کد خبر: 1001159
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰
بهبود ۸۰ درصدی مبتلایان به کرونا در ایران، کشورمان را بعد از چین در جایگاه دومین کشور موفق در درمان کرونا در جهان قرار داده‌است.
سرویس جامعه جوان آنلاین: وضعیت قاره سبز و امریکا، اما همچنان وخیم است. امریکا با یک میلیون و ۹۵ هزار و ۲۱۰مبتلا در رده نخست جهان قرار دارد. تاکنون ۶۳ هزار و ۸۶۱ امریکایی مبتلا در این کشور جان خود را از دست داده‌اند. در قاره سبز هم از نظر تعداد مبتلایان و جانباختگان، اسپانیا در صدر قرار دارد و ایتالیا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ترکیه در رده‌های بعدی این جدول قرار گرفته‌اند. انگلستان و هلند آمار درستی از میزان ابتلا و فوتی‌های ناشی از کووید ۱۹ اعلام نمی‌کنند، اما این سکوت از فاجعه‌ای انسانی در این دو کشور اروپایی حکایت دارد. بر اساس تحقیقات سرویس سلامت همگانی انگلیس (NHS)، یک سوم بیماران مبتلا به کرونا که در بیمارستان‌های انگلیس جان خود را از دست داده‌اند و نیمی از بیماران متصل به دستگاه تنفسی نیز جان باخته اند!

تاخت و تاز ویروس کووید ۱۹ در دنیا همچنان ادامه دارد. بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی worldometer تا روز گذشته ۳ میلیون و ۳۰۸ هزار و ۶۴۳ نفر در جهان به ویروس کرونا (کووید ۱۹) مبتلا شده‌اند که از این تعداد، ۲۳۴ هزار و ۱۲۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند. از مجموع تعداد مبتلایان در جهان، تاکنون یک میلیون و ۴۲ هزار و ۹۸۱ نفر بهبود یافته و توانسته‌اند این بیماری را شکست بدهند. با این وجود وضعیت کشور‌های مختلف در مقابله با کرونا متفاوت بوده و برخی کشور‌ها توانسته‌اند موفق‌تر عمل کنند و برخی دیگر چندان موفق نبوده‌اند، اما اگر بر اساس آمار پایگاه اطلاعاتی worldometer درصد بهبودیافتگان هر کشور به نسبت مبتلایان را محاسبه کنیم می‌توانیم کشور‌های موفق در درمان کرونا را شناسایی نماییم. با استناد به آمار همین پایگاه و با محاسبه درصد بهبودیافتگان نسبت به مبتلایان، ایران با ۸۰ درصد بهبودی مبتلایان به کووید ۱۹ بعد از چین در جایگاه دومین کشور موفق در درمان کرونا قرار دارد.

مرگ یک سوم بیماران کرونایی در انگلیس

به نوشته «دیلی میل»، محققان در بررسی خود ۱۷ هزار بیمار بستری شده در بیمارستان‌های این کشور را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند؛ آن‌ها دریافتند که ۳۳ درصد از آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند. همچنین در این تحقیق که یکی از بزرگ‌ترین مطالعات در مورد بیماران کرونایی در اروپا است، مشخص شد که تنها یک پنجم بیمارانی که در قرنطینه خانگی بودند، زنده مانده‌اند.

در امریکا هم اوضاع به قدری بحرانی است که به خاطر پر شدن سردخانه‌ها، اجساد قربانیان کرونا را در کامیون‌های یخچال‌دار نگهداری می‌کنند. پلیس نیویورک پس از تماس‌های مردمی در منطقه بروکلین مبنی بر انتشار بوی نامطبوع از چند کامیون، حدود ۶۰ جسد را که در کامیون‌ها قرار داده شده‌بود، کشف کرد.

هجمه سنگین و همزمان کووید۱۹ و آنفلوآنزا در پاییز و زمستان

در ایران هم کرونا همچنان فعال است و روز گذشته با شناسایی ۱۰۰۴ بیمار تازه، تعداد مبتلایان قطعی به این بیماری به ۹۵ هزار و ۶۴۶ مورد ابتلا در کل کشور رسید. از این جمع ۷۶ هزار و ۳۱۸ نفر بهبود یافته‌اند که ۸۰ درصد مبتلایان را تشکیل می‌دهد. ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۶۳ نفر از هموطنان فوت کرده‌اند و به این ترتیب کل فوت‌شدگان به ۶ هزارو ۹۱ نفر رسیده‌است. اگرچه پیش‌بینی گام‌های بعدی ویروس شاخدار کار ساده‌ای نیست، اما وزیر بهداشت از احتمال هجمه نسبتاً سنگین و هم‌زمان کووید۱۹ و آنفلوآنزا در پاییز و زمستان امسال خبر می‌دهد و تأکید می‌کند: «باید برای آن زمان خودمان را آماده کنیم.»

نمکی با بیان اینکه طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، بار سنگین روی بیمارستان‌ها را برداشت، افزود: «به دنبال ایجاد CDC یا مرکز مراقبت و کنترل بیماری‌ها هستیم. تا امروز در کشور چنین ساختاری وجود نداشته‌است؛ برج دیده‌بانی برای بیماری‌ها در کشور نداریم و به‌شدت به دنبال ایجاد این مرکز هستیم که در آن هم تحقیقات در مورد بیماری‌های واگیر و غیر واگیر انجام شود و هم اینکه تیم‌های مراقبتی به‌محض روشن شدن شعله آتش بیماری بتوانند آن را خاموش کنند.»

به گفته وی در کشور ۱۲۰۰ مرکز ۱۶ ساعته سرپایی برای پذیرش افراد مشکوک و تشخیص بیماری در مراحل اولیه با حدود ۴۰۰ هزار نیروی انسانی ایجاد شد و به‌طور مداوم با مردم در ارتباط بودند و در این طرح، حدود ۹۰۰ هزار نفری که به این مراکز دعوت شدند، ۹ هزار نفر معادل یک درصد به بیمارستان‌ها ارجاع شدند و فقط ۶۷/ ۰ درصد از آن‌ها بستری شدند.

خطر بازگشت دوباره اپیدمی

مینو محرز، فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی تنها راه کنترل ویروس کرونا که در دنیا هم ثابت شده را رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی دانست. به گفته وی در صورتی‌که مردم بیرون بیایند و مسائل بهداشت فردی و اجتماعی و فاصله‌گذاری فیزیکی را رعایت نکنند، مجدداً شاهد اپیدمی خواهیم‌بود؛ چراکه هنوز خیلی از افراد مبتلا نشده‌اند و با این شرایط دچار بیماری می‌شوند.

محرز درباره علت کاهش مراجعات کرونایی به بیمارستان‌ها نیز گفت: «بالاخره پیک شدید بیماری قبل از عید و در ایام عید اتفاق افتاده‌است. وقتی یک ویروس جدید وارد جامعه می‌شود، به طور متوسط ۵۰ درصد جامعه باید به آن مبتلا شوند تا پیک ویروس کاهش یافته و روند آن صاف شود و به تدریج هم کاهش یابد. به نظر می‌آید ظاهراً در تهران پیک شدید بیماری را به دلیل رعایت فاصله‌گذاری گذرانده‌ایم، اما اگر مجدداً مردم در خیابان‌ها حضور پیدا کرده و فاصله‌گذاری فیزیکی را رعایت نکنند، ممکن است شاهد پیک یا موج مجددی باشیم.» به گفته وی افرادی که در منزل مانده‌اند، خودشان را از ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ حفظ کرده‌اند. بنابراین افرادی هستند که به کرونا مبتلا نشده‌اند و اگر بیرون بیایند یا فاصله‌گذاری فیزیکی را رعایت نکنند، در معرض ابتلا قرار می‌گیرند. در عین حال باید توجه کرد که ممکن است بیماری مجدداً به مناطقی که اکنون تحت عنوان سفید مطرح می‌شوند، بازگردد.

بازگشت وضعیت قرمز به مناطق سفید انگار خیلی جدی‌تر از این حرف‌هاست. در مازندران که به رغم شیوع گسترده ویروس در روز‌های نخست سال به نظر می‌رسید آرامشی نسبی برقرار شده، اما روز گذشته آمار‌های ارائه شده توسط دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل از خیز دوباره این بیماری در مازندران حکایت داشت.

کهریزک مترقی‌تر از بریتانیا

ویروس شاخدار در همه جای دنیا پدربزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها را بیشتر با خود درگیر می‌کند و آن‌ها را راحت‌تر از پا در می‌آورد. در برخی کشور‌های اروپایی و امریکا افراد بالای ۶۵ سال کاندیدای دریافت خدمات سلامت یا دستگاه‌های تنفس مصنوعی نیستند!

انگلیس به عنوان یکی از بحرانی‌ترین کشور‌های قاره سبز اگرچه از اعلام آمار رسمی و درست سر باز می‌زند، اما یک مؤسسه خیریه فعال در زمینه خدمات به بازنشستگان در بریتانیا آمار مرگ در خانه‌های سالمندان را پنج برابر برآورد فعلی می‌داند.

طبق بررسی‌های واحد آمار دانشگاه کمبریج، تعداد افرادی که در خانه‌های سالمندان بریتانیا بر اثر کرونا جان خود را از دست می‌دهند، بیشتر از آمار مرگ و میر‌هایی است که بر اثر کرونا در بیمارستان‌های این کشور رخ می‌دهد. در ایران، اما از آغاز شناسایی ویروس کرونا پزشکان و پرستاران آسایشگاه خیریه کهریزک ایستاده‌اند تا مبادا گزندی به سالمندان و معلولان این مؤسسه وارد شود. دکتر «شروین شعاعی» تنها پزشک داوطلب روز‌های کرونایی آسایشگاه کهریزک که قول داده تا زمانی که سایه بحران کرونا از سر آسایشگاه کم شود آنجا بماند. این پزشک ۲۵ سال است با سالمندان و مددجویان این مرکز همراه است و در کنار طبابت اگر لازم بوده آن‌ها را حمام هم برده‌است. ماحصل تلاش‌های این پزشک داوطلب و سایر کارکنان این آسایشگاه کنترل کرونا در میان هزار و ۷۰۰ مددجو است. پس از حدود دو ماه از شیوع ویروس کرونا در سطح کشور، ۱۵ نفر از سالمندان این مجموعه با میانگین سنی ۸۳ سال فوت کرده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار