کد خبر: 1004036
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۱
بنی گانتس پس از منصوب شدن به عنوان وزیر جنگ رژیم صهیونیستی همچون اسلاف خود، علیه فلسطینی‌ها رجزخوانی کرد و مدعی شد که تمام توان خود را برای اجرای معامله قرن به کار خواهد گرفت. صهیونیست‌ها همچنین واشنگتن را تحت فشار می‌گذارند تا طرح الحاق کرانه باختری را اجرایی کند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: هرچند همه جهان با سیاست‌های اشغالگرانه صهیونیست‌ها در فلسطین مخالف هستند، اما مقامات تل‌آویو بدون توجه به این هشدار‌ها به دنبال اجرای سناریو‌های خود هستند. به نوشته روزنامه رأی‌الیوم، بنی گانتس، در اولین اظهارات خود پس از مراسم انتصابش در پست وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی شد: «من قول می‌دهم هر آنچه در توان دارم و از دستم برمی‌آید برای پیشبرد حل و فصل سیاسی و برقراری صلح انجام دهم». گانتس افزود: «ما برای پیشبرد طرح صلح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا (معامله قرن) تلاش خواهیم کرد». وزیر جنگ جدید اسرائیل همچنین تأکید کرد‌: «صلح رؤیای الهام‌بخش صهیونیسم بوده و همچنان هست». به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، بنی گانتس همچنین در دیدار با خانواده‌های نظامیان اسیر اسرائیلی متعهد شده که حتماً آن‌ها را به خانه‌های‌شان بازگرداند. گانتس گفت: «نباید فرصت را از دست داد و دولت جدید باید به وظیفه خود در قبال آنان عمل کند». رجزخوانی گانتس برای پیشبرد طرح‌های اشغالگرانه در سرزمین فلسطینیان، درحالی است که در دوران ریاست او در ستاد مشترک ارتش اسرائیل در سال ۲۰۱۴، صهیونیست‌ها به غزه حمله کردند که طی آن بیش از ۲ هزار نفر از فلسطینی‌ها شهید و هزاران نفر زخمی شدند. مقامات تل‌آویو درحالی به دنبال اجرای معامله قرن هستند، که حتی کشور‌های غربی حامی اسرائیل نیز به شدت با این طرح مخالف هستند و عملی شدن آن را سبب تشدید تنش‌ها در سرزمین‌های اشغالی می‌دانند. بر اساس طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخته شده و عملاً راهکار دو کشوری را از بین برده است. فلسطینی‌ها هشدار داده‌اند که اجازه نخواهند داد معامله قرن اجرایی شود.

فشار به واشنگتن

مقامات اسرائیلی که برای تحقق نقشه‌های خود در کرانه باختری به حمایت‌های امریکا نیاز دارند، تلاش می‌کنند واشنگتن را به اجرای هر چه سریع‌تر الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی وادار کنند. کانال ۱۳ اسرائیل روز چهار شنبه گزارش کرد: «رون درمر، سفیر اسرائیل در امریکا طی هفته‌های اخیر به اعضای کنگره و اعضای جمهوریخواه سنا و نیز روزنامه‌نگاران و رهبران افکار عمومی امریکا فشار می‌آورند تا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا را متقاعد کنند که اجرای طرح الحاق غور اردن و شهرک‌های کرانه باختری را تسریع ببخشد». وی در جلسات غیرعلنی در واشنگتن گفت: «الآن باید درباره الحاق اقدامی بکنیم، زیرا نمی‌دانیم در انتخابات ریاست جمهوری امریکا چه اتفاقی می‌افتد ممکن است جو بایدن (کاندیدای دموکرات‌ها) پیروز شود. الان فرصتی پیش آمده است بنابراین اکنون باید طرح الحاق اجرایی شود». درمر معتقد است: «طرح الحاق باید قبل از انتخابات ریاست جمهوری که قرار است ماه نوامبر برگزار شود، به مرحله اجرایی برسد چرا که پیروزی بایدن می‌تواند یک عقبگرد جدی در موضع اسرائیلی‌ها پیرامون مسئله فلسطین و اسرائیل باشد». هرچند صهیونیست‌ها خود را به آب و آتش می‌زنند تا واشنگتن را به اجرایی کردن طرح الحاق وادار کنند، اما گزارش رسانه‌ها حاکی از این است که مقامات امریکایی اجرایی شدن آن را در شرایط کنونی به صلاح نمی‌دانند. حتی گفته می‌شود مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا در سفر هفته گذشته خود به تل‌آویو، نسبت به این طرح چراغ زرد نشان داده است. تلاش مقامات تل‌آویو برای اجرایی کردن الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی درحالی است که فلسطینی‌ها هشدار داده‌اند که در صورت اجرایی شدن این طرح، همه توافقات با رژیم صهیونیستی لغو خواهد شد. روزنامه هاآرتص هم دیروز در گزارشی نوشت که اگر اسرائیل دست به الحاق کرانه باختری و دره اردن بزند، احتمالاً اردن معاهده وادی عربه با تل‌آویو را لغو می‌کند. آموس هرئیل، کارشناس مسائل نظامی در روزنامه هاآرتص نسبت به این اقدام رژیم صهیونیستی هشدار داد و گفت: «اظهارنظر اخیر عبدالله دوم پادشاه اردن بیانگر نگرانی امان نسبت به اقدامی است که نتانیاهو در حال بررسی آن است». پادشاه اردن تهدید کرده که در صورت الحاق کرانه باختری، همه گزینه‌ها را در مقابل سیاست‌های اسرائیل بررسی خواهد کرد.

درخواست تحریم اسرائیل

درحالی که مقامات تل‌آویو برای الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی لحظه‌شماری می‌کنند، مقامات فلسطینی خواهان مقابله جدی جامعه جهانی با طرح‌های صهیونیست‌ها هستند. محمد اشتیه، ‎نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین روز سه شنبه طی نشست ویدئوکنفرانسی کمیته اعمال حقوق انکارناپذیر مردم فلسطین در سازمان ملل، خواستار تحریم رژیم صهیونیستی شد. به نوشته روزنامه القدس‌العربی، اشتیه در این نشست ویژه گفت: «کشور‌هایی که مخالف الحاق کرانه باختری هستند، باید اسرائیل را تحریم کنند و آن‌هایی که هنوز دولت فلسطینی را به رسمیت نشناخته‌اند باید این کار را انجام دهند». وی ضمن تأکید بر لزوم تحریم رژیم صهیونیستی در مجامع بین‌المللی، توضیح داد: «چیزی که واقعاً از شما می‌خواهیم، تحریم اسرائیل است. چیزی که از شما می‌خواهیم، به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک دولت است. اسرائیل باید وضعیت دشوار را احساس کند. این چیزی است که از شما می‌خواهم تا ما را در آن کمک کنید». اشتیه صحبت‌های مقام‌های رژیم صهیونیستی در مراسم تحلیف کابینه در کنست را اعلام اجرای طرح اشغال کرانه باختری دانسته و گفت: «سران فلسطینی نشستی را در رام‌الله برای تعیین بهترین واکنش به طرح اشغال برگزار می‌کنند». اتحادیه اروپا که طرح صهیونیست‌ها را تنش آمیز می‌داند اخیراً در بیانیه‌ای اعلام کرده است که در صورت الحاق کرانه باختری به اسرائیل، در مناسبات خود با تل‌آویو تجدیدنظر خواهد کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار