کد خبر: 1004377
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۳
همزمان با نزدیک شدن طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی
همانطور که پیش‌تر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرده بود، رام‌الله دستور قطع رابطه با رژیم صهیونیستی و امریکا را صادر کرد. اجرایی شدن هشدار محمود عباس، به همراه تداوم انتقاد‌های جهانی از سیاست الحاق کرانه باختری، اقداماتی را در راستای جلوگیری از تنش‌آفرینی‌های هر چه بیشتر به دنبال داشته است. هرچند که بعید است جز مقاومت چیزی جلوی طمع صهیونیست‌ها را بگیرد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: محمد اشتیه، نخست‌وزیر فلسطین وابسته به رام‌الله روز پنج شنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی فیس‌بوک از صدور فرمان قطع رابطه رام‌الله با رژیم صهیونیستی و امریکا خبر داد و نوشت: «دستورات لازم را در راستای اجرای تصمیم محمود عباس درباره قطع روابط با اسرائیل و امریکا در نشست شب گذشته هیئت دولت صادر کردم. هیئت دولت به ریاست من، از تصمیم محمود عباس برای لغو همه توافقنامه‌ها با اسرائیل و امریکا حمایت می‌کند.»‌اشتیه با اعلام اینکه طرح صهیونیست‌ها برای الحاق سرزمین‌های فلسطین به خاک اراضی اشغالی به معنای نقض توافقنامه‌ها و تهدیدی علیه امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است، تصریح کرد: «طرح الحاق، نشان‌دهنده تلاش سیستماتیک دولت ائتلافی اسرائیل در راستای ممانعت از تشکیل کشور فلسطین است.» وی از جامعه جهانی خواست به مسئولیت‌های خود عمل کرده و برای احقاق حقوق مردم فلسطین وارد عمل شوند.

شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی روز پنج شنبه به نقل از چند مقام فلسطینی اعلام کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین رسماً قطع همکاری امنیتی را به این رژیم ابلاغ کرده است. یک مقام اسرائیلی نیز تأکید کرده که تشکیلات خودگردان در پیامی که به وسیله حسین الشیخ وزیر امور مدنی تشکیلات خودگردان فلسطین و چند مقام فلسطینی دیگر برای کمیل ابورکن، هماهنگ‌کننده دولت رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی ارسال شده به دولت اسرائیل اطلاع داده که تمامی توافقنامه‌های میان دو طرف از این پس دیگر لازم‌الاجرا نیستند. روز جمعه نیز اعلام شد که دستگاه‌های امنیتی فلسطینی گشتی‌های خود را از مناطقی که بر اساس توافق امضا شده با رژیم صهیونیستی به صورت مشترک اداره می‌شدند، عقب کشیده است. ژنرال گادی شمنی، فرمانده پیشین منطقه مرکزی در ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به این اقدام گفت که اگر همکاری تشکیلات خودگردان با اسرائیل به ویژه در زمینه امنیتی متوقف شود، «خطر افزایش عملیات مسلحانه و برخورد وجود دارد؛ مسئله‌ای که ممکن است که به تنش بینجامد.»

در پی این اقدام، صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) گفت که پس از اعلام خروج فلسطین از توافقنامه‌های امضا شده با اسرائیل و امریکا، توقف همکاری با سیا نیز به امریکا ابلاغ شده است. وی افزود: «قطع همکاری با آژانس اطلاعات مرکزی امریکا همزمان با پایان سخنرانی محمود عباس و در اعتراض به تصمیم اسرائیل برای الحاق مناطقی از کرانه باختری صورت گرفت.»

اردن: سفیر اسرائیل را اخراج می‌کنیم

به موازات این اقدامات، موج مخالفت‌ها در سطح جهانی با تصمیم نتانیاهو برای الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی همچنان ادامه دارد. مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در تماس تلفنی با ریاض المالکی، همتای فلسطینی خود بر ایستادگی ترکیه در کنار فلسطین جهت ناکام گذاشتن طرح الحاق کرانه باختری تأکید کرد. درخواست برگزاری نشست فوق‌العاده وزرای خارجه کشور‌های سازمان همکاری اسلامی در آینده‌ای نزدیک برای مخالفت با طرح الحاق و حمایت کامل از موضع فلسطین از دیگر مواردی بود که دو طرف بر آن تأکید کردند.

ممدوح العبادی، معاون نخست‌وزیر سابق اردن نیز روز پنج شنبه در مورد پاسخ احتمالی اردن به اشغال بخش‌هایی از کرانه باختری ضمن اینکه ادامه لغو توافق وادی عربه را کم دانست، گفت: «در صورتی که اشغالگران الحاق را اجرا کنند، اردن سفیر اسرائیل را اخراج خواهد کرد و سفیر خود را از تل‌آویو فرا خواهد خواند.»‌توافق وادی عربه توافقی است که بر اساس آن اردن و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۴ توافقنامه صلح موسوم به «وادی عربه» را امضا کردند که در آن بر پایان دادن به خصومت دو طرف و اجرای مفاد منشور ملل متحد و قانون بین‌المللی در خصوص روابط دو طرف تأکید شده است.

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در گفت‌وگوی تلفنی با ارانکا گونزالس، وزیر خارجه اسپانیا درباره پیامد‌های اجرایی شدن طرح الحاق هشدار داد و گفت که ممکن است چنین اقدامی به بالا گرفتن موضع‌گیری در اراضی فلسطین و حتی کل منطقه منجر شود. دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه روسیه نیز روز پنج شنبه با هشدار درباره طرح عواقب اجرایی شدن طرح الحاق، اعلام کرد که چنین تحرکات توسعه‌طلبانه‌ای ممکن است موجی از خشونت را در سرزمین فلسطین‌برانگیزد و موجب بی‌ثباتی در کل خاورمیانه شود. نیکلای ملادینوف، نماینده سازمان ملل در امور غرب آسیا نیز شامگاه چهار شنبه گفت: «تداوم تهدید اسرائیل به الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری، جدی‌ترین تخطی از قوانین بین‌المللی است که ضربه‌ای سخت به راهکار دو دولتی وارد می‌کند و باب تجدید مذاکرات را می‌بندد. وی با بیان اینکه اسرائیل باید تهدید به الحاق را کنار بگذارد، افزود: «سران فلسطینی نیز باید با تمام اعضای گروه چهارجانبه [صلح خاورمیانه]دوباره وارد تعامل شود.» وی از ۱۵ عضو شورای امنیت خواست از طرح آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در مخالفت با اقدامات یکجانبه اسرائیل و تلاش‌های دیپلماتیک جهت احیای مذاکرات فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها، حمایت کنند. آدام آستین، سخنگوی وزارت خارجه کانادا تأکید کرد که این کشور الحاق کرانه باختری را به رسمیت نخواهد شناخت. آستین با بیان اینکه این اقدام تل آویو با حقوق بین‌الملل در تعارض است، تأکید کرد که این گام به مذاکرات صلح آسیب خواهد رساند. جک هریس از مقامات حزب دموکرات هم خاطر نشان کرد که انگلیس، نروژ، ایرلند و فرانسه با اشغال کرانه باختری مخالفند.

سخنگوی وزارت خارجه انگلیس هم از طرفین خواست که در راستای عمل به توافق اسلو با همدیگر همکاری کرده و از اقدامات یکجانبه‌ای که می‌تواند تأثیر منفی بر صلح داشته باشند، اجتناب کنند.

تلاش مسکو برای اصلاح معامله قرن

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنان بر اجرای معامله قرن تأکید دارد. وی با اعلام اینکه آماده گفتگو با فلسطینی‌ها بر اساس طرح ترامپ است، گفت که از اقدام شرکایش در دولت اسرائیل در جهت تأیید مذاکرات صلح طبق طرح امریکا خرسند است. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران پنج‌شنبه در صفحه توئیترش نوشت: «کسانی که منافع نتانیاهو را بر هر چیزی مقدم می‌دارند - خواه در وزارت امور خارجه ایالات متحده و خواه در کاخ سفید - در همه جنایات اسرائیل علیه بشریت همدست هستند. آن‌ها درباره همه تجاوزگری‌های اسرائیل مسئول هستند، از غصب سرزمین فلسطینی‌ها تا آپارتاید تحت لوای معامله قرن و کمک به کودک کشی با سلاح‌های امریکایی.»

کلی کرافت، سفیر امریکا در سازمان ملل در جلسه روز چهار شنبه شورای امنیت خواستار مذاکره دو طرف شد و از اعضای شورای امنیت خواست گام‌هایی را که می‌توان برای کمک به ازسرگیری مذاکرات میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها برداشت، بررسی کنند.

بنابر اعلام رسانه‌های رژیم صهیونیستی، روسیه ضمن هشدار درباره هرگونه نقض قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی در خصوص پرونده فلسطین که منجر به تنش خطرناک شود، در هفته‌های آتی با اقدام به فراخواندن فلسطینی‌ها و امریکایی‌ها در ژنو می‌کوشد تا اصلاحاتی را در معامله قرن ایجاد کند. میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه در تماس تلفنی با آوی برکویتس، معاون رئیس‌جمهور امریکا در مذاکرات بین‌المللی درباره سازش اسرائیل و فلسطین رایزنی کرد. عصر چهار شنبه هم گابی اشکنازی، وزیر خارجه اسرائیل و سرگئی لاوروف، همتای روسش تلفنی با هم گفتگو کرده‌اند.

بنابر گفته باراک راپید، تحلیلگر سیاسی، تنها توقف روند الحاق از سرگیری تماس‌ها بین امریکا و فلسطینی‌هاست. وی تأکید کرد: فلسطینی‌ها درخواست کرده‌اند تنها با امریکا مذاکره نمی‌کنند بلکه با مجموعه‌ای بزرگ‌تر از طرف‌های بین‌المللی وارد مذاکره می‌شوند از این رو روس‌ها می‌خواهند نشست سران را با مشارکت اتحادیه اروپا، سازمان ملل، روسیه، مصر، عربستان، امارات و اردن برگزار کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار