کد خبر: 994326
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۱:۲۰
تولیدکنندگان مواد شوینده بسیج شده و خطوط تولیدی سایر اقلام کم‌مصرف‌تر خود را به تولید ژل‌های ضدعفونی‌کننده و سایر مواد بهداشتی تغییر داده‌اند و تولیدکنندگان پوشاک، به جای تولید اقلام شب عید، به فکر تولید لباس پزشکان و ماسک هستند
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: طی یک ماه اخیر، کرونا توانسته محدودیت‌های زیادی را در کشور ایجاد کند. این ویروس به جهت شیوع بالای خود، بسیاری از اصناف را دچار مشکل کرده و تولیدی‌های زیادی را تا مرز ورشکستگی پیش ببرد. با این حال و در مقابل این اتفاقات، تولیدکنندگان صنفی و صنایع بزرگی هم بسیج شدند تا در همین زمان، نیاز‌های کشور را با هر توان تولیدی که در اختیار دارند، برآورده سازند. کاری که رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور آن را به یک حرکت جهادی بزرگ تشبیه کرده و معتقد است این گروه ظرفیت‌های تولید را در تأمین مایحتاج کنونی کشور بسیج و خطوط تولید را به سنگر‌هایی در خط مقدم برای مبارزه با یک عامل خارجی دردسرساز تبدیل کرده است.

بعد از ورود و شیوع ویروس کرونا به کشور بود که برای مقابله با آن «ستاد مدیریت ویروس کرونا» در سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور فعالیت خود را آغاز کرد و در روز‌های گذشته با برگزاری جلسات پیاپی و با حضور رئیس اتاق اصناف تهران، اتحادیه‌های صنفی مرتبط با تولید پوشاک و خیاطان، اتحادیه کشوری فروشگاه‌های مجازی و نمایندگان معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شرایط مورد بررسی قرار گرفته و تصمیماتی در این باره اتخاذ شد. در مورد خروجی این جلسات، غلامرضا حسن‌پور رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور با بیان اینکه تمام ظرفیت‌های واحد‌های صنفی تولیدی به ویژه اتحادیه پوشاک، اتحادیه خیاطان، اتحادیه کسب و کار‌های اینترنتی و اتحادیه‌های مرتبط برای مقابله با این ویروس در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفته، گفت: «تولیدکنندگان در هر رسته و صنفی تلاش دارند تا بتوانند در این شرایط سخت، نقش‌آفرین باشند و هر یک به اندازه توان، باری از دوش مردم بردارند. تولیدکنندگان مواد شوینده بسیج شده و خطوط تولیدی سایر اقلام کم‌مصرف‌تر خود را به تولید ژل‌های ضدعفونی‌کننده و سایر مواد بهداشتی تغییر داده‌اند و تولیدکنندگان پوشاک، به جای تولید اقلام شب عید، به فکر تولید لباس پزشکان و ماسک هستند.»

فعالیت ۲۴ ساعته برای تولید ژل ضدعفونی‌کننده
تا قبل از ورود ویروس کرونا به ایران، کارخانجاتی بودند که خطوط تولیدشان به سمت توقف پیش می‌رفت، اما حالا نه تنها با تمام توان کار می‌کنند، بلکه با افزایش ساعات کاری خود، تعداد کارگران زیادی را هم به کار مشغول کرده‌اند. کارخانجات تولیدکننده مواد شوینده و بهداشتی از جمله کارخانجاتی هستند که در حال حاضر خطوط تولیدی سایر محصولات خود را به تولید مواد شوینده تغییر داده و تلاش می‌کنند تا اقلام مورد نیاز کشور را تأمین کنند. اینجاست که خطوط تولیدی مایع ظرفشویی، جای خود را به تولید ژل ضدعفونی کننده داده و در مقابل، ظرفیت‌هایی که به سختی یک شیفت کاری را با کارگران خود سپری می‌کردند، اکنون ۲۴ ساعته و به صورت شبانه‌روزی فعال شده‌اند.

عبدالرضا مظفری، دبیر انجمن صنایع شوینده با بیان اینکه تمامی تولیدکنندگان، ظرفیت‌های مازاد و بالقوه خود را فعال کرده و در اختیار تولید اقلام مورد نیاز کشور قرار داده‌اند، گفت: «بر اساس توافقات به عمل آمده قرار است الکل مورد نیاز برای تولید گسترده ژل ضدعفونی‌کننده در اختیار واحد‌های تولیدی قرار گیرد تا به صورت سه شیفت، اقدام به تولید این کالا کرده و مایحتاج مورد نیاز مردم را تأمین کنند.» چند روز پیش بود که اعلام شد با موافقت وزیر کشور، قرار است الکل و ژل ضدعفونی کننده از استان‌های خوزستان، البرز، قزوین و گلستان در اختیار سایر استان‌های کشور قرار گیرد. این در حالی است که برخی واحد‌های تولیدی اعلام کرده‌اند توانایی تولید روزانه ۲۰ هزار لیتر ژل ضدعفونی کننده را در صورت تأمین الکل مورد نیاز دارند. در شرایط کنونی اصناف و واحد‌های صنفی خرد و کلان در بخش توزیع کالا‌های اساسی، همه دست به دست هم داده‌اند تا مایحتاج مورد نیاز مردم در بخش کالا‌های اساسی را تأمین کنند و در مقابل، واردکنندگان به فکر تأمین کسری مورد نیاز کشور در حوزه اقلام بهداشتی و درمانی هستند. این‌ها همه نشان می‌دهد که کرونا، شکست‌پذیر است و اگرچه خساراتی را برای کشور به بار آورده، اما حداقل خودباوری تولیدکنندگان را در مدیریت بحران و تأمین سریع و بلادرنگ اقلام مورد نیاز کشور بالا برده است.

حرکت جهادی ۱۰۰ کارخانه برای تأمین لباس پزشکان و ماسک
«به محض اینکه پارچه‌های مورد نیاز برای تولید لباس گان و ماسک تأمین شد، کار تولید آغاز شده است. هم‌اکنون ۱۰۰ کارگاه تولیدی قابلیت تولید این محصولات را دارند.» این‌ها بخشی از حرف‌های ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه پوشاک است که از انجام هماهنگی‌های لازم میان تولیدکنندگان این صنف با وزارت بهداشت و نیز وزارت صمت، برای تولید لباس گان و ماسک خبر داد و گفت: «بخشی از ظرفیت‌های خالی تولیدکنندگان صنفی و صنعتی پوشاک هم‌اکنون فعال و برای تولید لباس گان و ماسک بهداشتی در اختیار قرار داده شده است؛ این امر سبب می‌شود که تولیدکنندگان نیز در ایام پایانی سال، کار خود را رونق داده و به نفع منافع ملی، چرخ تولید خود را به حرکت درآورند.» اینجاست که ایران، کشوری با ظرفیت‌های بالقوه باز هم به این باور می‌رسد که کافی است بخواهد خوداتکا باشد؛ کافی است که تولیدکنندگان را باور کنند و کار را به دست کاردان بسپارند تا به بهترین شکل، باز هم کشور روی پای خود بایستد و مهمتر از همه آنکه، بار دیگر ثابت شود که دولت‌ها نه تولیدکنندگان و نه تاجران خوبی هستند که بتوانند اقتصاد و جامعه را اداره کنند و نه به اندازه تلاشگران و جهادگران عرصه تولید، کار را می‌دانند؛ فقط کافی است که سنگ جلوی پای تولیدکنندگان نگذارند و اجازه دهند آن‌ها کار خود را بکنند.

جهاد روشنایی بسیج مهندسین صنعتی در ایلام
بسیج فعالیت‌هایش را به زمان‌های خاص محدود نکرده و در طول سال و در مناطق مختلف مشغول اجرای مأموریت‌هایش بخصوص در رابطه با محرومیت‌زدایی است.
در همین راستا چند روز پیش بود که جلسه طرح جهاد روشنایی بسیج مهندسین صنعتی استان ایلام با معاون مشارکت‌ها و اشتغال اداره بهزیستی استان برگزار و خروجی آن ۱۰ مصوبه بود. در این جلسه شرکت توزیع برق استان موظف شد نسبت به نظر قطعی و احراز هویت مددجویان معرفی شده از کمیته امداد اقدام کند و فرآیند تأیید تخصص افراد را به‌صورت جهادی تسریع ببخشد و کمیته امداد نسبت به ارجاع کلیه پرونده‌ها به شرکت توزیع اقدام کند. همچنین شرکت توزیع برق و کمیته امداد لیست مجریان ذیصلاح و پیمانکاران را جهت معرفی به سازمان مرکزی بسیج مهندسین صنعتی اعلام کنند. بسیج مهندسین نیز نسبت به برگزاری جلسه با صندوق کارآفرینی امید و مکاتبه جهت معرفی نماینده جهت شرکت در جلسه اقدام کند. سازمان بهزیستی هم باید سریعاً نسبت به شناسایی مددجویان تحت پوشش جهت طرح جهاد روشنایی اقدام کند. نکته حائز اهمیت اینکه از ظرفیت گروه‌های جهادی و مهندسین توانمند رشته‌های برق جهت توانمندسازی و اجرای طرح جهاد روشنایی استفاده شود و شرکت توزیع نسبت به تهیه نقشه‌های اجرای بخش فونداسیون اقدام کند.

همکاری ۵۰۰ نخبه با مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات فیزیک
در قزوین هم مدیر مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات فیزیک کاربردی سازمان بسیج علمی پژوهشی این استان از همکاری بیش از ۵۰۰ نخبه با این مرکز خبر داده است. محمد افشار با بیان اینکه این مجموعه با همراهی و همکاری سه شرکت برای توسعه علم و فناوری در استان قزوین فعالیت می‌کند، گفت: «با توجه به نیاز استان و کشور ۱۱ کارگروه در تمام حوزه پزشکی، صنعتی، کشاورزی، عمران، فناوری‌های نوین و علوم انسانی در ذیل این مجموعه تشکیل شده است.» وی ادامه داد: «همچنین در راستای پروژه‌های صنعتی و کسری خدمت نخبگان، از بیش از ۳۰ طرح و پروژه هدفمند و هدایت شده حمایت صورت گرفته است.» افشار حمایت از بیش از ۳۰ پایان‌نامه هدایت شده در راستای نیاز‌های استان و کشور را یکی دیگر از اقدامات این مرکز دانسته و بیان کرد: «در طول شش ماه فعالیت به بیش از ۵۰۰ نخبه بسیجی خدمات ارائه شده است. همکاری در طرح صنعت یار و جهاد روشنایی با سازمان بسیج مهندسی از دیگر اقداماتی است که در سال جاری انجام شده است.»

وی اشتغالزایی را یکی از دغدغه‌های نخبگان دانسته و عنوان کرد: «بیش از ۵۰ نیروی کار متخصص برای اشتغال به مراکز مرتبط معرفی شده‌اند. علاوه بر این تعداد بیش ۴۰ نفر برای کارآموزی در شرکت‌های دانش‌بنیان به این شرکت‌ها معرفی شده‌اند.»
افشار از احصای بیش از ۳۵۰ نیاز اساسی کشور در راستای فعالیت مرکز خبر داد و گفت: «بیش از ۱۰۰ نیاز استان در حوزه تحقیقات کاربردی نیز احصا شده است. همکاری با سازمان‌های مردم‌نهاد در راستای حمایت از نخبگان و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری از دیگر اقدامات صورت گرفته در این مرکز است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار