کد خبر: 1003000
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۶
طی ۲۴ ساعت منتهی به ظهر سه‌شنبه در ۱۴ استان کشور حتی یک مورد فوتی ناشی از کووید ۱۹ ثبت نشد
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: روز گذشته اگرچه ۱۴۸۱ بیمار جدید به شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در کشور افزوده شد، اما در ۱۴ استان کشور حتی یک مورد فوتی هم ثبت نشد و در ۵ استان تنها یک مورد فوتی داشتیم. حالا آنطور که وزیر بهداشت می‌گوید در بسیاری از نقاط کشور به فاز کنترل و حتی مهار کرونا رسیده‌ایم. سعید نمکی در عین حال با تأکید بر اینکه کرونا همچنان ادامه دارد، تصور پایان کرونا را بزرگ‌ترین خطای استراتژیک در این دوره می‌داند. به گفته آقای وزیر، تصمیم‌گیری درباره بازگشایی اماکن مقدس هم قرار است امروز در جلسه‌ای نهایی شود. بنا به تأکید وی وزارت بهداشت از دیدگاه کارشناسی هنوز به نتیجه بازگشایی این اماکن نرسیده و بابت افزایش مسافران، ایجاد تراکم جمعیت و چالش انتشار ویروس کرونا همچنان نگرانی‌هایی وجود دارد.

کرونا هنوز تمام‌نشده، این را می‌توان از آمار۱۴۸۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ شناسایی شده طی ۲۴ ساعت منتهی به ظهر دیروز متوجه شد. با شناسایی این موارد جدید مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۱۱۰ هزار و ۷۶۷ نفر رسید. اما تاکنون ۸۸ هزار و ۳۵۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.

کیانوش جهانپور، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت وضعیت استان خوزستان را نگران‌کننده دانست. به گفته وی در طول ۲۴ ساعت گذشته در ۱۴ استان، موارد فوتی نداشته‌ایم و در پنج استان نیز فقط یک مورد فوتی ثبت شده‌است. جهانپور افزود: «اکنون ایران در فهرست پنج کشور بیشترین بهبود‌یافتگان در جهان است.»

وی با تأکید دوباره بر فاصله‌گذاری هوشمند و فیزیکی در همه نقاط کشور خاطر نشان کرد: «با توجه به اینکه در فاز بازگشایی‌های تدریجی هستیم، رعایت نکات بهداشت فردی و حفاظت فردی مثل استفاده از ماسک اهمیت دارد.»

ورود به فاز کنترل و مهار

وزیر بهداشت هم با بیان اینکه اپیدمی کرونا در اکثر مناطق کشور از فاز مدیریت خارج شده و به فاز کنترل رسیده و در بسیاری از مناطق به فاز مهار رسیده از مردم خواست پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند. وی با تأکید بر اینکه اگر مردم فکر کنند همه چیز عادی است، ضرر می‌کنیم، تصریح کرد: «بزرگ‌ترین خطای استراتژیک این است که فکر کنیم کرونا جمع و وضعیت تمام شده‌است. هر لحظه ممکن است به شرایط بد برگردیم و این برای ما پدیده خطرناک و مهلکی است.»

برگزاری مراسم احیا با رعایت پروتکل‌ها

وزیر بهداشت با تأکید بر حمایت مقام معظم رهبری از مصوبات ستاد ملی کرونا و رعایت پروتکل، درباره پروتکل‌های برگزاری مراسم شب‌های احیا گفت: «پیرو توصیه مقام معظم رهبری و دغدغه‌ای که ایشان مطرح کردند که اگر می‌شود و راهی هست با پروتکل‌های سخت‌تری در مساجد را در شب‌های قدر روی مؤمنان باز کنیم، با همکاران جلسه گذاشتیم و جمع‌بندی تازه‌ای انجام شد تا در شب‌های قدر را با رعایت پروتکل‌های حداکثری بین ساعت ۱۲ شب تا ۲ بامداد، مراسم احیای شب‌های قدر را با حضور مؤمنان داشته‌باشیم و تردید نداریم همان‌طور که مرحمت ویژه الهی ما را در مهار بیماری کمک کرد، قطعاً دعای مؤمنان در مهار بیشتری بیماری همراه ما خواهد بود.»

نمکی ضمن درخواست از مردم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی از افراد دارای بیماری زمینه‌ای و بچه‌ها خواست به این مراسم نروند. به گفته وی اولویت برگزاری این مراسم در فضا‌های باز است و به خصوص در مساجدی که جا کم هست مراسم را بیرون برگزار کنند. همچنین افرادی که به مراسم شب قدر می‌روند حتماً ماسک و دستکش داشته باشند، مهر و سجاده و قرآن را از خانه ببرند. بنا به توصیه وزیر بهداشت اگر مساجد شلوغ می‌شود، مراسم در فضا‌های بزرگ‌تر مثل ورزشگاه‌ها برگزار شود تا مشکلی از نظر فضا وجود نداشته باشد و با رعایت مسائل بهداشتی بتوانیم این شب‌ها را با کمترین خطر و بیشترین قرب مؤمنان طی کنیم.

بازگشایی اماکن مقدس

نمکی درباره بازگشایی آستان‌های مقدس هم گفت: «به این جمع‌بندی رسیدیم که آستان‌های مقدس فعلاً باز نشوند. اگر چه آقای مروی از آستان مقدس حضرت امام رضا (ع)، آقای ری‌شهری از آستان مقدس حضرت عبدالعظیم، جناب دستغیب از آستان مقدس شاهچراغ و آقای سعیدی از آستان مقدس حضرت معصومه (س) مرتبط در تماس بودند و می‌خواستند هر چه زودتر در این صحن‌ها باز شود، اما هنوز در نگاه کارشناسی به این جمع‌بندی نرسیدیم، نگرانی ما از فوج عشاق اهل بیت و مسافران است که بعد از مدت‌ها سفر می‌کنند و با ذوق و شوق زیارت، تراکم ایجاد کنند و برای ما و خودشان زحمت را مضاعف کنند.» به گفته وی در جلسه امروز درباره بازگشایی این اماکن متبرکه تصمیم‌گیری می‌شود.

۶ محور انستیتوپاستور ایران برای ساخت واکسن کرونا

تلاش‌های علمی کشورمان پا به پای پیشرفته‌ترین کشور‌های دنیا برای ساخت دارو یا واکسن کرونا همچنان ادامه دارد. علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران از اقدامات انجام‌شده برای رسیدن به واکسن کرونا و ساخت آن در کشور خبر داد و در عین حال گفت: «اکنون بیش از ۱۲۰ آزمایشگاه کشور می‌توانند کار‌های تشخیصی و مولکولی کووید- ۱۹ را در حد ۱۵ هزار آزمایش در روز انجام دهند.»

به گفته وی بیش از ۱۰۰ گروه علمی در دنیا پیگیر ساخت واکسن کرونا هستند. بیگلری تصریح کرد: «قابلیت کشور ما در تشخیص از هیچ کشوری پایین‌تر نبود و به راحتی توانستیم در اوج سختی‌ها بهترین روش تشخیصی را در سراسر کشور پیاده کنیم و در اختیار سیستم سلامت قرار دهیم. مسلماً در حوزه واکسن هم همین‌طور است. دانشمندان و دانش فنی ما به هیچ وجه دانش‌شان کمتر از کشور‌های دیگر نیست و ممکن است که ما به واکسن برسیم.» بنا به تأکید وی شش محور در انستیتوپاستور ایران برای ساخت واکسن کرونا در دستور کار قرار گرفته تا اگر کشور دیگری قبل از ایران موفق به ساخت واکسن کرونا شد بتوانیم با مهندسی معکوس به فرمول ساخت آن دست یابیم.

امریکا اول و انگلیس دوم دنیا

کرونا همچنان در ۲۱۲ کشور دنیا در حال تاخت و تاز است.

طبق آمار‌ها تاکنون ۴ میلیون و ۲۵۶ هزار و ۵۷۹ نفر در جهان به کروناویروس جدید مبتلا شده‌اند که از این میان ۲۸۷ هزار و ۳۵۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند. همچنین یک میلیون و ۵۲۹ هزار و ۳۷۲ نفر از مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ بهبود پیدا کرده‌اند.

ایالات متحده امریکا همچنان با اختلاف زیاد از سایر کشور‌های درگیر با این بیماری در جایگاه نخستِ شمار قربانیان و مبتلایان کووید ۱۹ قرار دارد.

در قاره اروپا نیز کشور اسپانیا بیشترین تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ را گزارش کرده و انگلیس نیز با عبور از ایتالیا هم‌اکنون دومین کشور پرمبتلا در این قاره محسوب می‌شود. همچنین آمار قربانیان این بیماری واگیردار در انگلیس از دو کشور اسپانیا و ایتالیا عبور کرده و بعد از امریکا در رتبه دوم جهان قرار گرفته‌است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار