کد خبر: 992388
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۵
براساس اخبار، میزان بارش‌ها در برخی نقاط تا ۲۰۰ میلی‌متر هم خواهد رسید که این میزان بیش از بارش‌های فروردین است و به همین خاطر باید هشدار‌ها در رابطه با وقوع سیلاب‌های ویرانگر را جدی گرفت.
محمدرضا هاديلو
سرویس ایران جوان آنلاین: روز گذشته بود که بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی اعلام شد، سامانه بارشی بزرگی در راه است و احتمال وقوع سیل در برخی استان‌ها بخصوص لرستان دور از ذهن نیست. براساس این اخبار، میزان بارش‌ها در برخی نقاط تا ۲۰۰ میلی‌متر هم خواهد رسید که این میزان بیش از بارش‌های فروردین است و به همین خاطر باید هشدار‌ها در رابطه با وقوع سیلاب‌های ویرانگر را جدی گرفت. اما نکته حائز اهمیت این است که بعد از وقوع حوادث ناگوار ابتدای سال که خسارات زیادی به شهروندان وارد کرد و مسئولان گفتند «غافلگیر شدیم»، حالا باید دید این‌بار به غیر از هشدار دادن، چه تدابیری برای جلوگیری یا به حداقل رساندن میزان حوادث و خسارات ناشی از سیل اندیشیده شده است.

روز‌های اول بهار بود و مردم درگیر دید و بازدید‌های نوروزی که سیل لرستان را فرا گرفت. رودخانه‌ها در شهرستان‌های مختلف طغیان و چند سد سرریز شد و بعد از چند ساعت برق و آب و گاز بسیاری از مناطق شهری و روستایی قطع شد. پل‌های بسیاری در مسیر‌های اصلی و فرعی فرو ریختند و بسیاری از روستا‌های سیل‌زده از جمله در شهرستان پلدختر، دلفان، الیگودرز و دوره چکنی راه دسترسی خود را از دست دادند. مردم بی‌خانمان شده بودند و سرما هم امانشان را بریده بود. روستا‌هایی که تا چند روز قبل از این حادثه، میزبان مسافرانی بودند که چشمشان تاکنون این همه زیبایی را یکجا ندیده بود، حالا غیر قابل تحمل و سکونت شده بودند. سیل آنقدر خرابی برجای گذاشت که هنوز هم آثارش و مشکلاتش مردم را درگیر خود کرده است. اما در این میان مسئولان یک جمله را زیاد تکرار کردند و آن هم اینکه «غافلگیر شدیم». بعد از آن اتفاقات مطالب زیادی در مورد درس گرفتن از این وقایع گفته و نوشته شد، شاید درس عبرتی برای متولیان امر باشد و حالا با پیش‌بینی و هشدار دوباره سازمان هواشناسی می‌توان به میزان آمادگی مسئولان پی برد.

زمان استفاده مسئولان از تجربیات قبلی
بعد از اطلاعیه سازمان هواشناسی مبنی بر در راه بودن بارش‌های سیل آسا، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به اینکه براساس این پیش‌بینی می‌کنیم همه رودخانه‌های سطح استان سیلابی شود، گفت: «با توجه به بررسی‌ها، در بین همه رودخانه‌ها دو کانون بحران خواهیم داشت، یکی حوزه رودخانه کشکان که شهرستان‌های چگنی، پلدختر و معمولان و روستا‌های مسیر را شامل می‌شود و دومین کانون شهر دورود و روستا‌های مسیر رودخانه تیره دورود است.»
رضا میرزایی با بیان اینکه حداکثر تاب آوری رودخانه کشکان قبل از سیلاب فروردین ماه ۲۸۰۰ مترمکعب در ثانیه بوده است، ادامه داد: «در سیل ۱۲ فروردین بخشی از دیواره‌های حفاظتی از بین رفته و تاب‌آوری رودخانه به شدت پایین آمده و به حدود ۲ هزار مترمکعب در ثانیه رسیده است. پیش‌بینی می‌شود در سیل‌های این چند روز حداکثر دبی سیلابی کشکان به ۴۸۰۰ مترمکعب در ثانیه برسد که در صورت وقوع شهر پلدختر به ویژه بخش غربی و روستا‌های مسیر مثل زورانتل و چم مهر و شهر معمولان با مشکل مواجه می‌شوند.»
از آنجایی که سازمان هواشناسی میزان بارش‌های پیش‌رو را بیش از بارش‌های بهاری پیش‌بینی کرده است به همین خاطر از روز گذشته نسبت به تخلیه ساکنان حاشیه رودخانه کشکان به ویژه در بخش غربی شهر پلدختر هشدار داده شده است و دستگاه‌های امدادی و خدماتی لرستان به حالت آماده باش درآمده‌اند تا این بار سیل پیش‌بینی شده در لرستان اثرات مخرب و ویرانگری زیادی در پی‌نداشته باشد.

بر همین اساس مدیرکل راهداری لرستان نیز گفته تا پایان هفته جاری که دبی پیش‌بینی شده خروجی از رودخانه‌های استان به ۴ هزار مترمکعب خواهد رسید محور قدیم خرم‌آباد- پلدختر بصورت رفت و برگشت تا اطلاع ثانوی مسدود است. بهروز مرادپور مدیرکل هواشناسی لرستان هم با تأکید بر اینکه میانگین بارش‌ها در استان ۱۳۰ تا ۱۷۰ میلی‌متر پیش‌بینی شده است، گفت: «بیشینه بارش‌ها در برخی نقاط شرقی و جنوب شرقی مانند الیگودرز، دورود، جنوب ازنا، سپیددشت و شول آباد ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی‌تر تخمین زده می‌شود.» جالب اینکه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان هم با بیان اینکه از سیل گذشته تجربه تلخی داریم، اما سیل یکسری تجارب ارزنده هم برای مدیران و مردم به جای گذاشته که امروز باید به کار گرفته شود، گفت: «مردم حتماً باید به همسایگان خود کمک کنند و در اتفاقات احتمالی با مسئولان همکاری کنند، با تمهیدات اندیشیده شده به دنبال کاهش آسیب‌ها هستیم و امیدواریم مردم در این راستا با ما همکاری کنند.» هر چند از حرف‌های این مسئول نمی‌توان متوجه شد که تجربیات از سیل گذشته چه چیزی بوده، اما مردم باید بدانند در صورت وقوع سیل خودشان به داد خودشان برسند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار