کد خبر: 1001200
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۴
با طولانی شدن روند قرنطینه و محدودیت‌های اقتصادی در امریکا، شماری از امریکایی‌ها تنها راه ر‌هایی از این وضعیت را شورش مسلحانه می‌دانند و روز پنج شنبه صد‌ها معترض مسلح در ایالت میشیگان، کنگره ایالتی را به تسخیر خود درآورده و از فرماندار میشیگان خواستار پایان قرنطینه شدند؛ قرنطینه‌ای که بیش از ۳۰ میلیون امریکایی را بیکار کرده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دعوای جامعه اطلاعاتی امریکا با ترامپ نیز بر سر منشأ چینی بودن ویروس کرونا بالا گرفته و این نهاد فرضیه اثبات نشده رئیس‌جمهور امریکا را رد کرده است.

در شرایطی که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر امریکا از مرز یک میلیون نفر گذشته و مقامات بهداشتی این کشور خواهان ادامه قرنطینه و محدودیت‌های اقتصادی در همه ایالت‌ها هستند، افکار عمومی به خاطر فشار‌های اقتصادی ناشی از محدودیت‌های کرونا، خواهان بازگشت کشورشان به روال عادی هستند. مخالفت مردمی با محدودیت‌های اقتصادی در ابتدا به شکل اعتراضات خیابانی بود، اما اکنون مخالفان قرنطینه با حمل سلاح خواهان برداشته شدن قرنطینه هستند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ده‌ها معترض روز پنج شنبه با برگزاری تجمعی از گرچن وایتمر، فرماندار دموکرات میشیگان خواستند محدودیت‌هایی را که در راستای مبارزه با شیوع کرونا وضع شده است لغو کند. آن‌ها به لابی ساختمان کنگره میشیگان رفته و خواستار ورود به صحن مجلس نمایندگان این ایالت شدند. اعضای پلیس ایالتی که ماسک به صورت داشتند از ورود این معترضان که هیچ کدام ماسک نزده بودند، جلوگیری کردند. به گزارش شبکه سی‌ان‌ان، معترضان با سر دادن شعار علیه دولت محلی، فرماندار میشیگان را به هیتلر تشبیه کردند. داینا پولهانکی، عضو سنای محلی ایالت میشیگان با انتشار عکسی از چهار معترض که یکی از آن‌ها مسلح بود، در توئیتر نوشت: «افراد مسلح بالای سر من ایستاده و فریاد می‌زنند».

وی افزود: «بعضی از همکاران من جلیقه‌های ضدگلوله پوشیده‌اند». گزارش شد که در زمان تجمع این معترضان، کنگره میشیگان در حال بحث درباره موضوع تمدید وضعیت اضطراری از سوی فرماندار بود. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، معترضان پلاکارد‌هایی را به دست گرفته و عده‌ای از آن‌ها پرچم‌های امریکا را تکان داده و برخی نیز سلاح‌های گرم‌شان را به نمایش می‌گذاشتند. در این تجمع گروهی از معترضان ابتدا شعار «بگذارید ما وارد کنگره شویم» سر دادند. عده‌ای نیز شعار می‌دادند «اینجا خانه مردم است و شما نمی‌توانید ما را به آن راه ندهید.» در ادامه، گروهی از این تظاهرکنندگان تلاش کردند به زور وارد صحن کنگره میشیگان شوند، اما با مقاومت عوامل پلیس ایالتی و برخی نیرو‌های امنیتی مواجه شدند. یک سخنگوی پلیس ایالت میشیگان به شبکه ان‌بی‌سی‌نیوز گفت: «در این ایالت حمله با سلاح گرم تا زمانی که همراه با نیت قانونی و مشهود بودن سلاح باشد، مغایر با قوانین نیست.»

این دومین بار در هفته‌های اخیر است که معترضان به ادامه محدودیت‌های ضدکرونایی در میشیگان دست به تظاهرات می‌زنند. کرونا تاکنون جان بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر را در میشیگان گرفته است. این بزرگ‌ترین تظاهرات در میشیگان در حمایت از ایده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا برای ازسرگیری فعالیت‌های اقتصادی در امریکا پس از شیوع ویروس کرونا است. بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی در ایالت‌های امریکا که از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور در بحبوحه شیوع ویروس کرونا پیشنهاد و با مخالفت فرمانداران مواجه شد، اعتراضات گسترده‌ای را در سراسر امریکا به دنبال داشته است. بسیاری از حامیان ترامپ با برگزاری تظاهرات در ایالت‌های امریکا خواستار لغو محدودیت‌های اجتماعی هستند، اما مقامات بهداشتی این کشور برای مقابله با شیوع گسترده ویروس کرونا، خواهان ادامه قرنطینه و محدودیت‌های اقتصادی هستند. ترامپ دو هفته پیش در سخنانی از طرفدارانش خواست سه ایالت امریکا را از محدودیت‌های کرونایی و قرنطینه آزاد کنند و میشیگان اولین جایی بود که معترضان در مخالفت با این محدودیت‌ها به خیابان‌ها آمدند. برخی ایالت‌های امریکا محدودیت‌ها را کاهش داده‌اند که این امر موجب افزایش شمار مبتلایان به بیش از یک میلیون نفر شده است. به گزارش شبکه یورونیوز، شمار افرادی که طی شش هفته گذشته و از زمان آغاز اعمال محدودیت‌ها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در امریکا درخواست دریافت حقوق بیکاری شده‌اند، به ۳۰ میلیون نفر رسیده است. این رقم بیش از مجموع جمعیت دو شهر نیویورک و شیکاگو است. پیش‌تر اعلام شده بود که ۵/۲۶ میلیون امریکایی برای استفاده از مزایای بیکاری ثبت‌نام کرده‌اند.

دعوای ترامپ با جامعه اطلاعاتی

درحالی که ترامپ و دیگر مقامات واشنگتن همچنان مدعی هستند که ویروس کرونا، ویروسی چینی است، اما بر سر منشأ این ویروس بین ترامپ و جامعه اطلاعاتی امریکا اختلاف‌نظر شدیدی وجود دارد. به گزارش بی‌بی‌سی، جامعه اطلاعاتی امریکا نتیجه‌گیری کرده است که ویروس کرونا ساخته دست انسان یا از نظر ژنتیکی اصلاح شده نیست، هرچند تحقیق درباره سرمنشأ انتشار آن همچنان ادامه دارد. دفتر مدیر اطلاعات ملی امریکا (دی‌ان‌آی) گفت که با اجماع گسترده علمی درباره طبیعی بودن عامل بیماری کووید-۱۹هم نظر است. دفتر رئیس اطلاعات ملی امریکا گفت که سازمان‌های اطلاعاتی همچنان مشغول بررسی این موضوع هستند که آیا این ویروس در اثر تماس با یک حیوان شیوع پیدا کرد یا در اثر حادثه‌ای آزمایشگاهی در شهر ووهان در چین بود. این نتیجه‌گیری درحالی است که دونالد ترامپ گفت که او شواهدی را دیده که حاکی است این ویروس از آزمایشگاهی در چین نشأت گرفته است. ترامپ روز پنج شنبه در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا تاکنون چیزی دیده‌اید که باعث اطمینان زیاد شما شود که مؤسسه ویروس‌شناسی ووهان منشأ این ویروس بوده است، گفت: «بله، دیده‌ام و فکر می‌کنم سازمان بهداشت جهانی باید از خود خجالت بکشد، چون مثل روابط عمومی چین عمل می‌کند». همچنین، دولت امریکا در ادامه فشار‌ها علیه چین، آژانس‌های جاسوسی این کشور را تحت فشار قرار داده تا شواهدی بیابند که فرضیه انتشار کرونا از آزمایشگاه‌های چین را تأیید کند. چین این نظریه را رد و از واکنش امریکا به اپیدمی ویروس کرونا انتقاد کرده است. سخنگوی وزارت امور خارجه چین تأکید کرد: «واشنگتن به جای مقصر جلوه دادن چین در ماجرای کرونا، به فکر حل مشکلات داخلی خود باشد». ترامپ تلاش می‌کند با چینی جلوه دادن ویروس کرونا، جامعه بین‌المللی را علیه پکن شورانده و بتواند قدرت اقتصادی چین را تضعیف کند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
0
0
چی بگم حق دارن یا باید برن سرکار یا یا دولت کمکشان کند
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار