کد خبر: 1004022
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۰
بسیج عشایر در مقایسه با سایر قشر‌های بسیج دارای ویژگی‌های خاصی است که از جمله مهم‌ترین این ویژگی‌ها می‌توان به پراکندگی جمعیت عشایر در سراسر کشور، خودکفایی در زندگی، اشتغال به کشاورزی و دامداری به عنوان مکمل یکدیگر و قناعت، شجاعت و حیا اشاره کرد. بر همین اساس بیشتر استان‌هایی که عشایر در آن‌ها حضور دارند، بسیج عشایر هم در میانشان فعال است. بوشهر هم به دلیل قرار گرفتن در محدوده حرکتی عشایر جزو استان‌های میزبان این قشر است و به همین خاطر چند روز پیش بود که سازمان بسیج عشایر سپاه امام صادق (ع) بوشهر با معرفی مسئول این سازمان، فعالیت خود را آغاز کرد.
سید احمد هاشمی اشکا
سرویس ایران جوان آنلاین: با توجه به ساختار قومیتی عشایر در مناطق مختلف کشور و نیاز‌های عمومی و خاص آنان، ابتدا سازمان بسیج عشایر کشور تشکیل شد. از مهم‌ترین اهداف تشکیل این سازمان می‌توان به جلوگیری از نفوذ فرهنگ غربی و حفظ کیان نظام در مرزها، حفظ پایگاه خانواده و نظام اجتماعی عشایر، برخورداری از مواهب فرهنگی و اجتماعی همسان با سایر قشر‌های مردم مانند امنیت و امور انتظامی و کمک به دفاع غیرنظامی و مقابله با حوادث و بلایای طبیعی و غیرطبیعی با توجه به موانع و صعب‌العبور بودن مناطق عشایری و حادثه‌خیز بودن مناطق محروم و مرزی کشور اشاره کرد. بعد از آن بسیج عشایر در سپاه استان‌هایی که پذیرای این قشر بودند یکی پس از دیگری تشکیل شد و حالا نوبت به بوشهر رسیده است.

قشقایی‌های بوشهر صاحب بسیج شدند

عشایر استان بوشهر دارای جمعیتی بالغ بر ۳۰ هزار نفر هستند که همگی از ایل بزرگ قشقایی بوده و به زبان ترکی قشقایی صحبت می‌کنند. این عشایر از پنج طایفه بزرگ کشکولی، دره شوری، شش بلوکی، فارسیمدان و عمله تشکیل و شامل ۳۸ تیره و ۱۰۳ بنکو می‌شوند. عشایر استان بوشهر هفت ماه از سال را در این استان و بقیه را در مناطق سردسیری و ییلاق‌های استان‌های فارس، کهگیلویه و بویر احمد و اصفهان می‌گذرانند. چند روز پیش بود که سازمان بسیج عشایر سپاه امام صادق (ع) استان بوشهر با معرفی سرگرد رضا حیدری راد به عنوان مسئول این سازمان، فعالیت خود را آغاز کرد. حیدری با بیان اینکه عشایر استان بوشهر از همان روز‌های اول پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از آن نیز با شروع جنگ تحمیلی با عضویت در گروه‌های مردمی به کمک انقلاب و نظام اسلامی برخاسته و با مزدوران داخلی و بیگانگان خارجی شجاعانه پیکار نمودند که به همین منظور و با توجه به نبود قشر بسیج عشایری در استان بوشهر، این عشایر بر حسب مناطق ییلاقی خود اقدام به عضویت در سپاه‌های عشایری استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان کردند که این عضویت تاکنون نیز ادامه دارد، گفت: «با توجه به جمعیت زیاد عشایر در استان بوشهر و نبود قشر بسیج عشایری در این استان، بر آن شدیم تا سازمان بسیج عشایری استان را راه‌اندازی کنیم که بر همین اساس و با پیگیری‌هایی که انجام شد موفق شدیم در اسفند سال گذشته مجوز تأسیس این سازمان را بگیریم.»

وی افزود: «فعالیت سازمان بسیج عشایر استان بوشهر با سازماندهی و ایجاد پایگاه‌ها و حوزه‌های بسیج عشایری در تمام شهرستان‌های استان آغاز شده است که در ادامه برنامه‌های مختلفی ویژه این قشر برنامه‌ریزی و در رده‌های عشایری اجرا می‌شود.» مسئول بسیج عشایر بوشهر نقش عشایر این منطقه را در تأمین امنیت پایدار در استان بی‌بدیل توصیف و تصریح کرد: «عشایر بوشهر با توجه به حضور در مراتع و کوهستان‌های صعب‌العبور و مرتفع و همچنین تسلیح به سلاح‌های تدافعی واگذار شده، نقش بی‌بدیلی در پدافند غیرعامل و ایجاد امنیت پایدار در استان ایفا می‌کنند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار