کد خبر: 1003697
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۷
وزیر آموزش و پرورش روز گذشته در پیامی در صفحه شخصی خود در توییتر با انتشار فیلمی از جمع‌آوری کلاس‌های خشت و گلی از خداحافظی با این مدارس به عنوان وعده‌ای که وفا شد، یاد کرد.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: موضوع مدارس خشت و گلی از خرداد ماه سال ۹۷ خبرساز شد و کلید برچیده‌شدن‌شان تقریباً از مهر ماه همان سال زده‌شد. در واقع حذف این مدارس از مهر ماه سال ۹۷ در فاز اجرایی قرار گرفت.

برنامه جشن به‌هم ریخت

سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، اسفند ماه بود که تصمیم گرفت جشن برچیده‌شدن مدارس خشت و گلی را در استان سیستان و بلوچستان که با ۱۷۴ مدرسه خشت و گلی، بیشترین تعداد این نوع مدرسه را در کشور دارا بود، برگزار کند، اما به ناگاه سر و کله ویروس کرونا پیدا شد و برنامه جشن را به‌هم ریخت. خبرش هم در لابه‌لای اخبار کرونایی گم شد. میانگین اعتباری که برای جمع‌آوری و جایگزینی هر کلاس درس خشت و گلی هزینه شده، ۲۰۰ میلیون تومان است. در مجموع برای حذف تمام مدارس خشتی و گلی در سراسر کشور بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شد. آبان ماه سال ۹۵ بود که اعلام شد ۱۴۰۰ مدرسه خشت و گلی در کشور وجود داشت تا مهرماه همان سال و بازگشایی مدارس، نیمی از این گونه مدارس گِلی در کشور (یعنی ۷۰۰ مدرسه) با مدارس استاندارد جایگزین شده است.

به همت خیرین

فروردین همان سال ۹۵ بود که یک معلم جوان اهل خاش در سیستان و بلوچستان برای نجات جان دانش‌آموزانش زیر آوار یکی از این مدارس خشت و گلی ماند و کشته شد؛ اتفاقی که بازتاب گسترده‌ای داشت و موتور محرک حذف این مدارس شد. با توجه به اینکه استان سیستان و بلوچستان به لحاظ محرومیت فضا‌های آموزشی دارای بیشترین تعداد مدارس خشتی و گلی بود؛ تابستان گذشته خیرین به کمک سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس مصمم شدند تا دانش‌آموزان این استان را نیز در برگزاری جشن ملی برچیده‌شدن این مدارس سهیم کنند.

یک الگوی مثال‌زدنی

در همین راستا مرداد ۹۸ «میثاق نامه خدمت ماندگار» به منظور حذف مدارس خشتی و گلی سیستان و بلوچستان تا مهرماه ۱۳۹۸ روز در استان سیستان و بلوچستان میان خیرین مدرسه ساز و طرفین دولت به امضا رسید. در متن این میثاق‌نامه به همراهی و همگامی برای تحقق عدالت آموزشی و محرومیت‌زدایی از فضا‌های آموزشی اشاره‌شده و در آن آمده‌است که «ما خیرین مدرسه‌ساز پیشرفت و توسعه کشور عزیزمان را در تربیت نیروی انسانی خلاق، متعهد و متخصص می‌دانیم؛ نیرو‌هایی که مرز‌های دانش را درنوردیده و از کشورمان یک الگوی مثال‌زدنی در سطح جهان بسازند.»

سند توسعه آموزشی استان سیستان و بلوچستان در دو بخش فضای آموزشی و نیروی انسانی آماده شد. سازمان نوسازی کشور به عنوان زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش، وزارت کشور و خیرین ملی میثاق‌نامه‌ای با یکدیگر امضا کردند تا سند توسعه را اجرایی کنند.

از لب مرز تا مناطق صعب‌العبور

شروع اجرای این سند هم از حذف مدارس خشت و گلی سیستان و بلوچستان آغاز شد و مرداد ۹۸ کلنگ آن نیز در منطقه سراوان به زمین زده‌شد. البته ماجرا فقط مربوط به مدارس استان سیستان و بلوچستان نبود و بسیاری از دیگر استان‌های کشور هم درگیر این معضل بودند.

سرانجام نهضت حذف مدارس خشت و گلی در کشور آغاز شد و سه استان معین فارس، تهران و خراسان رضوی وارد کار شدند و البته سیستان و بلوچستان که بیشترین تعداد مدارس خشت و گلی را داشت، از مدتی قبل پیشگام شده‌بود. به‌خاطر مشکلات بیشتر سیستان مسئولان می‌خواستند از استان‌های دیگر عقب نماند و در کوتاه‌ترین زمان بتوانند مدارس خشت و گلی را برچیده و جشن حذف خشت و گلی‌ها را همگام با مابقی استان‌ها سراسری برگزار کنند. تعدادی از این مدارس لب مرز و تعدادی دیگر در مناطق صعب‌العبور که حتی امکاناتی، چون آب و برق نداشتند؛ واقع شده‌بودند.

وعده دیگری که وفا شد

وزیر آموزش و پرورش بهمن ماه بود که خبر داد تا پایان سال جاری، مدارس خشت و گلی در کشور جمع‌آوری می‌شود و در نهایت روز گذشته در پیامی در صفحه شخصی خود در توییتر با انتشار فیلمی از جمع‌آوری کلاس‌های خشت و گلی از خداحافظی با این مدارس به عنوان وعده‌ای که وفا شد، یاد کرد. جالب اینکه دی ماه ۹۸ هم سرانجام جشن خداحافظی ۲۴ هزار مدرسه کشور با بخاری نفتی آن هم در قالب یک مراسم نمادین با حضور وزیر آموزش وپرورش برگزار شد. پیش از این مسئولان آموزش و پرورش از سرپرست این وزارتخانه تا وزیر جدید و رئیس و معاونان سازمان نوسازی مدارس کشور، وعده خداحافظی مدارس با بخاری نفتی را در اول مهر داده بودند و این وعده هم چند ماه بعد و در ۵ دی ماه محقق شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار