کد خبر: 997172
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۳:۴۵
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه ایران جزو پنج کشور اول آسیا در زیست فناوری قرار دارد، گفت: موفق شدیم صنعت داروسازی زیستی را به خارج از کشور ببریم.
سرویس جامعه جوان آنلاین: مصطفی قانعی درباره پیشرفت‌های حوزه زیست فناوری در ایران اظهار کرد: شکل‌گیری هسته‌های اولیه زیست فناوری از سال ۷۰ به بعد در ایران بود که این نشان از عمر دو دهه‌ای زیست فناوری در کشور دارد.

قانعی با بیان اینکه ایران در دهه اخیر زیست فناوری شروع به اوج گرفتن کرد، افزود: ما شاهد این هستیم که طی پنج سال اخیر شکوفایی صنعت دارو به واسطه زیست فناوری صورت گرفت به نحوی که رتبه ایران در آسیا بالا رفت و بر اساس گزارش انکتاد باعث شد در حوزه زیست فناوری در غرب آسیا رتبه اول را داشته باشیم.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری با بیان اینکه در حال حاضر هم در کل آسیا جزو پنج کشور اول در حوزه زیست فناوری هستیم، بیان کرد: اگر این رتبه ایران در حوزه زیست فناوری را با سند چشم انداز مقایسه کنیم، می‌بینیم که حوزه زیست فناوری از سند چشم انداز خیلی جلوتر است و در منطقه رقیب ندارد.

وی با بیان اینکه زیست فناوری در دهه اول رتبه نداشت، تأکید کرد: ایران از لحاظ علمی و تولید مقالات در تمامی علوم رتبه شانزدهم را به خود اختصاص داده و رتبه زیست فناوری ۱۲ است، یعنی زیست فناوری چهار رتبه از میانگین رتبه تمامی علوم جلوتر است. دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه رتبه ایران از لحاظ تولید مقالات علمی داروسازی در دنیا هشتم است، گفت: تولید این دارو‌ها طی یک سال اخیر جلوی واردات یک میلیارد دلاری دارو را گرفته است.

قانعی با بیان اینکه ایران تا یک دهه قبل وارد کننده دارو‌های زیستی بود که بعد از تلاش‌های محققان توانستیم در تولید دارو‌های زیستی به خودکفایی برسیم، آمارنامه دارویی نشان می‌دهد از ۲۲ دارو یک میلیارد دلار واردات داشته‌ایم، اما با تولیدی که توسط شرکت‌های دانش بنیان صورت گرفت فعلاً واردات یک میلیارد دلاری متوقف شده است.

وی با تأکید بر اینکه ما موفق شدیم صنعت داروسازی زیستی را به خارج از کشور ببریم، خاطرنشان کرد: برخی دارو‌های زیستی که توسط محققان شرکت‌های دانش بنیان تولید شده به روسیه و چندین کشور دیگر صادر شده است، در اصل این محصولات جایگزین نمونه‌های امریکایی و اروپایی شده است. در واقع محصولی که تولید شده رقابتی بود، وقتی پس از دو دهه به کشوری مثل سوریه صادرات داریم، یعنی در این زمینه موفق بوده‌ایم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار