کد خبر: 1002288
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۰
واکنش‌‎ها به #حذف_چهار_صفر از پول ملی
رئیس کل بانک مرکزی: شب گذشته در هیات دولت بر این موضوع تاکید کردیم که پول ملی تومان باشد و اضعاف آن به صورت قران باشد. با این حساب الان اونی ک اختلاس گره میشه سلطان صاحب قِران؟!
به گزارش جوان آنلاین، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در آخرین روز‌های کاری خود با تصویب لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور مقرر کردند که واحد پول ایران از ریال به تومان (برابر با ۱۰۰ قران) تغییر کند. همتی، رئیس کل بانک مرکزی، در توضیح این طرح گفت: «حذف چهار صفر از پول ملی باعث کاهش هزینه‌ها و حجم اسکناس و وارد شدن مسکوکات به چرخه اقتصادی می‌شود و به فرآیند مبادلات مالی مردم کمک می‌کند.» به رغم این توضیحات فعالان رسانه‌ای نظر دیگری داشتند. در ادامه برخی از این واکنش‌ها را مرور می‌کنیم:

حجت الله عبدالملکی، استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع)، در توئیتر خود نوشت: «حذف چهار صفر ممکن است شکل اسکناس‌ها را قشنگ‌تر کند، اما ۱. هیچ اثر اقتصادی واقعی ندارد؛ ۲. هزاران میلیارد تومان هزینه دارد؛ ۳. با روند فعلی سیاست پولی و بانکی، ده سال بعد هم دولت باید درخواست حذف چهار صفر دیگر بدهد تا اسکناس‌ها قشنگ بماند! بجای این کار‌ها نقدینگی را مدیریت کنید!»

سید یاسر جبرائیلی، پزوهشگر اقتصاد سیاسی، با انتشار توضیحاتی تصویری در اینستاگرام خود، نوشت: «آقای همتی در توجیه حذف چهار صفر از پول ملی استدلال کرده است که پول ملی ایران از حیثیت افتاده و ارزش واحد پول ایران در مقابل برخی ارز‌های خارجی به شش میلیونیم کاهش یافته است. این سخن از رئیس کل بانک مرکزی بعید است. ارزش پول به قدرت خرید آن است، نه تعداد صفر‌های مقابل آن!»

محمد رضا رضوانی، فعال فرهنگی، در توئیتر نوشت: «حذف چهار صفر از‌پول ملی مقدمات بسیار زیادی نیاز دارد که در کشور ما فراهم نیست. شک نکنید حدف چهار صفر از پول ملی موجب گرانی وحشتناک و له شدن مستضعفین زیر فشار اقتصادی خواهد شد. شاید برخی دوست دارند ثروتشان و اختلاس‌هایشان کمتر به چشم بیاید.»

علی صالحی توئیت کرد: «حذف صفر از پول ملی تنها و تنها در پایان موفقیت آمیز یک پروسه اصلاح اقتصادی و همانند اهتزاز پرچم پیروزی بر روی قله، قابل دفاع است. در غیر اینصورت تلاشی است مذبوحانه برای حفظ حیثیت از دست رفته اقتصادی رو به فروپاشی.»

کاربری به نام «سوده» در دفاع از طرح نوشت: «حذف صفر‌ها به لحاظ اقتصادی منطقی است و خیلی سال پیش باید انجام می‌شد! بحث مربوط به حداقل ده سال پیش است. قرار نیست اقتصاد بهتر یا بدتر بشود تنها باعث می‌شود تورم صوری و یا روانی از بین برود. حذف صفر یک نوع اصلاح پولی برای رفع اثر منفی تورم روی ارزش پول است.»

«دانیال معمار» توئیت کرد: «مجلس این آخری‌ها چه می‌کند؟ در طرحی به دنبال محدودیت شورای نگهبان در انتخابات است که با قانون اساسی مغایرت دارد. در طرحی هم به دنبال تغییر واحد پولی است که باعث افزایش تورم می‌شود. سعدی علیه‌الرحمه برای این مواقع گفته: امیدوار بود آدمى به خیر کسان/ مرا به خیر تو امید نیست، شر مرسان»

ایلیا ایزدی، دبیر خبرگزاری ایسنا، با اعتراض به نام واحد پول جدید نوشت: «حالا که بحث حذف صفر‌های پول ملی جدی‌تر شده و قراره واحد پولی تغییر کند،‌ای کاش اسمش هم عوض می‌شد. تومان و قران جدا از این که واژه‌های ترکی هستن بیشتر حال و هوای عهد قاجار رو دارن.»
 
برخی از کاربران نیز با زبان طنز به این لایحه واکنش نشان دادند.

ایمان آهنگر با مخاطب قرار دادن روحانی نوشت: «پراید ۱۴ میلیونی دولت سابق رو در مدت هفت سال دارم می‌کنم ۹۰۰ هزار تومن و باز هم دلواپسان بی‌شناسنامه شاکی‌ند! خب به جهنم!»

«حامد حنیف» توئیت کرد: «اول دولتش که آمد، دولت قبل را به سختی نکوهش کرد که گویی هیچ کار درستی انجام نداده. حالا بعد از گذشت چند سال، نه تنها همان کار‌ها را (سهمیه بندی بنزین، مسکن مهر و..) انجام می‌دهد، بلکه برای انجام برنامه‌های روی زمین مانده دولت قبل هم لحظه شماری می‌کند.»

حمید سعید فیروزه نوشت: «رئیس کل بانک مرکزی: شب گذشته در هیات دولت بر این موضوع تاکید کردیم که پول ملی تومان باشد و اضعاف آن به صورت قران باشد. خدارو شکر با شعار به عقب برنمی‌گردیم اومدید سر کار وگرنه الان احتمالا داشتیم با یک کیسه دریک می‌رفتیم سر کوچه نون بخریم!»

بابک توئیت کرد: «الان اونی ک اختلاس گره میشه سلطان صاحب قِران؟!»

«زهرا صاد» توئیت کرد: «به ما که سر ساعت جدید و قدیم هنوزم مشکل داریم حرف از پول جدید و قدیم نزنیییید!»

«کمیل. میم» نوشت: «یعنی الان آدامس شیکایی که جای پول خورد می‌دادند بهمون به موزه بانک مرکزی منتقل می‌شود؟»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
France
|
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
0
0
نود هزار تومن نه نهصد هزار تومن !!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۰
0
0
کسانی که در شمردن انگشت دهم مشکل دارند چون صفر دارد
این بیسوادها همیشه از صفر واهمه داشته اند
دولت تدبیر و امید !!!!؟؟؟؟
بگوئید دولت بیسوادها
هادی
|
Netherlands
|
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
0
0
بانکها پول مجازی تولید میکنند به ربا ، سود دهی برای سپرده ها طبیعتا" در سال حداقل 20 در صد افزایش نقدینگی را سبب میشود و نقدینگی بصورت نمایی هر سال افزایش پیدا می کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار