کد خبر: 993026
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۵
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بیش از ۷۵ درصد بازار سرمایه در اختیار دولتی و خصولتی‌ها است، گفت: تعداد شرکت‌ها و سهام آن‌ها در بورس ایران محدود است و طبیعتاً وقتی تقاضا افزایش می‌یابد، قیمت صعودی می‌شود، اما دولت‌های ما یاد گرفته‌اند بگویند که این مربوط به سیاست‌های آن‌ها است در حالی‌که بازار سرمایه ما ۷ درصد GNP کشور نیز نیست.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: عباس هشی در گفتگو با «ایلنا» تصریح کرد: در بسیاری از شرکت‌های ما عمده سهامداران را خصولتی‌ها، هلدینگ‌ها و دولتی‌ها تشکیل می‌دهند که این گروه با شایعه‌سازی قیمت را بالا و پایین می‌کنند. ببینید شرکت‌هایی که زمانی زیان‌ده بودند حالا سهام آن مثلاً به ۷ یا ۸ هزار تومان رسیده‌است. افزایش سرمایه از محل دارایی‌های ثابت هم‌ابزاری شده برای اصلاح ساختار مالی و هم ایجاد سهم جدید برای عرضه در بازار ثانویه.

هشی ادامه داد: در تمامی بورس‌های آزاد دنیا (نبود سهامدار عمده دولتی، خصولتی، بنیادی و نهادی) و نظارت عالیه مقام ناظر بورس مهم‌ترین هستند. تعیین قیمت سهام صورت‌های مالی حسابرسی شده (توسط حسابرسان مردمی تحت نظارت مقام ناظر) حرف اول را می‌زند. متأسفانه در شرایط فعلی، عملاً حسابرسی مستقل مردمی را توسعه حسابرسی دولت تقریباً به حاشیه برده است.

وی متذکر شد: متأسفانه صورت‌های مالی دیگر مبنی نیست، ضمناً هر حسابرسی خصوصی که مستقلانه واقعیات مزبور را در محدودیت و گزارش بنویسد، بی‌سر و صدا او را عوض می‌نمایند. بیش از ۷۵ در صد بازار در اختیار دولتی و خصولتی و بنیادی است، بنابراین حسابرسی دولتی هم حرف اول را می‌زند.

این استاد اقتصاد با بیان اینکه با رشد شاخص تعریف و تمجید تیم اقتصادی دولت هم آغاز می‌شود، افزود: در موضوع بانک‌های غیرمجاز، دولت در پاسخ به سپرده‌گذاران گفت:‌مگر ما به شما گفته بودیم که سپرده‌گذاری کنید، حالا هم اگر بورس سقوط کند همین پاسخ را خواهد داد، اما فراموش کرده‌اند که عدم بسترسازی و تشویق در نتیجه اجرای ناصحیح سیاست‌های اقتصادی توسط برخی مسئولان و مدیران اجرایی دولت و کم‌توجهی نمایندگان (وظیفه نظارت بر حسن اجرای قانون) است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار