کد خبر: 996025
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۴
تحلیل سخنگوی کارگزاران از شکست اصلاحات در انتخابات مجلس یازدهم:
اگر لاریجانی و عارفی تفاهم می‌کردند، امروز شخص آقای عارف و جریان آقای عارف حذف نمی‌شد، همچنین شخص آقای لاریجانی و جریان آقای لاریجانی هم حذف نمی‌شد و هیچ وقت آقای لاریجانی در مجلس نیازمند به جبهه پایداری نمی‌شد و هیچ‌وقت جبهه پایداری در مجلس تأثیرگذار نبود.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: سید حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، طی گفت‌وگویی با سالنامه روزنامه سازندگی از چرایی شکست اصلاحات در انتخابات مجلس یازدهم گفت. او سه عامل ناکارآمدی دولت، اکثریت نبودن یک فراکسیون در مجلس و عدم مدیریت شورای شهر را از عوامل عدم موفقیت اصلاحات در انتخابات می‌داند. در ادامه بخش‌های مهمی از این گفت‌وگو را می‌خوانید:
 
اصلاحات از کارکرد روحانی ضربه خورد!

مرعشی در توضیح عامل اول گفت: «اولین اشکال متوجه دولت است، یعنی دولت دوم آقای دکتر روحانی هم به لحاظ پیام‌های سیاسی‌ای که از دولت، چینش کابینه و کمرنگ شدن غیر قابل پیش‌بینی موقعیت آقای جهانگیری در دولت پیش آمد، چون آقای جهانگیری در دور اول که معاون اول آقای روحانی شدند اساساً در سبد رأی آقای روحانی آورده مهمی نداشت، غیر از کلیات اصلاح‌طلبی، جریان آقایان هاشمی که حامی آقای روحانی بود و جریان خاتمی و اصلاح طلبان آقای جهانگیری را به عنوان نقطه مشترک دانست. در دور دوم انتخابات، اما آقای جهانگیری ایثارگرایانه و پرحجم به نفع آقای روحانی به میدان آمده بود و در اینجا خودش آورده شخصی داشت، اما علی‌رغم اینکه این آورده به سرمایه آقای جهانگیری سرمایه شده بود، ایشان در دولت از روز اول در تشکیل کابینه کنار گذاشته شد و یک پیام چرخش به سمت اصولگرایی در سیاست‌های آقای روحانی ظاهر شد، دوم اینکه اقداماتی که می‌توانست منجر به افزایش خدمت و کارآیی بشود رنگ باخت.»

او به عنوان مثالی از کنار گذاشتن آقای جهانگیری در دولت دوم روحانی گفت: «در چیدن استانداران، فرمانداران، ترکیب وزرا و تحرک دولت.»
 
روحانی نتوانست رضایت رهبری را جلب کند!

مرعشی از دیگر علل ناکارآمدی دولت عدم موفقیت دولت در همراه ساختن سیاسیون برای اهدافش خواند و در توضیح آن گفت: «سومین نکته که برخلاف دولت اول اتفاق افتاد؛ در دولت اول آقای روحانی موفق به جلب حمایت رهبری برای مهم‌ترین پروژه دولت‌شان که برجام بود، شد. اما در دور دوم کاملاً محسوس بود که نتوانسته است حمایت رهبری را جلب کند و رهبری هم قانع نیستند. پس این جا هم حمایت رهبری تا حدی از دست داده شد، هم حمایت جبهه رأی دهندگان و هم حمایت سیاسیون»

او مشکلات اقتصادی را از دیگر علل نارضایتی مردم از دولت دانست و گفت: «ضمن اینکه مشکلات اقتصادی و فشار‌هایی که روی مردم بود سنگینی می‌کرد. جهه ما در مجموع از نوع کارکرد دولت دوم آقای روحانی خیلی لطمه خورد، در آستانه انتخابات اتفاقی که در تشکیل دولت افتاد دقیقاً در دی ماه سال ۹۶ یعنی ۸ ماه بعد از انتخابات، اعتراضاتی که در سطح ایران اتفاق افتاد کمر ما و دولت را با هم شکست. این ضربه بزرگی بود و یکی از مسائلی که ترامپ را تحریک کرد که چند ماه بعد از این حادثه در اردیبهشت سال بعد ترامپ از برجام خارج شود، علامتی بود که از شهر‌ها و خیابان‌ها ایران گرفته بود. با خروج ترامپ از برجام، مهمترین برگ دولت هم سوخت و واقعاً دولت طی یک سالی هم که زمان گرفت و سعی کرد کار با اروپا را طراحی کند، تقریباً مشخص شد که شرابط عمومی آمریکا در دنیا طوری است که اساساً اگر به تنهای آمریکایی‌ها علیه کشوری به صحنه بیایند نه اروپا کاری می‌کند، نه چین و نه روسیه. این خیلی تجربه تلخی شد و فشار‌های سنگینی را به اقتصاد ایران و معیشت مردم وارد کرد؛ جهش قیمت ارز و به دنبال آن افزایش قیمت کالاها، کاهش و منفی شدن رشد اقتصادی ایران، تورم حدود ۴۰ درصد و... مزید بر علت شد.»
 
مسئله بنزین شاهکار مدیریتی آقای روحانی است!

او با اشاره به مسئله افزایش قیمت بنزین نیز گفت: «در ادامه‌ی کار اقدام عجیبی که دولت در سال جاری انجام داد، ماجرای بنزین بود که می‌توان آن را از شاهکار‌های دکتر روحانی تلقی کرد که در ایجاد نارضایتی و عصبانیت برای مردم، آخر را زد و علاوه بر اصل تصمیم نحوه اجرا، عدم تمهید و مقدمات اجرایی، عدم آمادگی مدیریت استانی و شهرستانی برای مهار اعتراضات از دست رفتن جان برخی مردم در این حوادث نهایتاً منجر به حوادث آبان ماه شد؛ بنابراین حوادث آبان ماه هم تتمه اعتبار دولت را هم از بین برد و مردم را کاملاً به موضع انتقاد، عصبانیت و تقابل وارد کرد.»

مرعشی در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آقای روحانی عامل اصلی [ناکارآمدی]دولت هستند؟» گفت: «به نظرم آقای دکتر روحانی؛ دولتشان و تیمی که دولت دوم آقای روحانی را آرنج کرد و کار‌های کشور را پیگیری می‌کردند، مجموعه‌ای از برنامه‌ها و راهکار‌ها را طوری جلو بردند که هم به اعتبار آقای دکتر روحانی لطمه زدند و هم به اعتبار اصلاح‌طلبان، زیباترین جمله‌ای که من دیدم، علی‌رغم اینکه گاهی اوقات آقای زیباکلام حرف‌های متفاوت و متناقضی می‌زند، یک جمله آقای زیباکلام به دل من نشست، گفتند آقای دکتر روحانی! شما کاری کردید که مردم صندوق رأی را راه حل مسائل کشور نمی‌دانند. یعنی از رأی دادن منصرف شدند و این در شهر‌های بزرگ و سیاسی ایران کاملا حرف دقیق، جدی و پرمعنایی است.»
 
مجلس دهم فدای رقابت شخصی بر سر ریاست مجلس شد!

مرعشی در توضیح لطمه اصلاحات از مجلس نیز گفت: «بخش دوم که ما لطمه خوردیم از مجلس است. در مجلس دهم واقعیت این بود که نه فراکسیون امید (که مااصلاح طلبان می‌توانستیم تشکیل دھیم) و نه آقای لاریجانی که نماینده اصولگرایان میانه رو بود و در انتخابات با آقای دکتر روحانی همراهی کرده بود، هیچ کدام در مجلس دهم اکثریت نداشتیم. استراتژی‌ای که می‌توانست در مجلس دهم موفق باشد، استتراستری وحدت اصلاح طلبان (به رهبری آقای عارف) و اصولگرایان میانه‌رو (به رهبری آقای لاریجانی) بود. این استراتژی مهم و مفید که می‌توانست روی شاخص‌های سیاسی ایران از جمله انتخابات مجلس یازدهم اثر اساسی بگذارد، فدای رقابت‌های شخصی آقای لاریجانی و آقای عارف بر سر ریاست مجلس شد؛ بنابراین این موضوع در مجلس دهم بنیان مسئله شد.»

به لاریجانی گفتم اگر با عارف وحدت نکنید، نمی‌توانیم پشت سر شما قرار بگیریم!

سخنگوی حزب کارگزاران با روایت خاطره‌ای از شب انتخاب رئیس مجلس دهم گفت: «شبی که فردای آن انتخابات هیأت رئیسه بود به آقای دکتر عارف گفتم پیشنهاد آقای علی لاریجانی مبنی بر رأی استمزاجی در مجلس که هر کدام از شما‌ها بیشتر رأی داشتید برای کاندید ریاست بمانند و نفر بعدی یا رئیس مرکز پژوهش‌ها شود، یا نایب رئیس پیشنهاد خوبی است. آقای عارف گفتند که خیر، من در هر شرایطی کاندید ریاست هستم. «او از دیدار خود با علی لاریجانی نیز گفت: «طرف دیگر قضیه ملاقات من با آقای لاریجانی پیش از رأی‌گیری‌ها بود. به آقای لاریجانی گفتم توصیه ما تفاهم شما با آقای عارف است، اما خاطرتان باشد اگر به هر دلیلی شما و دکتر عارف با هم تفاهم نکنید، نمی‌توانیم پشت سر شما قرار بگیریم، بلکه وحدت درون اصلاحات ایجاب می‌کند که پشت سر آقای عارف باشیم. آقای دکتر لاریجانی به قدری از این حرف حساب و بسیار منطقی من رنجید که طی ۴ سال اخیر ما به هیچ وجه همدیگر را ندیدیم.»

اگر عارف و لاریجانی تفاهم می‌کردند آقای لاریجانی به جبهه پایداری نیازمند نمی‌شد!

مرعشی همچنین در توضیح استراتژی دیگر کارگزاران برای ریاست مجلس دهم گفت: «یک استراتژی ملی (به معنای منفعت کشور و نظام) در نظر داشتیم که آن را به تاکتیکی بسیار کم ارزش تبدیل کردیم. یعنی حتی اگر این دو با هم توافق نکرده بودند که ریاست مجلس یک سال در میان جابه جا بشود امروز شخص آقای عارف و جریان آقای عارف حذف نمی‌شد، همچنین شخص آقای لاریجانی و جریان آقای لاریجانی هم حذف نمی‌شد. یعنی وقتی ما و هم طرف آقای لاریجانی استراتژی را در پای رقابت شخصی بر سر ریاست مجلس قربانی کردیم و هیچکدام متوجه موضوع نبودیم، دو طرف حذف شدند.»

او افزود: «اگر این تفاهم اتفاق افتاده بود هیچ وقت آقای لاریجانی در مجلس نیازمند به جبهه پایداری نمی‌شد و هیچ‌وقت جبهه پایداری در مجلس تأثیرگذار نبود. هیچگاه از مجلس رأی به این سنگینی به آقای دهقان در شورای نگهبان و آقای کدخدایی در نمی‌آمد و حتماً از مجلس طرح‌ها و لوایحی بیرون می‌آمد که می‌توانست به کمک دولت بیاید.»

به روحانی گفتم برنده مجلس دهم شما هستید!

مرعشی گفت: «زمانی که مجلس شکل گرفته بود و هنوز افتتاح نشده بود، با آقای روحانی به کرمان می‌رفتیم و ایشان در هواپیما از من سئوال کردند: «مرعشی نظرت راجع به مجلس چیست؟» گفتم این مجلس یک برنده دارد و آن هم شخص شما هستید، اگر مدیریتتان را اعمال کنید، چون این‌ها دو گروه‌اند که هیچ کدام اکثریت نیستند، دولت به هر طرف که گرایش پیدا کند آن گروه اکثریت خواهد شد.» این که ائتلاف آقایان لاریجانی و عارف را که می‌توانست مجلس را هدایت کند از دست دادیم، از آن سوال از رئیس جمهور با ۱۹۰ رای درآمد. یعنی رأی منفی به ریس جمهور، یعنی کار‌های عجیبی اتفاق افتاد. اگر انسجام لازم در مجلس وجود داشت حتماً می‌توانست جلوی حوادث آبان و اتفاقاتی که در بنزین افتاد را بگیرد. حتماً می‌توانست درخشان‌تر عمل کند و روی مسائل اقتصادی نظر بدهد، مجلس می‌توانست کار‌های مهمی انجام بدهد، اما در این مسیر افتاد که هیچ گروهی اکثریت نبود، ولی مجلس بلاتکلیف و ہا سه فراکسیون ضعیف شد آن هم به جای این که تبدیل به یک فراکسیون اکثریت و یک اقلیت بشود، فراکسیون اکثریت در مجلس شکل نگرفت.»

باید جانشین آقای قالیباف را کسی می‌گذاشتیم که امروز کاندید ریاست جمهوری باشد!
 
مرعشی در توضیح ضربه اصلاحات از شورای شهر هم گفت: «مسئله سوم در واقع شهرداری‌ها و شورای شهر است، در شهرداری‌ها و شورای شهر جبهه پیروز اعم از آقایان خاتمی، عارف، کرباسچی، امین زاده، بنده و شورای عالی اصلاحات، نهاد عالی که در جلسات با حضور آقای خاتمی و... اجرا می‌شود، حضور داشتند. شورای شهر ما به هیچ وجه بد نبود، بلکه بسیار خوب بود. زیرا شورای شهر، شورایی است که حتماً به تصمیمات جبهه اصلاحات عمل کند. ما ۲۱ نفر عضو شورای شهر داشتیم که یک فرد غیرحزبی در آن‌ها نبوده است و این ۲۱ نفر هم به لحاظ ترتیب تخصصی، هم به لحاظ جوان بودن و هم به لحاظ جسور بودن بسیار بچه‌های خوبی بودند. اگر از شورای شهر ضعف بیرون آمد. علت این بود که جبهه اصلاحات این شورای شهر را مدیریت نکرد یا درست مدیریت نکرد. ما حتما باید جانشین آقای قالیباف را کسی می‌گذاشتیم که امروز کاندیدای ریاست جمهوری باشد، یعنی ما باید از این فرصت بسیار تاریخی استفاده می‌کردیم و کسی را در تهران روی کار می‌آوردیم که بتواند بدرخشد.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۱
0
1
شروع کار مجلس انقلابی و جهادی یازدهم در گام دوم انقلاب=
بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی :
۱۳۹۸/۰۱/۰۱
khamenei.ir
((مراقب این سوءاستفاده‌کن‌ها باید بود. طرف می‌آید بانک ایجاد میکند با استفاده از اجازه‌ی توسعه‌ی بانک‌ها -که یکی از کارهای غلطی که در کشور شد این است که اجازه میدهند همین‌ طور پشت سر هم بانک به وجود بیاید- پولهای مردم را جمع میکنند، بعد شرکتهای صوری درست میکنند، پولهای مردم را به عنوان قرض، وام و تسهیلات بانکی به شرکتهای خودشان میدهند، جیب خودشان را پُر میکنند، از این کارها دارند میکنند، اینها را بایستی مراقبت کرد، از اینها غفلت نباید کرد.))
said
|
Switzerland
|
۰۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۱
0
0
سلام. چقدر زیاد شده اند سیاست بازانی که فقط به فکر قدرت و پول هستند. این جماعت کاملا فراموش کرده اند که باید فکر ایران و ایرانیان باشند و به منافع ملی و اقتدار ملی بیندیشند. این چنین افراد ، لیاقتِ شیعه خانه ای چون ایران. را ندارند.
سعید خراسان جنوبی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
0
یادم نمیرود زمانیکه در انتخابات قبلی که لیست اصلاح طلبان در تهران پیروز شده بود همین جناب مرعشی با چه لحن مشغوفانه ای میگفت مرد م از اصولگرایی روی بر گردانیده اند وخیال میکرد که همیشه درب بر همان پاشنه تفکر ایشان خواهد چرخید که حالا مرد میخاد از هر دوسوی جریان که عبرت بگیرد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار