کد خبر: 993989
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۳:۱۵
برخی از مؤسسات کنکور و مدارس لاکچری با نادیده‌گرفتن گسترش ویروس کرونا همچنان در شیپور تبلیغاتی «اردو‌های مطالعاتی نوروز» می‌دمند. برنامه‌ای که سال‌هاست با حبس دانش‌آموزان در مراکزی با هدف مطالعه و مرور درس‌های کنکور، در واقع برای پول خانواده‌ها کیسه دوخته‌اند.
علیرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: خصوصی‌سازی نظام آموزشی و واگذاری ۱۰ درصد از آموزش دولتی به بخش غیردولتی در بودجه ۹۸ در مواردی همچون کلاس‌های فوق برنامه و اردو‌های کنکوری، بخشی از چهره خود را در سودجویی نشان می‌دهد. دو هفته قبل بود که مدیرکل آموزش و پرورش تهران اعلام کرد، برگزاری اردوی مطالعاتی در مدارس را توصیه نمی‌کنیم، اما خلاف قانون هم نیست!

به گفته عبدالرضا فولادوند «اردو‌های مطالعاتی نوروزی مورد تأیید ما نیست، البته این صحبت به معنای کار غیرقانونی هم تلقی نمی‌شود و شورای مدرسه در این‌باره تصمیم‌گیری می‌کند.»

اینکه شورای مدرسه و هیئت امنای مدرسه درباره اردو‌های نوروزی تصمیم‌گیری کنند، نوعی گوشت به دست گربه سپردن است! کدام شورا و هیئت امناست که از سود خود به نفع دانش‌آموز از همه جا بی‌خبر بگذرد؟!

مدارس لاکچری همان مدارسی هستند که نقطه تمرکزشان در مناطق بالایی پایتخت کشور است؛ مدارسی که خدمات ویژه به مخاطبان خاص خود (فرزندانی از طبقات قدرت و ثروت) ارائه می‌دهند و در قبال برنامه‌های لاکچری و فانتزی خود از منوی باز ناهار و استخر تا فوق برنامه‌هایی عجیب، هزینه‌های نجومی هم می‌گیرند؛ هزینه‌ای که به گفته برخی خبرگزاری‌های کشور در پایه اول ابتدایی از ۱۴ میلیون تا ۲۵ میلیون تومان و کاملاً طبیعی است که این هزینه برای سال‌های آخر دبیرستان و آماده‌سازی کنکور تا چند برابر افزایش یافته و بسته به نوع خدمات به مرز ۵۰ میلیون تومان هم می‌رسد. البته اگر کلاس‌های آمادگی المپیاد‌ها را هم به آن اضافه کنیم که هزینه دریافتی بالاتر از ۵۰ میلیون تومان خواهد بود.

در سایت یکی از همین مؤسسات مشاوره کنکور که مدعی است متفاوت‌ترین و بزرگ‌ترین اردوی مطالعاتی کشور را برگزار می‌کند، گفته شده که قرار است در این اردو که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود صبح‌ها پیلاتس گروهی! برگزار شود و آرکوتایپ‌های یونگ! به شرکت‌کنندگان آموزش داده شود تا داوطلبان به مراحل عمیق‌تری از خودشناسی دست یابند.

در برنامه نوروزی این مؤسسه همچنین آمده که ثبت‌نام‌کنندگان قرار است روزانه ۱۱ساعت درس بخوانند و صبحانه، ناهار و عصرانه هم به آن‌ها داده می‌شود. بعد از اینکه ده‌ها یا شاید صد‌ها داوطلب در کنار یکدیگر ناهار را صرف کردند، باید ۱۵ دقیقه بنا بر فرهنگ ژاپنی در کنار یکدیگر با موسیقی مخصوص خواب کوتاه ظهرگاهی داشته باشند!

در بخشی از آگهی یکی از همین مؤسسات برگزارکننده اردوی مطالعاتی نوروزی هم آمده: «بعد از چند پارت مطالعه و درس خواندن نوبت به میل‌کردن ناهار می‌رسه. ناهار پانسیون عید به سفارش مؤسسه بارسا در یک کترینگ خاص تهیه میشه که یکی از بهترین و باکیفیت‌ترین کترینگ‌های تهران محسوب میشه. همچنین شما می‌تونید در صورت تمایل در طول اردوی نوروزی غذای رژیمی سفارش بدید و با برنامه غذایی رژیمی به غیر از درس خوندن و پیشرفت درسی، به صورت اصولی و صحیح وزن کم کنید. هرچند می‌تونید این غذا‌های خوشمزه رو بخورید و تپل‌تر هم بشید. انتخاب با شماست.»

واقعاً به‌جز همان لاکچری‌نشین‌های مدارس خاص پایتخت، اقشار دیگری هم توانایی استفاده از چنین خدماتی را دارند؟ دانش‌آموزان مدارس خرید خدمات مناطق محروم چطور؟!

در حالی که خود دانشگاه‌ها از مدتی قبل خوابگاه‌ها و کلاس‌هایشان را تعطیل کرده، اما چنین مؤسسه‌هایی با اجاره حداقل قیمت این اماکن پرطمطراق حداکثر سود را می‌برند. حالا که به‌دلیل شیوع ویروس جدید مسافرت‌های خارجی قشر مرفه کم شده، مؤسسات و مدارس خاص برنامه دیگری برای نوروز این قشر چیده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار