کد خبر: 999782
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۰
یکی از تیتر‌های اصلی صفحه یک دیروز روزنامه شرق «تضاد اقتصادی-سیاسی چین و ایران» بود. تیتری مربوط به مصاحبه با عباس ملکی که شرق او را «دیپلمات و استاد دانشگاه شریف» معرفی می‌کند و از تیتر برمی‌آید که در مخالفت با روابط ایران و چین صحبت کرده است. اما نکته جالب آن است که در متن مصاحبه، او کاملاً در تأیید روابط ایران و چین صحبت کرده است و تلاش خبرنگار شرق برای آنکه از او موضعی علیه چین دربیاورد، موفقیت‌آمیز نیست و شاید برای جبران همین عدم موفقیت است که تیتر را بی ربط به متن، در مورد تضاد ایران و چین زده‌اند! اصلاح‌طلبان تلاش می‌کنند با تخریب روابط ایران با چین و روسیه، تنها طرف تعامل بین‌المللی ایران را غرب بدانند. بی اعتنا به آنکه روابط با چین و روسیه و هر کشوری بر مبنای منافع ملی است و نباید بی دلیل آن را به هم زد.

سؤال از بی‌علاقگی مردم ایران به تجارت با چین شروع می‌شود و ملکی می‌گوید: «چین به عبارتی، اکنون کارخانه جهان است. کشوری در قاره‌ای نیست که درصد قابل توجهی از بازار کالا‌های صنعتی، کشاورزی و خدمات مانند حمل‌ونقل آن به چین اختصاص نداشته باشد. در این رابطه امریکا یکی از وابسته‌ترین کشور‌ها به کالا‌های چینی است... در بخش روابط اقتصادی و تجاری، ایران و چین مکمل یکدیگرند و با یک برنامه‌ریزی صحیح می‌توان همچنان به گسترش این روابط ادامه داد... به شرط آنکه مجدداً وزیر نفت کشورمان در هفته اول انتخاب خودش شرکت‌های نفتی چینی را اخراج نکند.» و بعد ادامه می‌دهد: «چین در مشکلات سیاست خارجی ایران و اختلافات ایران با دیگر کشورها، از ایران حمایت نمی‌کند.»

او در مورد تنش توئیتری میان سخنگوی وزارت بهداشت ایران و سفیر چین در تهران هم گرچه خبرنگار شرق تلاش می‌کند با ربط دادن آن به غیرت ملی، فضا را احساسی کند، اما می‌گوید: «به نظر من هرکسی کار خودش را انجام داد. درباره اعداد و ارقام چین در زمینه بیماری کووید ۱۹ مقالات متعددی منتشر شده که برخی از ارقام زیر سؤال رفته است. دیپلمات‌های دیگر کشور‌ها مانند امریکا و استرالیا هم همین حرف‌ها را زده‌اند. سخنگوی وزارت بهداشت به این تردید‌ها توجه و آن را تکرار کرد. سفیر چین از منافع کشورش دفاع کرد. به نظر من اشکالی ندارد که بحث‌های این‌چنینی در عالم مجازی شکل بگیرد. البته بهتر بود که قضاوت درباره اعداد و ارقام اعلام‌شده از طرف چینی‌ها، از سوی یک نهاد علمی در ایران مطرح می‌شد.» و در نهایت هم اتهام خبرنگار شرق در مورد گرایش ایران به چین را رد می‌کند: «من گرایش به سمت چین در ایران نمی‌بینم. ما در برخی از بخش‌ها به‌ویژه در بخش اقتصاد و انرژی با چین روابط نزدیک داریم. در بخشی از مسائل سیاسی هم با یکدیگر تفاوت نظر داریم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار