کد خبر: 997004
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۸
شیوع جهانی ویروسی مرگبار را پیش از این در فیلم‌های هالیوودی دیده بودیم، اما شاید کسی تصور نمی‌کرد شیوه مواجهه دنیای غرب با این ویروس شبیه برخی دیگر از فیلم‌های هالیوودی باشد، فیلم‌هایی، چون دزدان دریایی کارائیب یا حمله زامبی‌ها! اما انگار غرب وحشی با همه‌گیری یک ویروس بی‌هیچ واهمه و نقابی چهره واقعی خود را آشکار کرده است.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین:  اخبار رسمی رسانه‌ها از دزدی ماسک و تجهیزات پزشکی در دنیای غرب حکایت دارد. کشور چک ماسک‌های اهدایی چین به ایتالیا را ضبط کرد و دلال‌های امریکایی ماسک‌های خریداری شده فرانسه و آلمان را در میانه مسیر به سمت کشور خودشان کشیدند! فرانسه هم از این قافله عقب نمانده و ماسک‌های ایتالیا و اسپانیا را به رغم وضعیت اضطراری این کشور‌ها مصادره کرده است. در این میان، اما دلال‌های امریکایی در فرودگاه شانگ‌های چین مستقرند و با پیشنهاداتی چند برابر قیمت راه محموله‌های ماسک و اقلام بهداشتی را به فرودگاه‌های امریکا کج می‌کنند. رسانه‌های اروپایی همچون رویترز از مدل امریکایی تدارک ماسک و کالا‌های پزشکی بهداشتی با «تاکتیک غرب وحشی» یاد می‌کنند. در ایران، اما با همراهی و همدلی مردم و همه اقشار و گروه‌ها، بیماری مدیریت شده پیش می‌رود. روز گذشته هم سامانه تشخیص پنومونی کووید ۱۹ با استفاده از الگوریتم هوش مصنوعی برای اولین بار در کشور در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد.

طبق آخرین آمار جهانی تا روز گذشته یک میلیون و ۹۹ هزار و ۵۷۲ نفر در جهان به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۵۹ هزار و ۱۹۳ مبتلا جان خود را از دست داده‌اند. کشور امریکا که از لحاظ تعداد مبتلایان در رده نخست کشور‌های جهان قرار دارد، با افزایش ۳۲ هزار و ۱۵۳ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته به مجموع ۲۷۷ هزار و ۶۴۷ مبتلا رسیده است، در این کشور تعداد ۷ هزار و ۴۰۲ مبتلا جان خود را از دست داده‌اند. بعد از امریکا، کشور ایتالیا در رده دوم جهان قرار دارد، این کشور با افزایش ۴ هزار و ۵۸۵ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته به مجموع ۱۱۹ هزار و ۸۲۷ مبتلا رسیده است، تاکنون ۱۴ هزار و ۶۸۱ نفر در این کشور بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند. کشور اسپانیا که به عنوان سومین کشور جهان از لحاظ تعداد مبتلایان رتبه‌بندی شده است، با افزایش ۷ هزار و ۱۳۴ مبتلا نسبت به روز گذشته به مجموع ۱۱۹ هزار و ۱۹۹ مبتلا رسیده است، تعداد قربانیان کرونا در این کشور ۱۱ هزار و ۱۹۸ مبتلاست. کشور‌های آلمان، چین و فرانسه نیز به ترتیب با ۹۱ هزار و ۱۵۹، ۸۱ هزار و ۶۳۹ و ۶۴ هزار و ۳۳۸ مبتلا در رده‌های چهارم تا ششم جای گرفته‌اند. گسترش جهانی ویروس کرونا، اما تنها نگرانی این روز‌های مردم در دنیای غرب نیست، آن‌ها بابت واکنش متحدانشان در ربودن ماسک و سایر تجهیزات پزشکی هم باید نگران باشند!

نگرانی تازه کشور‌های غربی
ماسک دزدی در میان کشور‌های غربی حالا کم‌کم به یک راهکار برای تأمین کالا و تجهیزات پزشکی تبدیل شده، اما مدل رفتاری امریکا در این میان کشور‌های اروپایی را هم به واکنش واداشته است. خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشته است: متحدان امریکا از اروپا گرفته تا امریکای جنوبی از توسل واشنگتن به تاکتیک‌های «غرب وحشی» برای جلوگیری از دستیابی آن‌ها به محموله‌های پزشکی ضروری برای مبارزه با ویروس کرونا گلایه‌مندند. «آندریاس گایزل» وزیر امور داخلی ایالت برلین آلمان اقدام دولت امریکا در دزدیدن ماسک‌های سفارش‌داده‌شده برای پلیس آلمان را «دزدی دریایی مدرن» خواند و تصریح کرد: «حتی در زمان وقوع یک بحران جهانی نیز نباید از چنین روش‌های وحشیانه‌ای استفاده کرد.» وی از دولت فدرال آلمان تقاضا کرد که از واشنگتن بخواهد به قوانین تجاری بین‌المللی پایبند باشد. در فرانسه و آلمان مقام‌های ارشد می‌گویند ایالات متحده در مواردی حتی بعد از اتمام قرارداد برای خرید ماسک‌های پزشکی میان خریداران اروپایی و اصلی‌ترین شرکت چینی تولیدکننده این محصول، با پیشنهاد قیمت بسیار بالاتر از بهای بازار باعث فسخ قرارداد‌ها شده است. وزیر بهداشت برزیل هم تجربه‌ای مشابه گزارش داده است. یک مقام ارشد در حزب آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در گفتگو با خبرگزاری رویترز می‌گوید: «پول اصلاً ارزشی ندارد. آن‌ها به هر قیمتی می‌خرند، چون نیاز مبرم دارند.» شرکت چندملیتی ۳ M، مستقر در امریکا روز جمعه اعلام کرد کاخ سفید به این شرکت دستور داده صدور محموله‌های دستگاه‌های تنفس مصنوعی به کانادا و کشور‌های امریکای لاتین را متوقف کند. نخست‌وزیر کانادا گفته جلوگیری از ارسال تجهیزات پزشکی از طریق مرز‌ها «اشتباهی» است که ممکن است نتایج معکوس داشته باشد.

مدیریت کرونا با همراهی مردم و بسیجیان
در ایران طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، تاکنون ۵۵ هزار و۷۴۳ نفر به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۱۵۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به ۳ هزارو ۴۵۲ نفر رسیده است. ۱۹هزار و ۷۳۶ نفر از بیماران هم بهبود یافته و ترخیص شده‌اند. کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر در مرحله مدیریت بیماری هستیم از همراهی مردم و تمامی نهاد‌ها و سازمان‌ها تشکر کرد.

سعید نمکی وزیر بهداشت هم در نامه‌ای به سردار سلیمانی از کمک‌های سازمان بسیج مستضعفین و زحمات جهادی بسیجیان در اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با ویروس کرونا تقدیر و تشکر کرد.

نمکی در این نامه با اشاره به توصیه حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص عدم کاهش شدت فعالیت‌ها در مبارزه با ویروس کرونا، اظهار داشت: «گرچه تا مهار کامل بیماری ناشی از کووید ۱۹ همگان باید راه نسبتاً دشواری بپیماییم، ولی آنچه تا امروز حاصل شده جز با همدلی، وفاق و همراهی عزیزانی همچون حضرت‌عالی و همکاران گرانقدرتان به دست نمی‌آمد. ضمن تقدیر از همراهی بی‌دریغتان امیدوارم تا آخر این راه پرفراز و نشیب در کنارمان بمانید.»

ایران برای کرونا نیازمند واردات نیست
روز گذشته از سامانه هوشمند تشخیص پنومونی کووید ۱۹ رونمایی شد. سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم رونمایی از این دستاورد شرکت‌های دانش بنیان کشورمان گفت: «جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با ویروس کرونا نیازمند واردات تجهیزات نیست و تمامی نیاز کشور در داخل تأمین می‌شود.»

به گفته وی در حال حاضر دو شرکت دانش بنیان که در حوزه کیت تشخیص کرونا توانسته‌اند تأییدیه‌های لازم را دریافت کنند تا پایان فروردین ماه ۲۵۰ هزار کیت را تحویل می‌دهند. علیرضا زالی فرمانده ستاد مدیریت کرونا در استان تهران هم در مراسم رونمایی سامانه تشخیص پنومونی کووید ۱۹ از توانایی این سامانه برای ارائه خدمات به تمام جهان خبر داد.

اجرای فاصله‌گذاری هوشمند با ۲ هدف
اما برنامه بعدی کشور برای مقابله با ویروس کرونا چیست؟ روز گذشته حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، از ادامه طرح فاصله‌گذاری اجتماعی با تبدیل به «فاصله‌گذاری هوشمند» خبر داد.

به گفته روحانی پروتکل‌های بهداشتی باید به گونه‌ای طراحی شود که همه مردم اعم از ارباب رجوع، کارمند، کارگر و کاسب بدانند و مطمئن باشند در محیط کار و بیرون از خانه با رعایت این پروتکل‌ها می‌توانند درصد بالایی اطمینان خاطر داشته باشند که از سلامتی برخوردار خواهند بود. ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت هم خاطر نشان کرد: «کنترل اقتصادی و اجتماعی بیماری و کاهش بیماری زایی و ابتلا و مرگ و میر، دو هدف ما هستند که با یکدیگر در تناقضند، فاصله گذاری اجتماعی باید تا حد امکان اجرا شود، اما ملاحظات اقتصادی نیز باید لحاظ شود، کشور ما هم با ویروس کرونا می‌جنگد و هم با تحریم‌های ظالمانه، بنابراین باید فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند را اجرا کنیم.» وی در جمله‌ای دیگر ملاحظات اجرای این طرح را بیان کرد و گفت: «اگر بخواهیم سطح ارتباطات اجتماعی را به دی و بهمن سال گذشته برسانیم حتماً با پیک مجدد مواجه خواهیم شد.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
میرزا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۸
0
0
مسؤولین و دست اندرکاران در همه سطوح در سراسر کشور ، خاصه قوه مجریه ، به همین یک نمونه از ابتکار ، خلاقیت ، نوآوری ، و... "جهش تولید" را ، در کمترین زمان ممکن ، با نهایت کیفیت ، بعنوان الگوی پیشرفت کشور در زمینه های گوناگون ، بخصوص اقتصادی ببینند و رویکرد خود را به این سمت تغییر مسیر دهند ، قطعا در کمترین زمان ممکن ، کشور از اقتصاد وابسته به نفت(تک محصولی) رها شده و روی پای خود خواهد ایستاد .
امید که اینگونه شود...........
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار