سرویس اجتماعی جوان آنلاین: دکتر سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران با انتشار مطلبی در صفحه خود بایدها و نبایدهای تغذیهای در مواجهه با بیماری کرونا را تشریح کرد.
چه چیزهایی بخوریم؟
۱- سالاد کاهو تهیه شده با روغن زیتون و آب لیموی تازه
۲- میل کردن ۱۲۰ گرم لوبیا در روز یا انواع حبوبات در قالب انواع سوپ، آش، خورشت، سالاد و ...
۳- میل کردن ۳۰۰ گرم میوه تازه در روز از انواع میوهجات به صورت متنوع از قبیل مرکبات، انار، سیب، انواع و اقسام توتها، آلبالو، گیلاس، زردآلو و آلوها
۴- مصرف روزانه ۳۰ گرم آجیل خام و تازه از قبیل بادام، پسته، فندق سالم، گردو، مغز تخمههای خام و تازه
۵- مصرف تا ۵۰۰ گرم در روز انواع سبزیجات متنوع به صورت خام، نیمپز، بخار پز یا مخلوط با آشها، سوپها، خورشتها و خوراکهای مورد علاقه
۶- در طول روز ۳ لیوان چای تازه دم کرده و چندین لیوان آب به صورت تدریجی و جرعهجرعه در فاصله وعدهها و میان وعدهها نوشیده شود.
چه چیزهایی نخوریم؟
۱- انواع گوشتهای گریل شده و در روغن تفت داده شده یا با آتش مستقیم کباب شده
۲- غذاهای گوشتی آماده، فست فود و آسان دسترس
۳- غذاهای کهنه و نگهداری شده در فضا و دمای نامناسب
۴- لبنیات پر چرب شامل انواع پنیرهای چرب، شیر و ماست پرچرب، بستنی، کره
۵- روغنها و چربیهای حاوی ترانس مثل کرههای نباتی، مارگارین روغنهای نباتی هیدروژنه شده و روغنهای به طور مکرر جوشانده شده
۶- قند و شکر و کلیه منابع غذایی حاوی آنها، جایگزین قندهای مصنوعی و فرآوردههای مایع، نیمهجامد و جامد حاوی آنها
۷- آرد غلات فاقد سبوس و کلیه تولیدات فرآوری شده با این قبیل آردها