کد خبر: 1003684
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۰
چند وقتی است که یک کار تحقیقاتی ویژه در مجتمع تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی لرستان در حال انجام است. تحقیقی که طی آن ۴۰ گونه گیاه دارویی برای تولید دارو مورد مطالعه قرار گرفته و نتایج این مطالعات هم نشان داده که کشاورزان می‌توانند با کشت این گیاهان علاوه بر تأمین نیاز داخلی، به صادرات، درآمدزایی بهتر و ارزآوری برای کشور فکر کنند. اما نکته حائز اهمیت در این اتفاقات این است که فرمانده سپاه لرستان اعلام کرده، در قرارگاه پیشرفت به دنبال اجرای طرح «طبیب دوا» در روستا‌های استان هستند تا با بالا بردن میزان اشتیاق کشت گیاهان دارویی در بین کشاورزان تحولی بزرگ در این عرصه رقم بزنند.
محمدرضا هادیلو
سرویس ایران جوان آنلاین: همکاری سپاه و با جهاد دانشگاهی لرستان از مدت‌ها قبل شروع شده است و حالا در لرستان قرار است قرارگاه پیشرفت سپاه با راه اجرای طرح «طبیب دوا» با هدف حمایت از کشت گیاهان دارویی، کشاورزان را به این کار ترغیب کند. در همین رابطه فرمانده سپاه لرستان با اعلام اینکه در قرارگاه پیشرفت دنبال این هستیم «طبیب دوا» را در روستا‌های استان راه‌اندازی کنیم، گفت: «کشورمان به لحاظ تنوع معادن معدنی و آلی، زمین‌های کشاورزی، گیاهان دارویی، نباتات، منابع آبی زیاد غنی و ثروتمند است، اما به لحاظ عقب‌ماندگی در دوران قاجار و پهلوی کسانی نگذاشتند کار علمی در این کشور رخ دهد.»

سردار مرتضی کشکولی که برای بازدید از مجتمع تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی لرستان به بام خرم‌آباد رفته بود، ادامه داد: «از ابتدا کاستی‌هایی وجود داشت که استعداد‌ها را به سمت کشف سرمایه‌ها در بخش صنعت، کشاورزی، دریا و... سوق دهیم. با این حال پس از انقلاب توجه زیاد و کار‌های عظیمی انجام شده، اما تا رسیدن به مطلوب فاصله داریم.» وی تصریح کرد: «کار تحقیقاتی که جهاد دانشگاهی استان در این مجتمع انجام داده و ۴۰ گونه گیاه دارویی با مرارت و سختی کشت شده سرمایه و گنجینه بزرگی است که می‌توان در ترویج کشاورزی از آن استفاده کرد.» فرمانده سپاه لرستان با بیان اینکه می‌توان مشکل بیکاری را با انجام کشت گیاهان دارویی که جهاد دانشگاهی در شهرک کشت گیاهان دارویی واقع در بام لرستان انجام داده است برطرف کنیم، گفت: «نیاز است بین این مجموعه جهاد دانشگاهی و کشاورزان ارتباط برقرار کرد و آموزش‌های لازم را به کشاورزان داد. سپاه نیز به منظور ترویج فرهنگ کشت گیاهان دارویی با دادن وام‌هایی از کشاورزان حمایت خواهد کرد.» وی اضافه کرد: «در روستا‌های استان به دنبال محرومیت‌زدایی هستیم، بهترین کار این است که کشاورز را با این ظرفیت آشنا کرده و از او حمایت کنیم تا گیاه دارویی را کشت کند؛ در این راستا علاوه بر تولید ثروت، مشکل طب سنتی حل و وابستگی به دارو‌های شیمیایی کم می‌شود و دانش کشاورزان به طب سنتی بیشتر خواهد شد.» به گفته کشکولی، باید به جای کشت تنها گندم و جو کشاورزان را به کشت پرسود گیاهان دارویی سوق دهیم. وی با بیان اینکه در قرارگاه پیشرفت دنبال این هستیم طبیب‌دوا را در روستاه‌ها راه‌اندازی کنیم تا در کنار آن گیاه دارویی کشت شود و تحولی در این عرصه رقم بخورد، بیان کرد: «با دیدن دستاورد‌های جهاد در حوزه کشت گیاهان دارویی ذوق زده شدم و قطعاً سپاه همکاری لازم را با جهاد دانشگاهی لرستان خوهد داشت.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار