سرویس جامعه جوان آنلاین: یک متخصص تغذیه میگوید: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامینها که نقش آنتی اکسیدانها را دارند، زمینهای فراهم میکنند که بدن به راحتی رادیکالهای آزاد مضر در برابر ویروس را از بین ببرد و این ویتامینها شامل C و E، کاروتنوئیدها، سلنیوم و پلی فنولها هستند.
رضا گودرزی ادامه داد: ویتامین E منابع آن روغن سویا، روغن آفتابگردان، جوانه گندم و سایر روغنهای گیاهی است. مردم سعی کنند در طبخ و فرآوری غذاها از انواع روغنهای خوراکی گیاهی استفاده شود و با توجه به اینکه روغن ماهی، روغن زیتون و انواع مغزها به عنوان منابع خوب این ویتامین، ولی نباید بیش از نیاز مصرف شوند، زیرا در صورت مصرف بیش از حد نیاز با تولید انرژی میتوانند منجر به اضافه وزن یا چاقی میشوند.
وی افزود: ویتامین C عملکرد آن به دلیل وجود آنتی اکسیدان، افزایش مقاومت به عفونتها وافزایش جذب آهن بوده و این ویتامین در سبزیها و میوهای تازه موجود است، مهمترین منابع این ویتامین شامل مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، گل کلم، کلم برگ، گوجه فرنگی، سبزیجات برگی شکل سبز (سبزی خوردن)، اسفناج، کیوی، طالبی، توت فرنگی و سیب زمینی و از این رو بهتر است میوهها و سبزیها برای حفظ ویتامینهای موجود در آنها تا حد امکان به صورت خام و تازه مصرف شوند.
این متخصص تغذیه توصیه کرد مردم روزانه از گروه سبزیها سه تا پنج واحد و روزانه دو تا چهار واحد میوه مصرف کنند.
به گفته گودرزی، بتاکاروتن یکی از کاروتنوئیدهای مهم وپیش ساز ویتامین A است که در بدن تبدیل به این ویتامین میشود و سبزیها و میوههای سبز، زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، کلم بروکلی، اسفناج، گوجه فرنگی، انواع کلم مثل کلم بروکلی، طالبی، هلو و زردآلو و موز از منابع خوب بتاکاروتن هستند، نقش ویتامین A علاوه بر عملکرد عمده آن بر تقویت سیستم ایمنی است که علیه ویروس کرونا بدن را محافظت میکند.
وی افزود: منابع غنی در سیب باعث میشود سرب را به طور کامل از بدن دفع کند و مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیمو و گریپ فروت)، توت فرنگی، هویج و غلات سبوس دار باید این روزها بیشتر در سبد خانوار مردم باشد.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: سلنیوم ماده مغذی موجود در ماهی، گوشت قرمز، تخم مرغ و حبوبات بوده که عملکرد آنزیمهای بدن را در برابر ویروسها تقویت میکند و روی ریزمغذی مفید و موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن است، مصرف انواع فراوردههای دریایی نخود سبز، عدس و جوانه گندم به دلیل این که ازمنابع خوب روی بوده و مصرف آنها توصیه میشود.
گودرزی ادامه داد: مصرف ماهیهای روغنی که سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ هستند میتواند در کاهش تنگی نفس و اثرات زیان بار ترکیبات التهاب آور مفید باشد، افراد باید از سرخ کردن ماهی پرهیز کرده و آن را در صورت امکان بخار پز، آب پز ویا تنوری مصرف کنند.
افزون بر تنظیم رژیم غذایی سالم، مسولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، مردم را به رعایت بهداشت فردی و عمومی و نیز ماندن در خانه دعوت کرده اند.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۶ هزار و ۵۶۶ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۱۹۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کردهاند و همچنین تعداد بهبود یافتگان به ۲ هزار و ۱۳۴ نفر رسیده است.
منبع: بهداشت نیوز