کد خبر: 1003719
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۷
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در شرایطی پیگیر الحاق کرانه باختری است که خشم فلسطینیان، امکان وقوع انتفاضه دیگری را قوت داده و قرار گرفتن این رژیم در چنین وضعیتی به موازات موضع مخالف کشور‌های عربی و حتی اتحادیه اروپا، نگرانی تل‌آویو را از عواقب چنین اقدامی برانگیخته است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: موضع بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی فلسطین نه تنها به مانعی در تشکیل دولت ائتلافی تبدیل شده است، بلکه واکنش توأم با نگرانی سرویس امنیتی این رژیم از احتمال وقوع انتفاضه در کرانه باختری را به دنبال داشته است. رسانه‌های رژیم صهیونیستی در تشریح نگرانی صهیونیست‌ها، به بحران اقتصادی در کرانه باختری و احتمال وقوع انتفاضه گسترده که در نهایت به از بین رفتن حاکمیت تشکیلات خودگردان فلسطین منجر می‌شود، اشاره کرده‌اند. همزمان، صهیونیست‌ها در اقدامی پیش‌دستانه برای مهار اعتراض‌های فلسطینیان ضمن حمله به کرانه باختری و درگیری شدید با فلسطینیان، شماری از آنان را بازداشت کردند.

تحریم امریکا در دستور کار تشکیلات خودگردان

عباس زکی، عضو مرکزی جنبش آزادیبخش ملی فلسطین (فتح) با اشاره به تداوم یورش‌های شهرک‌نشینان و رژیم صهیونیستی به اراضی اشغالی و با در نظر گرفتن تصمیم اجلاس سران عرب در سال ۱۹۸۰ در امان و ۱۹۹۰ در بغداد مبنی بر اینکه هر کشوری که قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد روابط با آن قطع خواهد شد، گفت که تحریم امریکا نخستین تصمیم نشست آتی تشکیلات خودگردان خواهد بود. زکی تأکید کرد که تصمیم اسرائیل برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری رود اردن به فلسطین اشغالی کار آسانی نخواهد بود، چون جهان به غیر از امریکا با این تصمیم اسرائیل مخالف است و اتحادیه اروپا در این باره تأکید کرده است که اقدامات اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد. اسرائیل نیز به خوبی می‌داند اگر ملت فلسطین امید خود را از دست بدهد دست به کار‌های خارق‌العاده‌ای خواهد زد. پیش از این نیز عبدالباری عطوان، تحلیلگر مشهور جهان عرب با اشاره به حمایت امریکا از الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی تأکید کرده بود که کرانه باختری خشمگین است و ملت فلسطین خود را برای انتفاضه آماده می‌کند.

اردن، مصر و اروپا مخالف تصمیم تل‌آویو

روعی کایس، تحلیلگر سیاسی رژیم صهیونیستی در امور عربی درباره واکنش‌های اردن در صورت الحاق کرانه باختری با اعلام اینکه این تهدیدات ممکن است با کاهش سطح روابط میان این کشور و تل‌آویو آغاز شود، گفت: «پادشاه اردن به خوبی می‌داند که در صورت الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی ممکن است اردن به طور رسمی به سرزمین جایگزین فلسطینیان تبدیل شود و این امر بزرگ‌ترین کابوس برای اردن محسوب می‌شود، به همین خاطر وقت آن فرا رسیده است لحن آن در قبال اسرائیل تندتر شود.»

علاوه بر اردن، در سند منتشر شده پژوهشکده امنیت ملی اسرائیل وابسته به دانشگاه تل‌آویو که اوفیر وینتر، پژوهشگر پژوهشکده امنیت ملی اسرائیل و استاد گروه پژوهش‌های عربی و اسلامی در دانشگاه تل‌آویو آن را تدوین کرده به این نکته اشاره شده که است که اگر دولت اسرائیل گام‌های یکجانبه‌ای را در کرانه باختری بردارد، تأثیر خود را بر روابط با قاهره برجای خواهد گذاشت. این سند نگرانی‌هایی را درباره واکنش مصر ابراز می‌کند که احتمالاً شامل گام‌هایی در سطح عربی و بین‌المللی علیه الحاق مناطق کرانه باختری خواهد بود که روابط میان مصر و اسرائیل را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد و واکنش مصر که در مواضع پیشین همراه با خویشتنداری بود، چه بسا در این وضعیت به همین منوال باقی نماند. در اروپا نیز، یان آسلبورن، وزیر خارجه لوکزامبورگ ضمن تأکید بر لزوم مخالفت اتحادیه اروپا با طرح اشغال کرانه باختری، از مخالفت دو کشور اتریش و مجارستان با طرح پیشنهادی برای هشدار دادن به تل‌آویو خبر داد. با این حال جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه تأکید کرد که اتحادیه اروپا هر کاری بتواند انجام می‌دهد تا به اسرائیل علیه اجرای این طرح فشار بیاورد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار