کد خبر: 992966
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰
صاحبنظران سیاسی عنوان کردند
اصلاح‌طلبان و دولتی‌ها تلاش کردند همه بار اقبال نکردن حامیان‌شان از صندوق‌های رأی را روی دوش نظام و شورای نگهبان بیندازند، اما واقعیت آرام آرام در گفتار‌ها و مواضع‌شان دیده می‌شود؛ بخشی از مردم که در انتخابات‌های گذشته به اصلاح‌طلبان رأی داده بودند، با دیدن عملکرد ضعیف دولت و مجلس، از صندوق رأی ناامید شدند.
سرويس سياسی‌ جوان آنلاين: اصلاح‌طلبان نمی‌توانند این واقعیت را نادیده بگیرند و یقیناً نگاه درست به اتفاقی که دوم اسفند افتاد، به منظور برنامه‌ریزی برای آینده لازم خواهد بود، وگرنه می‌توانند خودشان را با کلیدواژه ردصلاحیت و عملکرد نظام فریب بدهند و راه‌حل درست را نیابند و باز شکست بخورند.

عملکرد ضعیف دولت قابل انکار نیست
آیت‌الله مجتهد شبستری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با مهر در رابطه با علت کاهش مشارکت در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: به نظر می‌رسد عوامل متعددی بر آن موضوع اثر داشته است، اگر چه در این رابطه باید میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس در ادوار مختلف را ملاک قرار دهیم نه انتخابات ریاست جمهوری که رأی ایرانی‌های مقیم خارج را نیز شامل می‌شود.

وی افزود: عملکرد ضعیف دولت قابل انکار نیست و نارضایتی‌های زیادی در این زمینه وجود دارد. مردم از نظر معیشتی در تنگنا قرار دارند و این را به مجلس تسری داده و با اصل انتخابات قهر کردند. مجتهد شبستری همچنین گفت: همین مشکلات معیشتی، گرانی‌ها، ضعف عملکرد دولت، مطرح شدن شایعه کرونا در شب قبل از انتخابات و عوامل مختلف دیگر سبب شد مشارکت مردم با کاهش همراه باشد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه فقط اصولگرا‌ها تأیید صلاحیت نشدند بلکه از جناح اصلاح‌طلب نیز افراد شاخصی حضور داشتند، گفت: دلیل اینکه اصلاح‌طلبان رأی نیاوردند این بود که مردم به عملکرد آن‌ها رغبت نشان ندادند و خواستند افرادی روی کار بیایند که متدین، ولایی و کارآمد باشند تا بتوانند مشکلات را حل کنند. وی افزود: پیام انتخاب اخیر مردم برای دولتمردان و مجلس فعلی پیام آموزنده‌ای است مبنی بر اینکه باید بیشتر کار می‌کردند، حالا هم که روی لایحه بودجه کار می‌شود، باید با دقت نظر بیشتری آن را تصویب کنند. آیت‌الله مجتهد شبستری در پایان تصریح کرد: عملکرد دولت و مجلس تحت نظر مردم است و مردم آن‌ها را رصد می‌کنند و این امر پیامی برای مسئولان است که در گزینش کارمندان و مدیران به گونه‌ای عمل کنند که افرادی کارآمد، متدین و متعهد انتخاب شوند و در نهایت بیشتر به فکر مردم باشند.

پیام انتخابات الزام در تغییر عملکرد دولت است
محمدرضا پورابراهیمی در گفتگو با مهر در خصوص علل کاهش مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: کاهش مشارکت مردم، پاسخ منفی به عملکرد دولت بود نه عملکرد نظام جمهوری اسلامی. مردم بسیاری از استان‌ها همیشه در طول ۴۰سال انقلاب در انتخابات و راهپیمایی‌ها مشارکت داشته‌اند، اما در انتخابات مجلس یازدهم، مشارکت این استان‌ها نیز کاهش یافت که پیام اصلی آن، اعتراض و گلایه نسبت به عملکرد غیرقابل قبول دولت در معیشت و اقتصاد بود. متأسفانه دولت در ماه‌های منتهی به انتخابات، اقدامات عجیب و غریبی در افزایش قیمت بنزین انجام داد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: ترکیب افرادی که برای مجلس یازدهم انتخاب شده‌اند نیز پیام مهمی برای دولت دارد. مجموعه منتخبان جدید خانه ملت، نیرو‌های انقلابی هستند که وجه مشترک آنها، انتقاد از عملکرد دولت است. مجلس یازدهم زمینه‌ساز حرکت جدیدی برای اصلاح مدیریت دولت و بهبود شرایط اقتصادی خواهد بود. پیام انتخابات الزام در تغییر عملکرد دولت در اقتصاد و معیشت است.
پورابراهیمی اظهار داشت: متأسفانه دولت اقتصاد کشور را رها کرده و به جای نگاه به درون به خارج از کشور امید داشته است، مطالبه مردم ایجاد تحولات اساسی در حوزه اقتصادی است. در صورتی که مجلس دهم مجلسی قوی و کارآمد باشد و در راستای حل مشکلات مردم حرکت کند، زمینه حضور دولتی قوی در سال۱۴۰۰ فراهم خواهد شد.

عملکرد فراکسیون امید و دولت در رأی نیاوردن اصلاح‌طلبان
علیرضا هاشم‌زائی عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تسنیم با بیان اینکه عملکرد دولت در رأی نیاوردن اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس تاثیرگذار بود، گفت: نمی‌توان همه تقصیر‌ها در رأی نیاوردن اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس را به گردن دولت انداخت، این موضوع یکی از عوامل بود و عوامل دیگری نیز در این موضوع نقش داشت.

وی با تأکید بر اینکه بخشی از عدم مشارکت در انتخابات دوم اسفند نتیجه عملکرد دولت است، ادامه داد: بخشی از عدم مشارکت نیز به نظر من به عدم تأیید برخی اصلاح‌طلبان از سوی شورای نگهبان بازمی‌گردد. برخی از افرادی که در انتخابات شرکت نکرده‌اند این باور را دارند که انتخابات در کشورمان دو مرحله دارد که مرحله اول فیلتر شورای نگهبان است و مرحله دوم انتخاب از سوی مردم است که خود این موضوع باعث شده دلخوری‌ها ایجاد شود.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل کاهش مشارکت در انتخابات و عدم توفیق اصلاح‌طلبان در دوم اسفند به عملکرد اصلاح‌طلبان در چهار سال گذشته بازمی‌گردد. جدای از این موضوعات عواملی همچون عملکرد فراکسیون امید، اصلاح‌طلبان و دولت در کاهش مشارکت نقش داشته است که این عوامل باید بررسی شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار