کد خبر: 993935
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۲
افزایش ۳۰ درصدی مصرف آب در برخی شهر‌ها و کاهش ۱۰ درصدی مصرف بنزین در کشور
تغییرات به‌وجود آمده در مصرف حامل‌های انرژی و آب طی دو هفته اخیر نشان می‌دهد مصرف بنزین با کاهش ۱۰ درصدی و مصرف آب با افزایش ۳۰ درصدی همراه بوده است.
به گزارش سرویس اقتصادی جوان آنلاین، با شیوع ویروس کرونا در کشور و کاهش تردد‌ها در خیابان و معابر، مصرف بنزین روند کاهشی به خود گرفته و از سوی دیگر با افزایش حساسیت‌ها نسبت به شست‌وشوی دست‌ها، مصرف آب روندی صعودی به خود گرفته است.

قاسم تقی‌زاده خامسی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، با بیان اینکه وظیفه ما تأمین آب باکیفیت برای مردم و مسئولیت اجتماعی جوامع، مصرف بهینه آب است، گفت: بارندگی‌های اخیر به افزایش ذخایر آبی کشور کمک کرده، اما باید توجه داشت که ظرفیت تصفیه‌خانه‌ها محدود است و، چون آب باید در اختیار همه ایرانی‌ها قرار گیرد، افزایش مصرف ۳۰ درصدی آب در برخی شهر‌ها و ۱۵ درصدی در شهر تهران نگران‌کننده است. تقی‌زاده خامسی همچنین با اشاره به نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال و انجام سنت خانه‌تکانی در خانواده‌های ایرانی، بر ضرورت توجه جدی‌تر به مصرف بهینه آب تأکید کرد و افزود: برای تأمین آب باکیفیت و مطلوب برای مردم پای کار هستیم و این برنامه را دنبال می‌کنیم. وی با بیان این که درخواست ما از مردم مدیریت مصرف در هنگام شست‌وشو و خانه‌تکانی است، اظهار داشت: این کار باید تدریجی انجام و از هم‌اینک شروع شود و به زمان پیک مصرف موکول نشود. معاون وزیر نیرو در عین حال با اشاره به شیوع ویروس کرونا تصریح کرد: مردم مصمم هستند بتوانیم روند شیوع و مخاطرات این ویروس را شکست دهیم. تقی‌زاده خامسی در پاسخ به این سؤال که البته بارندگی‌های اخیر نیز می‌تواند این انگاره را در میان مردم به وجود آورده باشد که وضعیت منابع آب خوب شده است، تأکید کرد: اتفاقاً ذخایر سد‌ها و بارش‌های امسال نسبت به پارسال کاهش دارد، اما باز هم تأکید می‌کنم که این بارش‌ها نمی‌تواند مشکل کم‌آبی کشور را مرتفع کند، پس مدیریت مصرف آب باید جدی گرفته شود. مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران هم با اشاره به اینکه چندین روستای تهران به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم امروز با قطع آب مواجه شده‌اند، گفت: مصرف آب در برخی نقاط تهران به خصوص شهر قدس ۵۰ درصد افزایش یافته است.

محمدرضا بختیاری در گفتگو با فارس در پاسخ به این سؤال که برخی نقاط استان تهران طی چند روز اخیر با قطع آب مواجه شدند، آیا این به دلیل رشد مصرف آب است یا دلیل دیگری دارد؟ گفت: شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی به دلیل مشکلی که قبلاً از لحاظ زیرساختی داشتند، برخی از روستا‌ها با تانکر آبرسانی می‌شدند، اما بعد از یکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی در تلاش هستیم، به این روستا‌ها ورود کرده و مشکل را برطرف کنیم. وی در مورد اینکه چرا مصرف آب در شهر تهران به یکباره تا این حد افزایش یافت؟ افزود: میزان مصرف آب شرب شهر تهران در حال حاضر به میزان مصرف آب خردادماه رسیده است. مصرف آب شرب تهران در حال حاضر به ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار متر مکعب رسیده که نسبت به پارسال که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب بود، حدود ۳۰۰ هزار متر مکعب افزایش نشان می‌دهد. وی تأکید کرد: در برخی مناطق تهران به خصوص غرب و شرق تهران مصرف آب افزایش یافته و ما مجبور به افت فشار آب در برخی مناطق شدیم تا مصرف آب را کنترل کنیم. بختیاری تأکید کرد: خواهش ما از مردم این است که در مدیریت مصرف آب جدی باشند و تصور نکنند که، چون بارش‌های خوبی داشتیم، پس نباید مدیریت مصرف را جدی بگیریم. مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب شرکت آب و فاضلاب کشور با تأکید بر اینکه برای کاهش مصرف آب باید اقتصاد آب، فرهنگ‌سازی و اقدامات فنی مهندسی توأمان انجام شود، گفت: مردم زمان استفاده از مصرف آب را کوتاه کنند، معتقدیم در این روز‌ها رعایت موارد بهداشتی ضروری است.

علی سیدزاده با اشاره به اینکه به هر حال همزمان شدن این موضوع مصرف آب شرب را بالا برده و این طبیعی است، گفت: ما از مردم می‌خواهیم با رعایت کامل موارد مدیریت مصرف آب، زمان استفاده کردن از آب را پایین بیاورند. هرچند از آب شرب برای رعایت موارد بهداشتی نیز استفاده شود. وی با بیان اینکه با توجه به شرایط موجود نگاه‌ها به آب بهداشتی است، گفت: مدیریت مصرف آب شرب همان طور که اعلام کردیم، با توجه به حساسیت‌هایی که نسبت به شیوع ویروس کرونا پیش آمده فراموش شده است، اما از مردم می‌خواهیم با تدبیر و سعه صدر این مشکل را مدیریت کرده و بیش از حد شیر آب را باز نگه ندارند.

مصرف بنزین ۷۰ میلیون لیتر
اما در بخش مصرف بنزین آمار‌ها طور دیگری است؛ مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به کاهش ۱۰ درصدی مصرف بنزین گفت: هم‌اکنون میانگین مصرف روزانه بنزین کشور به ۷۰ میلیون لیتر رسیده است.
شهرام رضایی در گفتگو با شانا افزود: میانگین مصرف روزانه بنزین کشور در انتهای بهمن‌ماه به ۸۰ میلیون لیتر رسیده بود که این رقم با کاهش ۱۰ درصدی در فاصله روز‌های یکم تا دوازدهم اسفندماه امسال، به ۷۰ میلیون لیتر رسیده است.
وی تأکید کرد: میانگین مصرف روزانه بنزین کشور پیش از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت در کشور که ۲۴ آبان امسال اجرا شد، به‌طور میانگین ۹۵ میلیون لیتر بود که این رقم با اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت، به ۷۵ میلیون لیتر کاهش یافت.

وی همچنین از صدور و توزیع تمامی کارت‌های هوشمند سوخت درخواستی مانده از ماه‌های قبل خبر داد و گفت: صدور کارت‌های هوشمند سوخت هم‌اکنون به‌روز شده و صدور کارت درخواست‌های جاری نیز در حال انجام است. رقم ۷۰ میلیون لیتر در حالی به ثبت رسیده که تا نیمه نخست سال ۹۸ میانگین مصرف بنزین حدود ۱۰۰ میلیون لیتر در روز بود که پس از سهمیه‌بندی این رقم به ۸۰ میلیون لیتر رسید و با کاهش رفت و آمد‌ها در کشور، این میزان به ۷۰ میلیون لیتر رسیده است تا شاید سهم صادرات بنزین افزایش یابد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار