کد خبر: 1004149
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۸
بارش کم‌سابقه باران در شهر تهران در مدت ۱۸ دقیقه ۲۵ میلیمتر بارندگی به همراه داشت. این میزان بارندگی در مدت زمان کم، رکورد ۳۲ ساله بارش را در تهران شکسته است. در همین مدت آبگرفتگی و آب‌ماندگی در سطح معابر و جوی‌ها و کانال‌ها، روان‌آب‌ها سرریز کرد. شدت بارش‌ها به قدری بود که احتمال وقوع سیل و سیلاب می‌رفت، اما لایروبی‌ها و باز بودن مسیل‌ها، آبگرفتگی‌ها را فرو نشاند. با این حال نباید از سیلی سیلاب بر مدیریت شهری غافل شد و تجربه سیلاب کن را فراموش کرد.
بیژن سورانی
سرویس جامعه جوان آنلاین: غرش آسمان در سه‌شنبه شب خبر از باران سیل‌آسای بهاری می‌داد. آذرخش از هر سو آسمان را در نوردید و بارش‌ها آغاز شد. در کمتر از ۱۸ دقیقه سطح تمامی معابر شهری، جوی‌ها و کانال‌ها پر از آب شد. ادامه بارش‌ها به سرازیر شد‌ن سیلاب و حرکت روان آب‌ها انجامید.

در اثنای بارش‌ها، طوفان هم امان شهروندان را گرفته بود، اتومبیل‌ها از شدت بارش تقریباً متوقف شده‌بودند و برف‌پاکن‌های وسایل نقلیه جوابگو نبود. چشم تا یکی دومتری را بیشتر نمی‌دید و همه‌جا را آب باران گرفته‌بود.

بارش ۲۵ میلیمتر باران طی ۱۸ دقیقه

با ادامه بارش، در برخی معابر درختان ریشه‌کن شده و ترافیک معابر افزایش یافته‌بود، اما آماده‌باش کامل نیرو‌های امدادی و خدماتی جلوی بروز حوادث بیشتر را گرفت. به گفته مدیر کل مدیریت بحران استان تهران با میزان بارندگی‌های اخیر رکورد جدیدی حاصل آمد؛ طی ۱۸ دقیقه ۲۵ میلیمتر بارندگی ثبت شد.

منصور درجاتی اعلام داشت: در برخی از نقاط شهر تهران همچون گلابدره، اتوبان امام علی، تونل توحید آبگرفتگی شدیدی بود.

پایتخت در شب بارانی انواع و اقسام بارش باران، طوفان و تگرگ را تجربه کرد، ولی خوشبختانه هیچ‌گونه آتش‌سوزی در اثر رعد و برق و صاعقه انجام نشد و خللی در توزیع برق و مخابرات در استان تهران رخ نداد.

لایروبی‌ها جواب داد

مجتبی یزدانی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران نیز در خصوص بارش‌های برق‌آسای پایتخت گفت: این بارش‌ها آنقدر زیاد بود که در عرض ۱۸ دقیقه ۲۵ میلیمتر باران بارید؛ البته خوشبختانه به دلیل لایروبی مداوم نهر‌ها و کانال‌ها و اصلاحات مشکلات عمرانی، تهران دچار آبگرفتگی نشد. به گفته یزدانی شدت بارندگی در مناطق ۱، ۲، ۳، ۴، ۵، ۶، ۱۴، ۱۵ و ۲۲ زیاد بود، اما نیرو‌های معاونت خدمات شهری و ۲۵۰۰ آتش‌نشان برای رویارویی با خطرات احتمالی در حالت آماده‌باش بودند که جز چند منطقه همچون میدان هفت‌تیر و اتوبان بسیج که حجم آب در آن‌ها زیاد بود، بقیه مناطق شهر با مشکل جدی برخورد نکردند.

افزایش ۵۰ درصدی بارش‌ها در تهران

در همین راستا، رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ضمن بیان اینکه بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال ۵۰ درصد بیشتر شده‌است، گفت: ایستگاه فیروزکوه تهران با ۵۶ میلیمتر بارش، بیشترین بارش ۲۴ ساعته منتهی به چهارشنبه کشور را ثبت کرده‌است.

احد وظیفه با اشاره به اینکه از ابتدای سال آبی تاکنون در تهران ۴/ ۳۵۸ میلیمتر بارش داشتیم، اظهار کرد: این مقدار نسبت به میانگین بلند‌مدت بارش در تهران ۵۰ درصد بیشتر است؛ همچنین بارش‌ها در پایتخت نسبت به سال گذشته ۵ /۱۳ درصد افزایش یافته‌است.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با بیان اینکه در سایر ایستگاه‌های هواشناسی تهران نیز بارش‌های خوبی طی ۲۴ ساعت انجام شد، گفت: برای مثال در ایستگاه آبعلی تهران ۵۲ میلیمتر بارش، لواسان ۵/۴۰ میلیمتر، دماوند ۳۲ میلیمتر و در ایستگاه شمیرانات ۲۳ میلیمتر بارش ثبت شده‌است. وی با اشاره به اینکه این میزان بارش طی یک روز در تهران کم‌سابقه است، اظهار کرد: سازمان هواشناسی بارش زیاد باران را در تهران پیش‌بینی و هشدار رگبار و آبگرفتگی نیز برای آن صادر کرده‌بود، اما از نظر پیش‌بینی مقدار و حجم بارش باید گفت که پیش‌بینی میزان بارش‌های همرفتی با خطا همراه است و حجم اینگونه بارش‌ها پیش‌بینی‌پذیری کمی دارد.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در پایان با تأکید بر اینکه افزایش بارش‌ها در تهران یا کل کشور به هیچ‌عنوان به این معنا نیست که مشکلات آبی ایران برطرف شده‌است و می‌توان مدیریت مصرف آب را کنار گذاشت، گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها تهران تا آبان ماه بارش خاص و قابل‌توجهی نخواهد داشت و حدود پنج ماه در دوره خشک خواهیم بود.

گفتنی است در همین زمینه، محمدرضا خانیکی، مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: با ثبت ۹/ ۲۵ میلیمتر بارندگی در مدت ۱۸ دقیقه رکورد بارندگی‌های ۳۲ ساله شهر تهران شکسته شد.

سیلی سیلاب بر پایتخت فراموش نشود!

متأسفانه سرعت کند تکمیل شبکه فاضلاب شهری از یکسو و مهندسی نبودن سطح برخی معابر و جوی‌ها و کانال‌ها، همواره خطر سیلاب را در کمین پایتخت‌نشینان قرار داده‌است. بسیاری از آبگرفتگی‌ها و آب‌ماندگی را می‌توان با رعایت ضوابط و مقررات عمرانی و راه و شهرسازی برطرف کرد تا تجربه تلخ سیلی سیلاب کن برپایتخت نشینان تکرار نشود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار