کد خبر: 993198
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۴
وزیر امور خارجه امریکا گفته با شدید‌ترین لحن ممکن حمله به نیرو‌های ترکیه در استان ادلب را محکوم می‌کند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دبیرکل ناتو هم با آنکارا ابراز همبستگی کرد، ولی در حالی که ماده ۵ اساسنامه پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به صراحت کشور‌های امضاکننده را موظف کرده «حمله نظامی علیه یک یا چند کشور عضو» را «به عنوان حمله به تمامی کشور‌های عضو تلقی کنند و به مقابله آن برخیزند» نه امریکا و نه ناتو قصد ندارند وارد رویارویی با روسیه شوند.

به گزارش «جوان»، دیروز به فاصله دو روز بعد از کشته شدن ۳۴ سرباز ترکیه‌ای در منطقه جبل‌الزاویه در حومه ادلب، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه از رهبران مسکو خواست که از سر راه نیرو‌های ترکیه‌ای در سوریه کنار بروند: «از ولادیمیر پوتین خواستم بگذارد با نیرو‌های سوریه روبه‌رو شویم.» اردوغان گفته که کشورش «خواستار ایجاد منطقه‌ای امن برای بیش از یک میلیون نفر در مرز‌های جنوبی ترکیه» است و ورود نیروهایش به خاک سوریه، نه به درخواست بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه بلکه «به درخواست مردم این کشور» انجام شده است. اردوغان تأکید کرده که نمی‌تواند «میلیون‌ها سوری را در ادلب به امان دولت سوریه» ر‌ها کند: «ترکیه تا زمانی که این مردم خواستار حضورش در سوریه باشند خاک آن را ترک نخواهد کرد.... ما نه نفت سوریه را می‌خواهیم و نه خاک این کشور را بلکه به‌دنبال امن کردن مرزهای‌مان از طریق ایجاد منطقه امن هستیم. اگر نتوانیم مرزهای‌مان با سوریه را از شر گروه‌های تروریستی حفظ کنیم در اوضاع بدی گرفتار می‌شویم.» پیش از سخنان دیروز اردوغان، سینیرلی‌اوغلو، نماینده دائم ترکیه هم در نشست فوق‌العاده شورای امنیت برای بررسی اوضاع ادلب گفت که کشورش «خواهان جنگ» نیست، اما اگر امنیت ترکیه تهدید شود در استفاده از قدرت خود لحظه‌ای درنگ نمی‌کند. روس‌ها گفته‌اند که ترکیه حضور نیروهایش در منطقه منطقه جبل‌الزاویه را از قبل اعلام نکرده بود و به همین خاطر هدف قرار گرفته، ولی نماینده ترکیه در سازمان ملل گفته که «نیرو‌های ترکیه از قبل در آن منطقه تنها بودند و آگاهانه و به عمد هدف حمله قرار گرفتند». او گفته که سربازان ترکیه به‌رغم این مورد هدف قرار گرفتند که «در مورد محل حضور کاروان ترکیه با نیرو‌های روسی هماهنگی صورت گرفت و پس از اولین حمله بلافاصله به آن‌ها هشدار داده شد، اما حملات هوایی ادامه یافت.»

پمپئو: با شدید‌ترین لحن محکوم می‌کنیم
بعد از نشست جمعه شب شورای امنیت سازمان ملل که بنا به درخواست امریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، بلژیک، استونی و جمهوری دومینیکن برگزار شد، روس‌ها از توافق با ترکیه برای کاهش تنش در سوریه خبر دادند. در بیانیه‌ای که وزارت خارجه روسیه منتشر کرده، آمده که در مذاکرات روسیه و ترکیه «اقداماتی قابل توجه برای تحقق ثبات پایدار اوضاع در منطقه کاهش تنش در ادلب بر اساس تضمین اجرای کامل پیش‌نویس قطعنامه ۴ مه ۲۰۱۷ و همچنین پیش‌نویس قطعنامه امضا شده در ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۸ بار دیگر بررسی شد.» اظهارات نماینده ترکیه در نشست جمعه شب شورای امنیت که گفته کشورش خواهان جنگ نیست، در کنار شواهد و قرائن، حاکی است که دولت ترکیه قصد ندارد روند رویارویی با روس‌ها را تشدید کند، به خصوص که چراغ سبز روشنی از متحدان خود در امریکا و ناتو دریافت نکرد. «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه امریکا دیروز گفت که واشنگتن درخصوص حمله روز پنج شنبه به نیرو‌های ترکیه‌ای در استان ادلب سوریه، در کنار متحد خود در ناتو ایستاده، این حمله را «به شدید‌ترین لحن محکوم می‌کند» و از سوریه، روسیه، ایران و حزب‌الله می‌خواهد که به حملات خود در ادلب پایان دهند. پمپئو همچنین گفت که امریکا در حال گفتگو با ترکیه و به دنبال گزینه‌هایی برای حمایت از آنکارا در مقابل این حملات است، ولی مقام‌های بلندپایه وزارت امور خارجه امریکا چیزی درباره حمایت عملیاتی از ترکیه که می‌تواند آن‌ها را رو در روی مسکو قرار دهد به زبان نیاورده و صرفاً گفته‌اند که واشنگتن قصد دارد به به صورت فوری کمک اطلاعاتی و تجهیزاتی در اختیار آنکارا بگذارد. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم موضعی مشابه موضع امریکا ابراز و در نشست جمعه شب خود، از ترکیه حمایت کرد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفته که اعضای ناتو در خصوص حمله به ترکیه در استان ادلب سوریه با آنکارا «همبستگی کامل» اعلام می‌کنند، ولی آنگونه که گاردین نوشته، وعده فوری برای حمایت از دولت ترکیه نداد. استولتنبرگ گفته که اعضای ناتو «دائماً دنبال این بوده‌اند که برای حمایت بیشتر از ترکیه چه کار می‌توانند بکنند.»‌منابع ناتو می‌گویند حمایت ناتو عمدتاً می‌تواند شامل انجام مأموریت‌های نظارتی ناتو در سوریه و ایجاد سیستم دفاع هوایی پاتریوت باشد که اسپانیا آن را عملیاتی می‌کند. در حالی که طبق ماده ۵ اساسنامه ناتو کشور‌های امضاکننده پذیرفته‌اند حمله نظامی علیه یک یا چند کشور از جمله ترکیه را حمله به تمامی کشور‌های عضو تلقی و با آن مقابله کنند، ولی ظاهراً سیاستمداران ترکیه هم تلویحاً قبول کرده‌اند در بحران ادلب، روی وعده‌های ناتو حساب باز نکنند. این به خصوص در سخنان بدبینانه دوغو پرینچک، رهبر حزب وطن ترکیه منعکس شده که دیروز گفت: «امریکا و اسرائیل قصد به دام انداختن ترکیه را دارند. پرینچک با تأکید بر اینکه هدف امریکا و اسرائیل به تله انداختن ایران و روسیه نیز هست، افزود: «دولت ترکیه و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور متوجه این دام شده‌اند و با درایت از اقداماتی که موجب خرسندی دشمن خواهد شد ابا می‌کنند.»‌رهبر حزب وطن با تأکید بر اینکه در شرایط حساس کنونی باید به جای دیدن ۴۸ساعت، دیدی گسترده داشت و ۴۸ هفته، ۴۸ ماه و حتی ۴۸ سال را در نظر داشت افزود: تنها معطوف‌سازی نگاه‌ها و ارزیابی مسئله از الزوایه ادلب نمی‌تواند چاره‌ساز باشد و ترکیه می‌باید یک استراتژی کلی از دریای سیاه تا مدیترانه، از شمال سوریه تا دریای عمان را مدنظر قرار دهد.

عطوان: اردوغان سرانجام خواهد پذیرفت
پیشروی ارتش سوریه از جنوب غربی ادلب ادامه دارد و به مناطق راهبردی در حومه ادلب نزدیک شده است. المنار دیروز گزارش کرد که ارتش سوریه کنترل ده‌ها روستا و منطقه دیگر را در حومه غربی حماه و مشخصاً در منطقه الغاب از دست تروریست‌ها خارج کرده و عملیات در سهل الغاب و تسلط بر آن، کار بسیار دشواری بود، که دیروز انجام شد. همچنین پیشروی از جنوب غربی ادلب ادامه دارد و ارتش سوریه به شمار دیگری از مناطق راهبردی در حومه ادلب نزدیک شده است. «بشار الجعفری» نماینده سوریه در سازمان ملل دیروز با اشاره به رویارویی‌های اخیر با ترکیه گفت که نظام ترکیه به تعهدات خود بر اساس تفاهمنامه آستانه درباره ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه عمل نکرده و به حمایت از گروه‌های تروریستی در این مناطق ادامه داده است. نجده اسماعیل انزور، معاون رئیس پارلمان سوریه هم در گفتگو با اسپوتنیک تأکید کرد این بحران یقیناً به ادامه آزادی بقیه خاک سوریه از دست تروریست‌ها منجر خواهد شد و وظیفه ارتش است که به متجاوزان پاسخ بدهد. «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه «رأی‌الیوم» در سرمقاله روز شنبه خود پیش‌بینی کرد که بحران ادلب ظرف دو روز آینده سرنوشت‌ساز‌ترین روز‌های خود را از نظر جنگ و صلح پیش رو خواهد داشت، هرچند در نهایت دولت بشار اسد برنده این بحران خواهد بود. به گفته عطوان، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به درخواست و اصرار و پافشاری رئیس‌جمهور اردوغان تاکنون با برگزاری هرگونه نشست دوجانبه یا سه‌جانبه در کنار ایران یا چهارجانبه شامل آلمان و فرانسه و ترکیه و روسیه در مورد بحران ادلب مخالفت کرده است. عطوان با اشاره به پایان ضرب‌الاجلی که اردوغان برای سوری‌ها تعیین کرده بود، می‌نویسد: «مسکو مهلت تعیین شده از سوی اردوغان را جدی نگرفته است و آماده مقابله با هرگونه تهاجم نظامی ترکیه جهت بازپس‌گیری مواضع آزاد شده توسط ارتش سوریه با توسل به زور است.» عبدالباری عطوان در پایان با اشاره به پیش‌بینی‌های به عمل آمده در خصوص پایان پرونده بحران در ادلب می‌نویسد‌: برخی پیش‌بینی می‌کنند که بحران ادلب در لحظات واپسین خود حل و فصل شود و به درگیری نظامی کشیده نشود و برخی دیگر از تهاجم نظامی ترکیه سخن گفته و می‌گویند که از مرز‌های حومه ادلب فراتر خواهد رفت، اما پیش‌بینی من این است که ارتش سوریه در نهایت سرزمین‌های بیشتری را آزاد خواهد کرد و اردوغان باید پذیرای پناهجویان سوری بیشتری باشد.
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
0
0
اردوغان حالا حالاها سرعقل نمیاد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار