کد خبر: 996430
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۲
نگاهی به چهره‌های خبرساز ورزش ایران در سال ۹۸ (۲)
فرهاد مجیدی که در بهار و زمستان سال ۹۸ به نیمکت استقلال رفت و برگشت داشت و در میانه سال به تیم امید رفت، یکی از چهره‌های خبرساز فوتبال در سال گذشته بود، مربی‌ای که بدون تجربه کافی مربیگری هم به نیمکت استقلال و هم تیم امید رسید و می‌خواهد راه صد ساله را یک شبه طی کند.
سعید احمدیان
سرویس ورزشی جوان آنلاین: این روز‌ها هر جا سرک می‌کشید تمامی خبر‌ها و نگرانی‌ها به ویروس کرونا ختم می‌شود، اینکه باید در خانه بمانیم تا زنجیره شیوع این ویروس قطع شود، ورزشی‌ها هم مستثنی نیستند و با تعطیلی تمرینات و مسابقات، آن‌ها هم خانه نشین شده‌اند، آن هم پس از پشت سرگذاشتن روز‌های شلوغ سال ۹۸، سالی که در سلسله گزارش‌هایی قرار است به بررسی چهره‌های خبرساز آن بپردازیم. حال در دومین گزارش پس از مارک ویلموتس سراغ فرهاد مجیدی رفته‌ایم، مربی جوان باشگاه استقلال که در سال گذشته کم در صدر اخبار نبود و آرزو‌های بزرگی در سر داشت، از شکستن طلسم صعود فوتبال به المپیک با تیم امید تا نشستن دوباره روی نیمکت استقلال و رساندن دوباره این تیم به قهرمانی.
 
شروع و پایان با استقلال

هم در روز‌هایی که بازی می‌کرد و هم امروز که به عنوان مربی روی نیمکت می‌نشیند، کم خبرساز نبوده است و همواره نامش با جنجال گره خورده است، از روزی که تصویر شیخ عرب را پس از گلزنی در زیر پیراهنش در لیگ امارات نشان داد تا روزی که با لباس الغرافه برای بازی با پرسپولیس به تهران آمد و عدد ۴ را به سکو‌های قرمز نشان داد، یا آن سال که وسط فصل، استقلال را که در کورس قهرمانی بود رها کرد و به قطر رفت. وقتی هم که کفش هایش را آویخت و کت و شلوار مربیگری پوشید و عکس‌های حضورش در کلاس‌های مربیگری را در انگلیس و اسپانیا منتشر کرد، هم از حاشیه فاصله نگرفت، مانند زمستان ۹۷ که به عنوان دستیار ایرانی شفر کارش را روی نیمکت استقلال آغاز کرد و اردیبهشت سال بعدش بعد از رفتن پیرمرد آلمانی، سرمربی موقت استقلال شد، آن هم بدون اینکه قبل از نشست روی نیمکت آبی پوشان، حتی سابقه یک روز مربیگری را داشته باشد!

حکایت فرهاد مجیدی در دنیای مربیگری، نقل یک شبه ره صد ساله رفتن است، مانند اتفاقاتی که در سال ۹۸ بر او گذشت و سبب شد تا نامش دوباره پس از روز‌هایی که از فوتبال خداحافظی کرده بود، سر زبان‌ها بیفتد، سالی که برای فرهاد مجیدی با استقلال آغاز شد و با استقلال هم به پایان رسید.
 
فرهاد مجیدی؛ راه صد ساله را می‌خواهد یک شبه برود!
 
رسیدن به نیمکت بدون حتی یک روز تجربه مربیگری

سال ۹۸، سال رسیدن مجیدی به نیمکت استقلال به عنوان سرمربی بود، او که دی ماه ۹۷ به عنوان دستیار شفر کارش را بدون حتی یک دقیقه سابقه مربیگری روی نیمکت استقلال آغاز کرده بود، اردیبهشت ۹۸ پس از آنکه نتایج استقلال با شفر صدای خیلی‌ها را در آورد، با برکناری سرمربی آلمانی به عنوان سرمربی موقت، هدایت آبی‌ها را در ۵ بازی باقی مانده تا انتهای لیگ و لیگ قهرمانان برعهده گرفت. او در ۳ بازی در لیگ و ۲ بازی در آسیا، استقلال را هدایت کرد که در ۳ بازی پیروز شد و ۲ بار هم با نتیجه مساوی میدان را ترک کرد. مجیدی ۲ بار در لیگ برتر مقابل استقلال خوزستان و سپیدرود و یکبار هم در لیگ قهرمانان آسیا مقابل العین تیمش را برنده کرد و دیدار آبی پوشان با هدایت مجیدی مقابل صنعت نفت در لیگ برتر و الدحیل در آسیا هم مساوی به پایان رسید.

تجربه مربیگری در ۵ بازی آن هم بدون یک شکست، کارنامه چندان بدی نمی‌توانست برای مجیدی باشد، با این حال مدیران استقلال که روی شکستن طلسم قهرمانی در لیگ نوزدهم زوم کرده بودند، برای فصل جدید روی نام‌های بزرگی خارجی دست گذاشتند تا مانند رقیب سنتی شان پرسپولیس که با هدایت یک مربی خارجی مانند برانکو سه دوره متوالی در لیگ قهرمان شد، استقلال را هم به جاده قهرمانی برگردانند. در چنین شرایطی استراماچونی سرمربی سابق اینتر به تهران آمد و مجیدی که دیگر می‌خواست به عنوان نفر اول کادر فنی به کارش ادامه دهد، دستیاری استرا را قبول نکرد تا از استقلال جدا شود.
 
فرهاد مجیدی؛ راه صد ساله را می‌خواهد یک شبه برود!
 
انتخاب شوکه کننده برای تیم امید

با این حال دوران بیکاری مجیدی در سال ۹۸ طولانی نشد و ۲۰ خرداد و تنها پس از سه هفته از جدایی فرهاد استقلال، او در انتخابی عجیب به عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال امید انتخاب شد. مجیدی جای کرانچار را گرفت که پس از نتایج نه چندان قبول و همچنین صعود ناپلئونی امید‌ها از مرحله اول انتخابی المپیک، به بهانه سنگین بودن رقم قراردادش و مشکلات ارزی فدراسیون فوتبال کنار گذاشته شد. انتخاب مجیدی آن هم برای تیمی که در ۴ دهه گذشته خیلی از مربیان بزرگ و نامی‌تر هم نتوانسته بودند، این تیم را به المپیک برسانند، چندان با استقبال روبرو نشد و کمیته ملی المپیک به عنوان متولی تیم‌های المپیکی از انتخاب مجیدی انتقاد کرد. گفته شد که مسئولان فدراسیون فوتبال بدون مشورت با کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با پیشنهاد حمید استیلی، فرهاد مجیدی را به عنوان مربی جدید امید‌ها انتخاب کرده‌اند.

با این حال در ادامه مسئولان فدراسیون فوتبال از دل صالحی امیری و مدیران کمیته ملی المپیک در آوردند تا مجیدی کارش را به صورت رسمی در تیم امید آغاز کند، آن هم در شرایطی که کم تجربگی بزرگترین پاشنه آشیل او بود و همین سبب شده بود تا خیلی‌ها به شکستن طلسم صعود فوتبال به المپیک، خوش بین نباشند.

هر چه می‌گذشت، اما سختی کار برای فرهاد مجیدی در تیم امید بیشتر از قبل می‌شد، به خصوص که شنیده می‌شد حمید استیلی به عنوان مدیر فنی تیم امید نقشی فراتر در تیم دارد و به نوعی هم در انتخاب بازیکنان و هم تعویض‌ها در جریان بازی‌های تدارکاتی، به عنوان سرمربی پنهان عمل می‌کند. چنین شرایطی سبب شد تا پس از بازگشت امید‌ها از اردوی ازبکستان، مجیدی ۱۱ مهر ماه از هدایت تیم امید کناره گیری کند.

مجیدی در متن استعفای اینستاگرامی اش نوشته بود: «به خاطر دخالت نادرست و غیرحرفه‌ای در امور سرمربیگری، تیم المپیک ایران را ترک می‌کنم. زمان زیادی از کارم در تیم امید به تلاش برای حل مشکل بزرگ گذشت، اما نهایتاً ادامه این وضعیت شرم‌آور را به نفع تیم امید در آستانه یک تورنمنت مهم نمی‌دانم و روش‌هایی که بر اساس پست‌های تعریف نشده و غیراستاندارد توسط کمیته فنی بر تیم امید حاکم است، مطابق اصول مربیگری‌ام نبوده و نخواهد بود».

سرمربی مستعفی تیم امید چند روز بعد هم در برنامه تلویزیونی فوتبال برتر در صحبت‌های جنجالی پرده از اختلافش با استیلی برداشت: «اگر کسی را سرمربی می‌کنید باید به او احترام بگذارید. آقای استیلی می‌گوید ما فقط روی کار مجیدی نظارت می‌کردیم. آیا اینکه من کنار خط باشم، اما شما یک نفر را بلندکنید و گرم کند نامش نظارت است؟»

مجیدی در شرایطی پس از ۳ و نیم از هدایت تیم امید کناره گیری کرد که در ۴ بازی دوستانه این تیم را هدایت کرده بود که حاصل آن دو تساوی با تیم ملی بزرگسالان و تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان بود و ۲ بار هم برابر تیم امید اربکستان شکست خورده بود.
 
فرهاد مجیدی؛ راه صد ساله را می‌خواهد یک شبه برود!
 
با آمدن استرا رفت، با رفتن استرا برگشت!

البته این پایان کار مجیدی در سال ۹۸ نبود و او بعد از ۳ ماه دوری از مربیگری، دی ماه سال گذشته بود که دوباره به عنوان سرمربی استقلال انتخاب شد، البته این بار نه با پسوند موقت، بلکه به عنوان سرمربی دائمی. مجیدی که خرداد گذشته پس از آمدن استرا، قید ادامه حضور در استقلال را زده بود، ۷ ماه بعد با توجه به اختلاف استراماچونی با مدیران استقلال، جای این سرمربی را گرفت تا به نوعی تلافی کرده باشد. البته مجیدی ابتدا با توجه به هجمه‌ای که علیه وی پس از قرار گرفتنش در بین گزینه‌های جانشینی سرمربی ایتالیایی صورت گرفته بود، از حضور در استقلال انصراف داد و تاکید کرد وقتی می‌آید که هواداران هم او را بخواهند. با این حال او یک هفته بعد و در حالی که تصور می‌شد حضورش در استقلال منتفی شده است، به عنوان سرمربی جدید استقلال انتخاب شد!

مجیدی در دومین حضورش روی نیمکت استقلال، اما کار سختی پیش رو داشت و شرایط نسبت به زمانی که جانشین شفر شده بود، از زمین تا آسمان فرق می‌کرد. اردیبهشت ماه او در حالی به عنوان سرمربی موقت جانشین شفر شد که نتایج استقلال با این مربی آلمانی ناامید کننده بود، این بار، اما مجیدی جانشین مربی‌ای مانند استراماچونی شده بود که با احیای آبی ها، این تیم را به صدر جدول رسانده بود و با ارائه یک فوتبال زیبا، علاوه بر استقلالی ها، خیلی‌ها را به تحسن واداشته بود ومحبوبیت بالایی روی سکو‌ها دات.

با این وجود، در حالی سال ۹۸ به پایان رسید که مجیدی در ۸ بازی که هدایت استقلال را در لیگ قهرمانان و لیگ برتر بر عهده داشته است، نتایج متوسطی گرفته است. استقلال با مجیدی در آسیا با ۲ پیروزی پر گل ۳ بر صفر مقابل الکویت و ۵ بر صفر برابر الریان قطر توانست با عبور از مرحله پلی آف لیگ قهرمانان به مرحله گروهی برسد و در این مرحله تاکنون ۲ بازی برگزار کرده است که با الشرطه به تساوی رسیده و به الاهلی عربستان باخته و در رده سوم گروه A قرار دارد. در لیگ برتر هم آبی‌ها پس از آمدن مجیدی، ۲ برد مقابل نفت مسجد سلیمان و ذوب آهن داشته اند، به گل کهر باخته اند و برابر پرسپولیس به تساوی رسیده اند و با ۳۶ امتیاز و یک بازی کمتر نسبت به رقبای دیگرشان در رده چهارم لیگ و فاصله ۱۱ امتیازی با صدر جدول قرار دارند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار