کد خبر: 991669
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۳
امریکایی‌ها خوب بلدند تحت بازی القای اختلافات شدید داخلی و بازی پلیس خوب و بد حتی به قیمت فحاشی به همدیگر، رقیب خارجی را دچار اشتباه محاسباتی کنند و در نهایت او را به حداقلی از آنچه که می‌خواهند گرفتار سازند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به گزارش جوان، سناتور دموکرات به ظاهر منتقد ترامپ، کریس مورفی با وزیر خارجه ایران در حاشیه نشست مونیخ دیدار کرده است. ترامپ از اینکه احتمالاً مورفی ناقض قانون لوگان بوده باشد، صحبت کرده است تا طرف ایرانی شکی نکند که مثلاً سناتور امریکایی هیچ نسبتی با او ندارد، اما وزیر خارجه امریکا اظهارت روشنگرانه‌ای بیان کرده است: «اگر آن‌ها دیدار کرده باشند، نمی‌دانم به هم چه گفته‌اند، امیدوارم آن‌ها (دموکرات‌ها) سیاست خارجی امریکا را تقویت کرده باشند نه [سیاست خارجی]خودشان را!» خود مورفی هم قبل از رفتن، چیز‌هایی درباره هدف دیدارش نوشته که اولاً نشان از برنامه‌ریزی قبلی و نه اتفاقی بودن دیدار دارد و ثانیاً نشان می‌دهد که او اصلاً قرار نیست چیزی بشنود بلکه فقط برای القای لااقل کف مطالبات دولت امریکا در بحث عراق و یمن و آزادی جاسوسان امریکایی، مدعیانه به دیدار ظریف رفته است، وزارت خارجه ایران هم توهم «دیپلماسی عمومی» زده، البته پشت در‌های بسته! تا مرحوم دهخدا در گور معنای جدیدی برای واژه عمومی دریابد و بلرزد.

عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه دیروز گفت: «این اقدامات بخشی از دیپلماسی عمومی است که شامل دیدار با نخبگان، مراکز فکری و مصاحبه و دیدار توجیهی با اصحاب رسانه نیز می‌شود.»

نقض لوگان است
رئیس‌جمهور امریکا در پایگاه آندروز در ایالت مریلند با اشاره به دیدار کریس مورفی و محمدجواد ظریف احتمال نقض قانون ناظر بر مداخله شهروندان امریکایی در اختلافات خارجی این کشور را مطرح کرده و در گفت‌وگوی کوتاهی با خبرنگاران در پایگاه مشترک آندروز گفت که به تازگی از این ملاقات مطلع شده و هنوز اطلاعات بیشتری در این مورد ندارد. وی با همان لحن تمسخرآمیزش معروفش افزود: «آیا مطالب دیگری هم هست که من ندانم و باید بدانم؟ چون به نظر می‌رسد که [این ملاقات]نقض قانون لوگان باشد.»

قانون لوگان که سابقه آن به قرن هجدهم می‌رسد مربوط به ارتباط شهروندان امریکایی با کشور‌هایی است که با ایالات متحده اختلاف دارند. در صورتی که این ملاقات بدون کسب مجوز دولت و با هدف مداخله در این اختلاف صورت گرفته باشد جرم محسوب می‌شود.

پیش‌تر، مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا، سه‌شنبه شب این ملاقات را غیرسازنده و زیانبار توصیف کرده و گفته بود که جواد ظریف «وزیر خارجه یک رژیم حامی تروریسم و یهودستیزی در جهان است.»

وی در عین حال گفت که امیدوار است در این ملاقات سناتور مورفی «نماینده مواضع سیاست خارجی امریکا در مورد ایران بوده باشد و نه نماینده نظرات شخصی خود.»

پمپئو که از آفریقا در حال عزیمت به عربستان سعودی بود و درصدد است با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه این کشور عربی دیدار و گفتگو کند، تصریح کرد که واشنگتن آمادگی دارد در هر زمانی با ایران وارد گفتگو شود، اما تهران باید «اساساً» رفتار خود را تغییر دهد. پمپئو در جمع خبرنگاران در «آدیس آبابا» پایتخت اتیوپی گفت: «ما (برای گفتگو با ایران) عجله‌ای نداریم، فشار حداکثری ادامه دارد. فقط کمپین فشار اقتصادی نیست... [بلکه]انزوا از طریق دیپلماسی نیز هست.» این دیپلمات امریکایی در ادامه در اظهاراتی مداخله‌جویانه به بازداشت اتباع امریکایی و اروپایی که به اتهامات مختلف از جمله جاسوسی دستگیر شده‌اند، گفت: «اقدام ایران در بازداشت (اتباع) امریکایی و اروپایی غیرقانونی و غیرقابل قبول است.»

مورفی: گفت‌وگویم برای عراق و یمن بود
خود سناتور مورفی هم خبر را تأیید کرد و گفت که برای این ملاقات به هتل محل اقامت وزیر خارجه ایران رفته تا به گفته خودش در مورد مهار شبه‌نظامیان وابسته به حکومت ایران در عراق و آزادی شهروندان امریکایی و دوتابعیتی امریکا در ایران با او گفتگو کند و همچنین از ظریف خواسته است ایران حوثی‌های یمن را وادار کند مانع از توزیع اقلام بشردوستانه در میان مردم آن کشور نشوند. پایگاه جمهوریخواه امریکایی «فدرالیست» نخستین رسانه‌ای بود که این خبر را به نقل از یک منبع آگاه منتشر کرد، اما اشاره‌ای به محتوای گفت‌وگوی دو طرف نکرد. مورفی سه شنبه بخشی از یادداشت‌های خود درباره سفرش به اوکراین و مونیخ را روی وب‌سایت meduim. com منتشر کرده است. او در این مطلب که ظاهراً قبل از دیدارش با آقای ظریف نوشته شده، برنامه‌هایش را از محور‌هایی که قرار است با وزیر خارجه ایران گفتگو کند، ارائه کرده است.

مورفی از برنامه‌اش برای دیدار با وزیر خارجه ایران به عنوان «دیداری مهم» یاد کرده و نوشته است: «طی سال‌های گذشته هم در دوران اوباما و هم در دوران ترامپ من گاه با وزیر خارجه ایران، ظریف دیدار کرده‌ام. درباره ایران هیچ توهمی ندارم. آن‌ها دشمن ما و مسئول کشتار هزاران امریکایی و حمایت از گروه‌های تروریستی در سراسر خاورمیانه در سطحی غیرقابل قبول هستند، اما من فکر می‌کنم صحبت نکردن با دشمنان، خطرناک است.»

کریس مورفی در ادامه از سیاست دونالد ترامپ در قبال ایران انتقاد کرده و نوشته است: «رایزنی و مذاکره راهی برای کاستن از تنش‌ها و کاهش احتمال بحران است. البته ترامپ نفعی در انجام این کار‌ها ندارد. طی سه سال گذشته هیچ کانال دیپلماتیک بین امریکا و ایران وجود ندارد و تصادفی نیست که تنش‌ها تشدید شده و اخیراً به زخمی شدن بیش از ۱۰۰ سرباز امریکایی در حمله راکتی ایران به یک پایگاه امریکا در عراق منجر شده است.»

پیش‌بینی از جواب ظریف
مورفی در ادامه نوشته است: «قصد دارم شنبه‌شب با ظریف در هتلش دیدار کنم و اهداف متعددی برای این دیدار دارم. اول می‌خواهم بدانم آیا او فکر می‌کند اقدامات تلافی‌جویانه برای ترور [سردار]قاسم سلیمانی خاتمه یافته است و می‌خواهم اطمینان پیدا کنم برای او ۱۰۰ درصد روشن است که اگر هر کدام از گروه‌های وابسته به ایران در عراق به نیرو‌های ایالات متحده در عراق حمله کنند، این اقدام به منزله تشدید غیرقابل قبول تنش‌ها خواهد بود.»

کریس مورفی نوشته است: «دوماً خواستار کمک او در یمن هستم. به او خواهم گفت می‌دانم افزایش اخیر در حملات حوثی‌های مرتبط با ایران در یمن از زمان بعد از ترور [سردار]سلیمانی صورت گرفته تصادفی نیست. به او خواهم گفت که ایران نباید به حوثی‌ها اجازه دهد فرصت صلح را از دست بدهند.»

وی اضافه کرده است: «البته پیش‌بینی می‌کنم او بگوید این سعودی‌ها هستند که دارند پیشرفت در مذاکرات صلح را مختل می‌کنند نه حوثی‌ها، اما می‌خواهم توجهش را به یک موضوع جلب کنم.»

مورفی نوشت: «قصد دارم تصمیم وحشتناک اخیر حوثی‌ها برای اجرای مالیات ۲ درصدی روی تمامی کمک‌های بشردوستانه توزیع‌شده توسط امریکا و همه دیگر گروه‌های خیریه در یمن را مطرح کنم.»

مسئله امریکایی‌های بازداشت‌شده در ایران یکی دیگر از مسائلی است که مورفی نوشته با آن درباره دیپلمات ارشد ایرانی رایزنی خواهد کرد.

مورفی در توئیت‌های سه‌شنبه‌اش هم ادعا‌هایی را درباره محتوای دیدارش با وزیر خارجه ایران منتشر کرده است. او در یک توئیت نوشته است: «من در مونیخ با وزیر خارجه ایران گفتگو کردم. صحبت نکردن با دشمنان، به خصوص در بحبوحه تشدید تنش‌ها خطرناک است.»

مورفی در دومین توئیت نوشته است: «اولاً از او خواستم نیرو‌های نیابتی ایران را در عراق که ممکن است به نیرو‌ها و متحدان امریکا حمله کنند، کنترل کند. دوماً او را برای آزادسازی شهروندان امریکا که به صورت غیرقانونی در ایران بازداشت شده‌اند تحت فشار قرار دادم. سوم، از او خواستم اقدامات حوثی‌ها در مسدود کردن کمک‌های بشردوستانه در یمن را متوقف کند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار