کد خبر: 1003718
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۰
سفیر امریکا در لهستان از چشمداشت کشورش به منتقل کردن سلاح‌های هسته‌ای خود از آلمان به لهستان و به نوعی نزدیک‌تر کردن آن‌ها به مرز‌های روسیه صحبت کرد و پیشنهاد داد، ورشو با میزبانی از زرادخانه هسته‌ای امریکا در اروپا در صورت مخالفت آلمان، با این کار موافقت کند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به گزارش اسپوتنیک، جورجت موسبکر، فرستاده امریکا به لهستان در توئیتی نوشت: اگر آلمان خواستار کاستن از پتانسیل هسته‌ای و تضعیف ناتو است پس شاید لهستان که صادقانه به وظایف مالی خود عمل و ریسک‌های پیش روی جبهه شرقی ناتو را درک می‌کند بتواند از این پتانسیل هسته‌ای میزبانی کند.

هنوز مقام‌های لهستان به این پیشنهاد موسبکر پاسخ نداده‌اند، اما پیش‌تر لهستان از ایده میزبانی از نظامیان متعارف امریکایی استقبال کرده و وعده ایجاد یک پایگاه را با نام «فورت ترامپ» آن‌هم با پرداخت هزینه‌هایی توسط خود ورشو داده بود.

هرچند داستان به خود مرز‌های شرقی اروپا ختم نمی‌شود با زمزمه لزوم خروج کلاهک‌های هسته‌ای امریکا از آلمان توسط چپ‌گرایان، ریچارد گرنل، فرستاده واشنگتن به آلمان که مدیر موقت اطلاعات ملی امریکا هم شده است اخیراً از برلین خواسته است همچنان از سلاح‌های هسته‌ای امریکا میزبانی کند آن‌هم با این توجیه که به عقیده او یک عامل بازدارنده در برابر روسیه و البته چین و کره‌شمالی است. همچنین ینس استولتنبرگ، دبیرکل ائتلاف ناتو نیز اخیراً از برلین خواست به بهانه تهدید تجاوزگری روسیه همچنان میزبان این سلاح‌های هسته‌ای امریکا در خاک خود باشد. چندی پیش حزب سوسیال دموکرات آلمان که شریک صدراعظم این کشور در دولت ائتلافی است ایده خارج ساختن سلاح‌های هسته‌ای امریکا از خاک این کشور را مطرح کرد.

یک سناتور روس هشدار داد، انتقال زرادخانه‌های امریکا از آلمان به لهستان، موجب بروز بحران خواهد شد.

به نوشته پایگاه روسی «بلگارین میلیتری»، الکسی پوشکوف روز یک شنبه گفت، سیاستمداران امریکایی و لهستانی باید بحران کارائیب در سال ۱۹۶۲ را به‌خاطر آورند. در آن زمان استقرار موشک‌های اتمی شوروی در کوبا به یکی از خطرناک‌ترین تنش‌ها میان امریکا و شوروی منجر شد.

این سناتور روس افزود: «به احتمال زیاد آن‌ها از این واقعه خبر ندارند یا آن را فراموش کرده‌اند. قرار دادن چنین سلاح‌هایی در لهستان بحران مشابهی را ایجاد خواهد کرد.»

از سوی دیگر خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در تحلیلی در این باره نوشت: ایده استقرار سلاح‌های هسته‌ای امریکا نزدیک مرز‌های یک کشور هسته‌ای دیگر نظیر روسیه یادآور بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ است؛ بحرانی که در ابتدای کار با استقرار سلاح‌های هسته‌ای واشنگتن در ترکیه در نزدیکی مرز‌های شوروی سابق شروع شد و در پاسخ شوروی اقدام به استقرار موشک‌هایش در کوبا کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار