضر شود. کفیلی هم گفت: «امان را از سال ۹۳ می‌شناسد و تمام اسناد را به طور کامل به دادگاه تقدیم می‌کنم.»

رئیس دادگاه هم در پاسخ به این این سخن گفت: «لیست دارایی و پرینت حساب‌ها را ارائه دهید و این مواردی که ارائه کرده‌اید، عکس است که هیچ فایده‌ای ندارد و باید مستند بیاورید.»

در نهایت قاضی مسعودی‌مقام ختم جلسه را اعلام کرد و خطاب به حاضران گفت: جلسه بعدی ۵ اسفندماه دوشنبه رأس ساعت۹ صبح برگزار می‌شود و تمام مدارک و مستندات را بیاورید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار