کد خبر: 1004175
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۹
نگاهی به پروتکل بهداشتی لیگ برتر ایران
تنها دو روز دیگر تا شروع تمرینات تیم‌های لیگ برتری باقی مانده و این بهترین خبر برای فوتبال‌دوستان بود. کرونا همچنان با ما زندگی می‌کند و ما هم فعلاً مجبوریم تا کشف واکسن آن زندگی مسالمت‌آمیزی با این ویروس داشته باشیم. با اینکه همه تیم‌های لیگ برتری به غیر از پرسپولیس مخالف برگزاری دیدار‌های باقی مانده بودند، اما در نهایت با تأیید ستاد ملی مقابله با کرونا مجوز انجام بازی‌های باقی مانده فصل نوزدهم لیگ برتر صادر شد.
شیوا نوروزی
سرویس ورزشی جوان آنلاین: نیمه‌کاره ماندن لیگ نوزدهم چالشی بود که به غیر از صدرنشین از سوی سایر تیم‌ها به راه افتاد؛ مخالفان پرتعداد در این مدت تلاش کردند با برجسته کردن کمبود‌های سخت‌افزاری و همچنین به خطر افتادن جان بازیکنان، مربیان و دست‌اندرکاران فوتبال به هدف خود برسند، منتها مسئولان سازمان لیگ فوتبال ایران تصمیم گرفتند مانند سایر کشور‌ها اجازه ندهند مسابقات نیمه‌کاره باقی بماند. با وجود این سازمان لیگ برای آغاز دوباره رقابت‌ها روز‌های سختی پیش‌رو خواهد داشت.

جای خالی تماشاگران

ویروس کرونا با کسی شوخی ندارد و کوچک‌ترین سهل‌انگاری به آلوده شدن تعداد زیادی از هموطنان منجر می‌شود. به همین خاطر ستاد مبارزه با کرونا در ورزش برای پیشگیری از شیوع این ویروس در بین اهالی ورزش، به ویژه فوتبالی‌ها تأکید زیادی روی اجرای پروتکل‌های تدوین شده دارد. گفته می‌شود در تدوین آن هم از مقررات اعمال شده در بوندس‌لیگا الگو گرفته شده است. مهم‌ترین نکته‌ای که برای مردم حائز اهمیت بوده بحث ممنوعیت حضور تماشاگران در ورزشگاه‌هاست؛ سکو‌های خالی اگرچه شور و هیجان را از فوتبال می‌گیرد، اما در وضعیت کنونی هیچ مسابقه‌ای در هیچ کشوری با حضور تماشاگران برگزار نمی‌شود. با ادامه این روند هیچ بعید نیست که در فصل آتی نیز هواداران نتوانند بازی تیم‌های محبوب‌شان را از نزدیک ببینند.

تست کرونا فراموش نشود

تمرینات تیم‌های لیگ برتری در حالی از سوم خردادماه استارت می‌خورد که همه تیم‌ها در چند روز گذشته تست کرونا داده‌اند. در بوندس‌لیگا و چند لیگ اروپایی نیز تیم‌ها قبل از حضور در تمرینات تست دادند. طبق پروتکل اعلام شده از سوی سازمان لیگ، بازیکنان و کادر فنی تنها در صورتی اجازه شروع تمرینات را دارند که تست‌شان منفی باشد. البته کار به همین‌جا ختم نمی‌شود و قرار است قبل از مسابقات هم دوباره از همه تست گرفته شود تا احتمال ابتلای نفرات به حداقل برسد. ضمن اینکه تست‌های غربالگری از جمله تب‌سنجی نیز به صورت روزانه از تیم‌ها گرفته خواهد شد.

نکات ایمنی

رعایت فاصله اجتماعی از جمله نکات مورد تأکید سازمان بهداشت جهانی است که در فوتبال نیز باید رعایت شود. هرچند که در بازی درگیرانه تیم‌ها امکان رعایت این فاصله نیست، اما طبق آیین‌نامه فاصله اجتماعی روی نیمکت‌ها، در تمرینات و رختکن‌ها باید مدنظر قرار گیرد. علاوه بر این نیمکت‌نشنینان ملزم به استفاده از ماسک هستند. نفرات کنار زمین هم باید این موارد را رعایت کنند و توپ‌ها نیز ضدعفونی شوند. قاعدتاً در لیگ برتر ما دیگر عکس دسته‌جمعی گرفته نخواهد شد و بازیکنان نیز با هم دست نخواهند داد. محدود شدن اصحاب رسانه از دیگر موارد است؛ تعداد خبرنگاران کاهش می‌یابد و آن‌ها باید با فاصله و داشتن ماسک در جایگاه خود حاضر شوند. همچنین عکاسان نیز با رعایت تمهیدات بهداشتی پشت دروازه‌ها می‌ایستند. نشست‌های خبری قبل و بعد از بازی و سؤال و جواب بازیکنان در میکسدزون هم انجام نخواهد شد. بازیکنان مثل گذشته نمی‌توانند بعد از هر گل شادی کنند؛ گلزنان حق نزدیک شدن به هم‌تیمی‌های‌شان را ندارند و در این مورد نیز فاصله اجتماعی باید رعایت شود.

کمبود‌های نگران‌کننده

به غیر از رختکن‌ها و فضای بسته آنها، موارد زیادی برای نگرانی وجود دارد. نداشتن زمین تمرین کافی، مشکلات مالی و سخت‌افزاری و برگزاری بازی‌ها زیر نور برای بحث قرنطینه تیم‌ها قبل از هر بازی و نحوه ضدعفونی کردن ورزشگاه‌ها، اهم این نگرانی‌هاست. علیرضا جهانبخش، لژیونر ایرانی برایتون در یکی از مصاحبه‌هایش اعلام کرده که بازیکنان در جزیره هر کدام در یک زمین تمرین می‌کنند، در صورتی که در فوتبال ما تیم‌ها حتی یک زمین اختصاصی هم در اختیار ندارند. از همه بدتر اینکه بحث انتقال بازی برخی تیم‌ها به شهر‌های دیگر مطرح است، حال آنکه بضاعت فوتبال ایران جوابگوی چنین تغییراتی نیست! با شرایطی که کرونا ایجاد کرده و بدهی‌هایی که تیم‌ها دارند، باشگاه‌ها برای قرنطینه یک هفته‌ای اعضای تیم با کمبود بودجه و امکانات مواجهند. اینکه چه کسی مسئول ضدعفونی ورزشگاه‌هاست هم برای خودش معضلی است. به گفته سهیل مهدی، سرپرست کمیته مسابقات سازمان لیگ تیم‌های میزبان مسئول این کار هستند. منتها تا همین چند روز پیش برخی باشگاه‌ها درخواست گرفتن دستکش و ماسک را به سازمان لیگ ارائه دادند. باشگاهی که زحمت تهیه ماسک و دستکش را به خودش نمی‌دهد، چطور می‌خواهد ورزشگاه چند هزار نفری را طبق پروتکل ضدعفونی کند؟!


فوتبالی‌ها خود را ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی کنند

رعایت پروتکل‌های بهداشتی مسئله پیچیده‌ای نیست که مجبور باشیم خودمان را با کشور‌های دیگر مقایسه کنیم. خوشبختانه در پدیده همه‌گیری کرونا در کشور عملکرد خوبی داشتیم و با رعایت همین پروتکل‌ها جمعیت زیادی از کرونا در امان ماندند. در واقع فوتبال پدیده‌ای است که مردم با آن زندگی می‌کنند و گرفتن آن از مردم آسیب‌های بیشتری خواهد داشت. فقط مهم این است که مسئولان اجرایی مسابقات، باشگاه‌ها و همچنین اعضای تیم‌ها خود را ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی کنند. در وهله نخست رعایت بهداشت فردی، شست‌و‌شوی مرتب دست‌ها و پرهیز بازیکنان از تماس‌های غیرضروری از جمله شادی‌های پس از گل باید مدنظر قرار گیرد. علاوه بر این انجام تست‌های دوره‌ای کرونا ضروری است. فضای رختکن‌ها نیز باید طبق پروتکل‌های فضای بسته، ابتدا پیش از حضور تیم‌ها ضدعفونی شوند، فاصله‌گذاری بازیکنان حتماً رعایت شود و از دست زدن به وسایل یکدیگر بپرهیزند. انتظار می‌رود با در نظر گرفتن تمهیداتی از جمله نصب دستگاه‌های تهویه هوا نگرانی تیم‌ها از بابت حضور در رختکن کاهش یابد. فراموش نکنیم که در این مدت همه تلاش کرده‌اند با توجه به اقتضای کشور خودشان را با شرایط جدید تطبیق دهند و فوتبال هم از این قاعده مستثنا نیست. نمی‌توان همه فعالیت‌ها را به خاطر کرونا متوقف کرد.

باشگاه‌ها برای تمرینات چه برنامه‌ای دارند؟

در حالی تمرینات باشگاه‌های لیگ برتر از شنبه آغاز می‌شود که فرضیه‌های مختلفی درباره میزان آمادگی بازیکنان برای شروع تمرین مطرح است. تعطیلی و استراحت مطلق در زمان تعطیلی سه ماهه لیگ باعث می‌شود برنامه و زمان برگشتن به آمادگی ۷۰ درصد سنگین‌تر شود، اما اگر استراحت فعال بوده، تیم‌ها می‌توانند در یک برنامه تدریجی تمرینی هشت هفته‌ای که می‌تواند به شش هفته هم برسد به آمادگی مطلوب برای مسابقات برسند. اگر در استراحت فعال بودند و فقط مسابقه و رقابت حذف می‌شد، اما مربیان برنامه می‌دادند و تمرینات نه به صورت مجتمع، بلکه به صورت آنلاین برگزار می‌شد، اجازه خاموش شدن سیستم عصبی- عضلانی کامل و مطلق به بازیکنان داده نمی‌شد. البته ما نمی‌دانیم که چند درصد از باشگاه‌ها برای مدتی که فوتبال تعطیل بود برنامه داشتند، اما فرض را بر این می‌گذاریم که بدن بازیکنان در این مدت فعالیت داشته و در مرز آمادگی ۴۰ تا ۴۵ درصد بوده و آن‌ها در این شرایط به تمرینات بر می‌گردند. در این صورت با تمرینات تدریجی و پلکانی، هشت هفته تمرین و هفته‌ای پنج جلسه برای رساندن بازیکنان به شرایط مسابقه لازم است. با این شیوه احتمال پارگی عضلات و مینسک بعد از ۷۰ روز به حداقل می‌رسد، اما اگر برنامه تدریجی نباشد و باشگاه‌ها از برنامه تمرینی سریع برای شروع مسابقات استفاده کنند، بعد از هفته دوم و سوم، تیم‌ها با آسیب‌دیدگی بازیکنانی روبه‌رو خواهند شد که بیش از اندازه بخواهند از خودشان کار بکشند.

فوتبال در دنیای کرونا!

اگرچه کرونا همچنان از دنیا رخت نبسته، اما رقابت‌های فوتبال در برخی کشور‌ها آغاز شده و برخی دیگر نیز درصدد برگزاری مسابقات هستند. هرچند که در این بین کشورهایی، چون فرانسه و بلژیک با اعلام قهرمان، بازی‌های خود را نیمه‌کاره به پایان بردند و هلند نیز لیگش را مختومه اعلام کرد، البته بدون معرفی قهرمان. مسابقات حرفه‌ای فوتبال کره موسوم به «کی لیگ» نخستین رقابت‌های باشگاهی ملی در جهان بود که پس از وقفه ناشی از شیوع بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹ از سرگرفته شد. البته با دو ماه تأخیر نسبت به زمان پیش‌بینی شده و وضع مقررات سختگیرانه. در فصل جدید رقابت‌های این کشور به دلیل تدابیر پیشگیرانه، نه فقط بازی‌ها در استادیوم‌های خالی از تماشاگر برگزار می‌شود که بازیکنان نیز تا اطلاع ثانوی اجازه ندارند در طول مسابقات با یکدیگر صحبت کنند، دست بدهند یا پس از باز کردن دروازه حریف اقدام به شادی گل کنند. رقابت‌های بوندس‌لیگای آلمان هم بعد از تعطیلی دو ماهه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی پشت در‌های بسته آغاز شد. کشور‌های ایتالیا و اسپانیا نیز با تأکید به از سرگیری رقابت‌های فوتبال این کشور در حال فراهم کردن شرایط برای برگزاری ادامه مسابقات هستند. ویتنام نیز با الگوبرداری از کره رقابت‌هایش را در خردادماه آغاز می‌کند. لیگ ایران هم اواخر خرداد و طبق آخرین برنامه‌ریزی‌ها برگزار خواهد شد، اما انگلستان هنوز درصدد فراهم کردن شرایط برای ادامه مسابقات است.

نگاهی به اظهارنظر‌های جنجالی مخالفان ادامه لیگ برتر که به هدف‌شان نرسیدند

پیشنهاد برگزاری لیگ پلی‌استیشن برای نابود نشدن ریه فوتبالیست‌ها!

مانی سعیدی

لیگ برتر فوتبال در شرایطی از دوم تیر‌ماه آغاز می‌شود که تا پیش از اعلام قطعی برگزاری ادامه بازی‌های لیگ نوزدهم برخی اظهارنظر‌های جنجالی درباره سرنوشت مسابقات، جنجال‌های زیادی را بپا کرد. صحبت‌هایی که بیشتر از سوی کسانی مطرح شد که نظرشان بر تعطیلی لیگ بدون معرفی قهرمان بود.

محمدرضا زنوزی، مالک تراکتور یکی از مدیرانی بود که با اظهاراتی عجیب خواهان نیمه‌تمام ماندن مسابقات لیگ بود. او در توجیه مخالفتش با ادامه لیگ گفته بود: «سلامت بازیکنان و افرادی که در فوتبال فعال هستند باید اولویت اصلی ما باشد. من با یکی از متخصصان و مدیران ارشد وزارت بهداشت صحبت کردم و از ایشان در مورد این شرایط سؤال پرسیدم و ایشان گفت که اگر هر بازیکنی کرونا بگیرد باید فوتبال را کنار بگذارد، چون ۴۰، ۵۰ درصد ریه او از بین می‌رود و دیگر نمی‌تواند به صورت حرفه‌ای ورزش کند.»

 فرهاد حمیداوی، مالک باشگاه شهرخودرو از دیگر مخالفان ادامه لیگ هم به تکرار توجیه مالک تراکتور پرداخته بود: «یک دکتری گفته بود که اگر ورزشکاران به کرونا دچار شوند، ۴۰ درصد از ریه خود را از دست می‌دهند و برای بازگشت به زندگی، باید ریه‌های‌شان ترمیم شود. تصور کنید یکی از ورزشکاران ملی ما درگیر این ویروس شود، آن وقت دو سال زمان برای ریکاوری نیاز دارد و عملاً ورزش حرفه‌ای آن شخص تمام خواهد شد.»

توجیه عجیب مالکان تراکتور و شهرخودرو در شرایطی است که فوتبالیست‌های زیادی آن هم در سطح اول جهان بعد از گرفتن کرونا و پشت سر گذاشتن دوره درمان، در حال حاضر در تمرینات تیم‌های‌شان حضور دارند و به نظر می‌رسد صحبت‌های اغراق‌آمیز زنوزی و حمیداوی تنها حربه‌ای برای به کرسی نشاندن نظرشان درباره لیگ آن هم با چماق سلامتی بازیکنان بود. کمال کامیابی‌نیا، هافبک پرسپولیس اینطور به ادعای زنوزی و حمیداوی واکنش نشان داد: «شنیده‌ام برخی گفته‌اند که اگر ورزشکاران کرونا بگیرند دیگر نمی‌توانند فوتبال بازی کنند؛ واقعاً این حرف‌ها خنده‌دار است. شما ببینید این همه بازیکن در لیگ‌های اروپایی مثل دیبالا کرونا گرفته‌اند، آیا او باید با فوتبال خداحافظی کند و برود منچ‌بازی کند؟! این صحبت‌ها به نوعی توهین به خودشان است.»

دیگر اظهارنظر جنجالی در روز‌هایی که لیگ در برزخ ادامه یا نیمه‌تمام ماندن بود، متعلق به میرمعصوم سهرابی، مدیرعامل تراکتور است. او که از مخالفان ادامه لیگ بود، پیشنهاد داده بود به جای لیگ فوتبال، لیگ رایانه‌ای یا همان پلی‌استیشن برگزار شود: «کاش مسئولان به جای مصاحبه‌های متعدد، اتهام‌زنی به باشگاه‌ها در زمینه ضعف مدیریت، ترس از مسابقات و قرار دادن بازیکنان مقابل باشگاه‌های‌شان به فکر برگزاری لیگ رایانه‌ای با حضور نماینده‌ای از هر باشگاه باشند تا بدین ترتیب نشاط اجتماعی تا حدودی به جامعه فوتبال بازگردد.»

البته سهرابی چند روز بعد صحبت‌هایش را اینطور اصلاح کرد: «من نگفتم که لیگ پلی‌استیشنی برگزار کنند؛ یکی از دوستان مصاحبه کرده بود که هدف از برگزاری  مسابقات این است که مردم در خانه‌های‌شان بنشینند و بازی‌ها را مشاهده کنند که من گفتم بازی رایانه‌ای برگزار کنند بهتر است.»

با این حال پیشنهاد مدیرعامل تراکتور با واکنش جالب بازیکنان پرسپولیس روبه‌رو شد، به خصوص که قرمز‌ها معتقدند تیم‌های دیگر با توجه به اینکه آن‌ها با اختلاف ۱۰ امتیاز صدرنشین هستند و احتمال قهرمانی‌شان برای چهارمین دوره متوالی بالاست، می‌خواستند که لیگ بدون قهرمان تمام شود.

شجاع خلیل‌زاده، مدافع پرسپولیس دیروز در حاشیه دادن تست کرونا درباره مطرح شدن برگزاری لیگ برتر فوتبال به شیوه پلی‌استیشنی گفت: «اگر لیگ پلی‌استیشن بگذارند هم قهرمان می‌شویم. امیدوارم چنین لیگی برگزار کنند.»

نگاهی به تأکید سازمان لیگ بر برگزاری بازی‌های لیگ برتر در شهر‌های سفید

کرونا را شکست دهید تا میزبان باشید
سعید احمدیان

در حالی ۲۹ خرداد با انجام بازی معوقه فولاد و استقلال، بازی‌های لیگ نوزدهم از سرگرفته می‌شود که یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش‌روی سازمان لیگ، محل برگزاری مسابقات است، به خصوص که مسئولان سازمان لیگ تأکید کرده‌اند که بازی‌ها تنها در شهر‌های سفید برگزار خواهد شد. این تصمیم در شرایطی است که اکثر شهر‌هایی که در لیگ برتر، نماینده دارند در وضعیت قرمز و زرد هستند و وضعیت سفید ندارند. تهران، اصفهان، تبریز، مشهد، اهواز، آبادان، مسجدسلیمان، قائمشهر، جم، سیرجان و بوشهر شهر‌هایی هستند که در لیگ برتر نماینده دارند و بیشتر این شهر‌ها با توجه به اینکه جزو کلانشهر‌ها هستند و فشردگی جمعیت در آن‌ها زیاد است از نظر شیوع کرونا در وضعیت سفید نیستند و این مسئله باعث شده میزبانی در این شهر‌ها به چالش کشیده شود.

با این حال مسئولان سازمان لیگ امیدوارند در بازه چهار هفته‌ای که تا شروع دوباره لیگ باقی مانده، شهر‌های سفید افزایش پیدا کند. سهیل مهدی، رئیس کمیته مسابقات لیگ در این باره می‌گوید: «در سه، چهار هفته تمرین، دو دوره کنترل ویروس در خلال تمرینات داریم و امیدوارم شرایط شهر‌ها بهتر شود. یک ماه فرصت خوبی برای پاکسازی ویروس است.»

در شرایط کنونی به نظر می‌رسد از بین ۱۰ شهری که در لیگ برتر نماینده دارند، اگر قرار بود لیگ از امروز آغاز شود هیچ کدام شرایط میزبانی را نداشتند. در چنین وضعیتی اگر تا دوم تیر شرایط شهر‌های میزبان همچنان قرمز بماند، تکلیف بازی‌ها چه می‌شود؛ در این راستا قرار است بازی‌ها در شهر‌ها یا استان‌های مجاور که وضعیت سفید دارند، برگزار شود. سهیل مهدی در این باره اینطور توضیح می‌دهد: «اگر مدیریت بهداشت کشور اجازه برگزاری بازی در این شهر‌ها را ندهد، دیدار‌ها با پیشنهاد تیم میزبان به شهر‌های همجوار منتقل می‌شود. با توجه به غیبت تماشاگران می‌توانیم موضوع را مدیریت کنیم.»

یکی از استان‌هایی که شدیداً درگیر کروناست و وضعیت قرمز دارد، استان خوزستان است که سه نماینده در لیگ برتر دارد و تیم‌های فولاد، نفت مسجدسلیمان و صنعت نفت شرایط سختی، حتی برای شروع تمرینات خواهند داشت، چه برسد به اینکه بخواهند از تیمی در ورزشگاه‌های خانگی‌شان میزبانی کنند. در این شرایط باشگاه‌های خوزستانی دست به کار شده‌اند و برای اینکه بتوانند از شنبه تمرینات خود را آغاز کنند، به دنبال شهر جایگزین هستند، حتی برخی رسانه‌ها خبر داده‌اند که بازی‌های تیم‌های خوزستانی در صورت تداوم وضعیت قرمز این استان در بوشهر برگزار خواهد شد.

در این راستا به گفته مسئول کمیته مسابقات سازمان لیگ، باشگاه فولاد تلاش‌هایی را در این خصوص آغاز کرده است: «باشگاه فولاد به دنبال شهر‌های ثانویه خود برای میزبانی و تمرین است. فولاد سه زمین تمرین آماده کرده و سه شهر جایگزین خود را آماده می‌کند تا بازی‌هایش را به آن شهر‌ها منتقل کند. این حرکت خوبی برای عقب نیفتادن از تمرینات است.»

با این حال مدیران نفت مسجدسلیمان با توجه به وضعیت قرمز کرونا برخلاف مسئولان فولاد اصرار به میزبانی دارند. مهران نصیریان‌دوست، مدیرعامل این باشگاه می‌گوید: «اگر قرار باشد که بازی‌های میزبانی ما در دیگر شهر‌ها باشد، ما هر بار باید چندین برابر شرایط میزبانی در یک شهر دیگر هزینه هتل، ایاب و ذهاب، پرداخت پول عوامل برگزاری بازی‌ها و دیگر هزینه‌ها را بدهیم. به نظرم بسیاری از باشگاه‌ها توان پرداخت چنین پول‌هایی را ندارند. از استاندار محترم خوزستان و مسئولان ورزشی استان تقاضا دارم به این موضوع مهم ورود کنند تا حق خوزستانی‌ها تضییع نشود. اگر در شهر‌های خودمان میزبانی لیگ برتر را نداشته باشیم در خارج از خانه هم نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.»

سوت فوتبال صدای زندگی
فريدون حسن

صدای زنگ فوتبال به گوش می‌رسد. خیلی وقت بود که منتظرش بودیم، انتظاری که حتی دیدن آغاز بوندس‌لیگا و شنیدن خبر شروع لالیگا و سری آ هم نتوانسته بود آنچنان درمانی برایش باشد، اما حالا قرار است لیگ خودمان شروع شود.

سوم خرداد‌ماه قرار است تمرینات تیم‌ها آغاز شود. این آغاز را باید به فال نیک گرفت. درست است که مدتی از آغاز فعالیت صنوف دیگر می‌گذرد، اما هنوز می‌توان نگرانی را در چشم مردم دید. هنوز روحیه‌ها آنطور که باید و شاید بالا نرفته، اما حالا این فوتبال است که می‌تواند زندگی را دوباره به رگ‌های نیمه‌خشک جامعه بازگرداند. کرونا نزدیک به سه ماه است که همه را زمین‌گیر کرده، اما حالا ورزش می‌خواهد به جنگ ویروس منحوس برود و لیگ‌های ورزشی قرار است باعث دلگرمی مردم شوند. جلودار تمام رشته‌ها و لیگ‌ها هم چیزی نیست جز فوتبال و لیگ برتر. فوتبال زندگی است و آن را این روز‌ها بهتر از هر زمان دیگری درک می‌کنیم. اصلاً دلمان تنگ شده برای کل‌کل کردن‌های هواداری، برای اینکه با بچه‌محل‌ها بنشینیم و کری بخوانیم، برای اینکه با فوتبال حداقل ساعتی هم که شده فاصله بگیریم از تمام مشکلات اقتصادی و مناقشات سیاسی و همه چیز‌هایی که فقط خستگی جسمی و روحی برایمان به دنبال دارد.

کرونا سه ماه فوتبال را تعطیل کرد، اما حالا با شروع دوباره فوتبال می‌توان ترس را در وجود این ویروس سخت و منحوس انداخت. اینکه حالا یک رقیب قدر دارد، رقیبی به نام فوتبال که زندگی و روحیه را دوباره به مردم برگرداند، برای مبارزه با این ویروس، مگر نه اینکه می‌گویند روحیه بالا دشمن اول و آخر این ویروس است، خب فوتبال یعنی روحیه، جنگندگی، امید، تلاش و حرکت رو به جلو. ورزش بطور کلی یعنی همین و فوتبال به عنوان رشته شاخص و پرطرفدار ورزش، حالا در خط اول جبهه مبارزه با کرونا قرار دارد. توقعی جز این هم نباید داشت. فوتبال باید اینگونه دینش را به مردم ادا کند.

سال‌ها نوشتیم که فوتبالی‌ها پول مردم و بیت‌المال را خرج می‌کنند و با آن بزرگ می‌شوند. خب امروز وقت تلافی و تلاش برای جلب رضایت مردم و دادن شور و انگیزه زندگی به آن‌ها توسط همین بروبچه‌های فوتبال است. پا به توپ شدن آن‌ها باعث دلگرمی می‌شود و اینکه یادمان برود این سه ماه را فراموش کنیم تمام بی‌حوصلگی‌ها و خانه‌نشینی‌ها را. می‌گویید، نه صبر کنید تا سوت اولین بازی به صدا درآید یا نه اصلاً صبر کنید تا تیم‌ها تمرینات‌شان را آغاز کنند، آن وقت ببینید چه اتفاقی رخ خواهد داد. فقط چند روز صبر کنید تا همه متوجه شوید که وقتی می‌گوییم فوتبال زندگی است، یعنی چه. فوتبال زندگی است و شاید شروع دوباره این زندگی کاری کند که بساط کرونا از کشورمان برچیده شود و برود و به تاریخ بپیوندد.

منتظر شروع لیگ می‌مانیم؛ چیز زیادی نیست، نهایتاً یک ماه، اما همین یک ماه را با شروع تمرینات تیم‌ها و روند آمادگی‌شان زندگی و گوشمان را تیز می‌کنیم برای شنیدن صدای سوت شروع اولین بازی، صدای سوتی که بدون تردید فراموش نشدنی‌ترین صدای سوت تاریخ فوتبال ایران خواهد شد.

لیگ بیستم برگزار می‌شود برگزار نمی‌شود؟
دنیا حیدری

صدور مجوز برگزاری تمرینات و مسابقات شرایط را برای به پایان رساندن لیگ نوزدهم تا اواسط مرداد‌ماه مهیا کرده و این فرصت را در اختیار سازمان لیگ گذاشته که برای حضور نمایندگان ایران در رقابت‌های آسیایی و همین‌طور شروع فصل جدید فوتبال ایران برنامه‌ریزی کند. اما شروع فصل جدید فوتبال ایران یکی از دغدغه‌های مهم این روز‌های سازمان لیگ به شمار می‌رود.

ترافیک بازی‌های باشگاهی و ملی با تداخل رو‌به‌رو است و از سوی دیگر اظهارنظر‌ها در خصوص پیک کرونا و موج دوم و سوم این بیماری در مهر و آبان برنامه‌ریزی‌ها را با مشکل مواجه کرده است مسئله‌ای که محمدرضا شانه‌ساز، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در ایران آن را قطعی می‌داند: «نگرانی‌هایمان درباره ادامه کرونا در اردیبهشت و خرداد‌ماه کاهش یافته است، اما در پاییز و ماه‌های مهر، آبان و آذر نگرانی‌مان بسیار جدی است و در رخداد این موضوع هیچ شکی نداریم و قطعاً رخ می‌دهد؛ بنابراین همچنان رعایت بهداشت فردی و فاصله‌گذاری اجتماعی بهترین راه برای مقابل با شیوع هرچه بیشتر این ویروس است.»

این در واقع یک نگرانی و فرضیه جهانی است، به طوری که اوایل اردیبهشت‌ماه بود که USA Today نوشت، محققان معتقدند موج دوم شیوع بیماری کووید-۱۹ می‌تواند بدتر از موج اول آن باشد و جان هزاران نفر از مردم جهان را بگیرد. باتوجه بد اظهارنظر‌های مسئولان در خصوص پیک کرونا در مهر و آبان این سؤال را مطرح می‌کند که لیگ بیستم چه زمانی و چطور آغاز خواهد شد؟

براساس گفته‌های مسئولان سازمان لیگ، لیگ بیستم زودتر از مهر ۹۹ آغاز نمی‌شود. همان زمانی که به گفته حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت پیک کرونا و آنفلوآنزا خواهد بود: «در پاییز با موج‌های دوباره‌ای مواجه خواهیم شد که منجر به قرنطینه یا تعطیلی می‌شود.» احتمال افزایش مبتلایان به کرونا در پاییز و زمستان امکان برگزاری لیگ بیستم را ضعیف می‌کند. حال آنکه سهیل مهدی، سرپرست کمیته مسابقات می‌گوید فعلاً هیچ تصمیمی درباره تاریخ برگزاری لیگ بیستم گرفته نشده است: «بحث بر سر چگونگی برگزاری مسابقات باقی مانده این فصل است نه فصل آینده. اما بدون تردید برای برگزاری لیگ بیستم تمامی احتمالات در نظر گرفته می‌شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار