کد خبر: 995619
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۹
ششمین دوره انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی با معرفی ۱۵ چهره هنرمند وارد مرحله جدیدی شد. هنرمندانی از حوزه سینما، کتاب، موسیقی، تئاتر و گرافیک در این فهرست حضور دارند.
محمدصادق عابدینی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی، سنتی است که امسال شش ساله می‌شود. حوزه هنری هر ساله تعدادی از چهره‌های فرهنگی- هنری سال را انتخاب و از میان آن‌ها یک نفر به عنوان چهره سال معرفی و تقدیر می‌شود.

بنیانگذاری یک حرکت فرهنگی
سال ۹۳ اولین دوره انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی برگزار شد. محمد حمزه‌زاده، قائم مقام حوزه هنری در آن زمان پیرامون علل برگزاری چنین برنامه‌ای گفت: «به منظور ایجاد یک جریان پیشرو برای تولید محتوای ارزشمند در موضوعات مورد دغدغه حوزه هنری و شناسایی و معرفی آثار ارزشمند در موضوعات انقلاب اسلامی در چند سال اخیر اقدام به تقدیر از هنرمندان مؤثر در این عرصه کردیم که امسال به لطف خدا به شیوه‌ای منسجم‌تر و بر مبنای شاخص‌های از قبل تدوین شده از یک نفر از هنرمندان مؤثر در هنر انقلاب اسلامی به عنوان چهره سال هنر انقلاب تجلیل خواهیم کرد.» در اولین دوره از برگزاری مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب، افرادی، چون ابراهیم حاتمی‌کیا، نرگس آبیار، فاضل نظری، مسعود نجابتی و مسعود سرهنگی به عنوان نامزد‌های نهایی انتخاب شده بودند که در نهایت سرهنگی توانست عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی را به دست آورد. علت انتخاب او این بود که سرهنگی از بنیانگذاران ادبیات پایداری ایران و ایجادکننده یک حرکت عظیم، الهام‌بخش و برانگیزاننده انقلاب اسلامی در زمینه مقاومت و انقلاب اسلامی؛ ادبیاتی که به تعبیر مقام معظم رهبری کشور را از ادبیات وارداتی بی‌نیاز کرد، بود.

چهره‌های سال هنر انقلاب اسلامی
بعد از انتخاب سرهنگی در سال ۹۳، در سال بعد مجید مجیدی برای کارگردانی فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله (ص)» به عنوان چهره سال ۹۴ انتخاب شد. در سال ۹۵ سیدمسعود شجاعی طباطبایی، کاریکاتوریست از میان ۱۳ نامزد دریافت جایزه، به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شد. علت انتخاب شجاعی‌طباطبایی برگزاری مسابقه و نمایشگاه کاریکاتور و کارتون «هولوکاست» بیان شد. در سال ۹۶، حمید حسام نویسنده دفاع مقدس به عنوان چهره سال انتخاب شد. مرتضی سرهنگی در مراسم تقدیر از حسام، گفت: «نویسنده جنگ راوی واقعیت است و به دنبال حقیقت می‌رود، همان‌طور که جنگ فرمانده خود را پیدا می‌کند، نویسنده خود را نیز پیدا می‌کند و آقای حسام هم در زمره این نویسندگان است.» در پنجمین دوره برگزاری مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب، ابراهیم حاتمی‌کیا انتخاب شد. حاتمی‌کیا برای ساخت فیلم سینمایی «به وقت شام» نامزد دریافت این عنوان شده بود. وی بعد از دریافت جایزه‌اش، گفت: «وقتی با نام شهید پا به عرصه سینما می‌گذاری، تعهدی داری که نباید به راحتی از آن دست بکشی. ۴۰ سالگی انقلاب به تعبیر مقام معظم رهبری آغاز یک مسیر است. خوشحالم از دست عزیزی مثل آقای سرهنگی و دیگر همسنگرانم این جایزه را می‌گیرم. دعا کنیم از مسیر نیفتیم و همچنان پیش برویم.»

انتخاب ششمین چهره سال
مجدالدین معلمی معاون هنری حوزه هنری و دبیر هفته هنر انقلاب با اعلام پایان مرحله انتخاب نامزد‌های ششمین آیین معرفی چهره سال هنر انقلاب اسلامی بیان کرد: هنرمندان معرفی شده بر اساس نظرخواهی از متخصصان و نخبگان فرهنگی- هنری انتخاب شده‌اند. تولید محتوای تاثیرگذار در زمینه حفظ و نشر ارزش‌های انقلاب اسلامی ایران، جریان‌سازی در رشته‌های مختلف فرهنگی- هنری، دامنه تاثیر و گستره مخاطبان آثار تولید شده از مهم‌ترین معیار‌های قرارگیری آن‌ها در فهرست نامزد‌های کسب عنوان چهره هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۸ بوده‌اند.

حضور ۱۵ چهره در انتخاب اولیه
معاون هنری حوزه هنری ۱۵نامزد چهره هنر انقلاب را همراه با معیار‌های انتخاب هر یک به شرح زیر معرفی کرد:

- «نرگس آبیار» به دلیل اکران موفق فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» مبتنی بر جنایت‌های عبدالمالک ریگی و برگزیده شدن به عنوان چهره سال زن مسلمان در پاکستان.

- «سعید اسماعیلی» به دلیل اجرای نمایش پرمخاطب و مورد استقبال «نگین شکسته» در شهر مشهد و نمایش‌های «سفینه نجات» در مسیر نجف به کربلا.

- «جواد افشار» به دلیل کارگردانی سریال پرمخاطب «گاندو» و واکنش هنری بهنگام به اتفاقات سیاسی روز با دامنه تاثیرگذاری وسیع.

- «وحید چاووش» به دلیل تولید «خبرنگار جنگ»؛ مستند منتخب جایزه شهید آوینی با موضوع خبرنگاری در عراق و حشدالشعبی که از تلویزیون نیز به پخش رسیده است.

- «امیر داسارگر» به دلیل کارگردانی فیلم «منطقه پرواز ممنوع» که روایتگر تلاش‌های سه نوجوان برای ساخت پهپاد و مواجهه‌شان با یک یوزپلنگ در حوالی محل سکونتشان است.

- «سیدمحمود رضوی» به دلیل تهیه‌کنندگی مجموعه فیلم‌های مرتبط با وقایع تاریخی دفاع مقدس و دهه۶۰ همچون «ردخون۲» و «ماجرای نیمروز».

- «حسن روح‌الامین» به دلیل خلق آثار نقاشی در واکنش به اتفاقات روز اعم از شهادت حاج قاسم سلیمانی و لشکر فاطمیون، خلق تابلوی شهدای مرزبان و برپایی نمایشگاه با مضامین دینی و تاریخی در پاریس، بروکسل و برلین.

- «وجیهه سامانی» به دلیل تالیف کتاب «آن مرد با باران می‌آید» و تقریظ مقام معظم رهبری بر این کتاب.

- «مرتضی شعبانی» مدیریت مرکز مستند حقیقت و تهیه‌کنندگی «گلوله باران»؛ بهترین مستند جشنواره سینما حقیقت با موضوع «مدافعان حرم».

- «محمدصابر شیخ‌رضایی» به دلیل طراحی و اجرای دیوارنگاره‌های ضداستکباری و طراحی گورستان نمادین سربازان امریکایی در لانه جاسوسی، طراحی و نشر اولین پوستر و طرح‌های مرتبط با شهادت حاج قاسم سلیمانی و واکنش به رویداد‌های اجتماعی.

- «غلامرضا صنعتگر» به دلیل خوانندگی قطعه پرمخاطب «قاسم هنوز زنده است» برای شهادت حاج قاسم سلیمانی و «آهای ایران» با مضمون میهن دوستی.

- «بهناز ضرابی‌زاده» به دلیل نگارش کتاب «ساجی» و روایت خاطرات نسرین باقرزاده همسر سردار شهید بهمن باقری از چهره‌های مقاومت و فعال در جنگ تحمیلی و دریافت نشان طلایی جایزه ادبی اوراسیا بابت انتشار آن.

- «محسن عنایتی» به دلیل اکران موفق فیلم پویانمایی «بنیامین» و انتقال ارزش‌های دینی و ظلم‌ستیزانه برای کودکان و نوجوانان.

- «محسن کاظمی» به دلیل تالیف کتاب «نقاشی قهوه‌خانه» و کسب عنوان اثر برگزیده جایزه ادبی جلال آل‌احمد و کتاب سال۹۸ جمهوری اسلامی ایران و برگزیده کتاب دانشجویی و به چالش کشاندن ضدانقلاب خارج از کشور.

- «زهرا کاردانی» از طلاب جامعه‌الزهرا به دلیل نگارش کتاب «زن آقا» درباره خاطرات سفر تبلیغی در ماه مبارک رمضان و رسیدن شمارگان چاپ این اثر به نوبت چهاردهم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار