کد خبر: 1004412
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۳
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر، تبریز : این روزها بعضا شاهد زایش بافت‌های ناکارآمد شهری هستیم و شکل جدیدی از حاشیه‌نشینی و بدمسکنی طی سال‌های گذشته در تبریز شکل یافته است.

فریدون بابایی‌اقدم با بیان اینکه کمیسیون معماری و شهرسازی شورا به‌عنوان یک کمیسیون تخصصی در سال‌های گذشته رسیدگی به دغدغه‌های شهروندان در زمینه شهرسازی را به‌عنوان دستور جلسه در این کمیسیون مورد بررسی قرار داده است، اظهار داشت: ازجمله این موضوعات طرح جامع شهر تبریز در سال ۹۵ و یا موضوعات دیگری که دغدغه شهروندان است.

وی افزود: تقریبا بعد از شروع شورای پنجم، بخش عمده‌ای از زمان بررسی ما در دو زمینه بازآفرینی شهری و موضوعات مربوط به بافت‌های ناکارآمد شهری، به‌خصوص در حوزه حاشیه‌نشینی همچنین این دغدغه که چگونه این بافت‌ها را تثبیت کنیم یا پیش‌بینی و در کنار آن  و ممانعت از شکل‌‌گیری بافت‌های مشکل‌ساز شهری بوده است.

بابایی‌اقدم با اشاره به اینکه مشخصا بحث ساخت و سازهای غیرمجاز در جلسات متعدد و مستمر کمیسیون شهرسازی مورد بررسی قرار گرفت، گفت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در چندین مورد به موضوعات رفع فقر و رفع محرومیت در کشور مطرح شده که ازجمله آن می‌توان به اصول‌های ۱۹ الی ۲۲ و برخی دیگر از قوانین همچنین در سند چشم‌انداز توسعه شهری نیز صراحتا به موضوع ایجاد عدالت اجتماعی اشاره دارد.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی با بیان اینکه قانون زمین شهری از اولین قوانین است که با استناد به قانون اساسی و مقوله تامین  زمین مشخصا اشاره دارد، متذکر شد: قانون حمایت از احیا و بهسازی بافت‌های ناکارآمد شهری است که از جمله قوانین خوبی است که در این زمینه طرح و تصویب شده، بحث سند توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی، قانون حمایت و ساماندهی تولید و عرضه مسکن، سند ملی راهبردی احیا و بهسازی و توانمندسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد از قوانین است که در این زمینه  شده و سیاست جاری دولت در خصوص ستادهای مختلف در سطوح  ملی، استانی و شهرستانی بر اساس این سند است.

وی تصریح کرد: بر اساس قانون ششم توسعه مشخص شده که ۲۷۰ محله به‌عنوان محلات هدف مورد بررسی و توسعه قرار گیرند که بر این اساس در تبریز پهنه شمال‌شرقی در تبریز این محلات هدف به‌شمار می‌روند.

بابایی‌اقدم اظهار داشت: موضوع حاشیه‌نشینی در تبریز بر اساس موضوع توانمندسازی و شناسایی بافت‌های ناکارآمد در شهر تبریز در سال ۸۴ انجام شد و بر اساس این تحقیق حاشیه‌نشینی در تبریز ۴۰۰ هزار نفر بوده که امروز بعد از گذشت ۱۵ سال ما در همان رقم مانده‌ایم و قطعا در صورت تحقیق مجدد به ارقام‌های دیگری می‌رسیم.
 

وی افزود: ضمن این که بعضا شاهد زایش بافت‌های ناکارآمد شهری هستیم و شکل جدیدی از حاشیه‌نشینی و بدمسکنی طی سال‌های گذشته در تبریز شکل یافته است.

این عضو شورای اسلامی شهر تبریز یادآور شد: ازجمله آنان می‌توان به روستاهایی که مقصد سرریز جمعیتی معرفی شده‌اند و باعث تغییر تحولاتی در بافت‌های مسئله‌دار که برای مثال در پهنه شمالی  شکل گرفته اشاره کرد.

بابایی‌اقدم گفت: مشابه این تغییرات در روستاهای اطراف طی ۱۰ سال گذشته شکل گرفته که این محلات خارج از طرح هادی روستاها بوده و امروز در موضوع بازآفرینی در عرصه‌های تاریخی و بافت‌های ناکارآمد و سکونتگاه‌های غیررسمی از نمونه‌های این بافت‌ها به‌شمار می‌روند.

وی اضافه کرد: چیزی که برای ما به عنوان شورای شهر و شهرداری مهم شده که صرفا منتظر دولت نباشیم موضوع طرح تفصیلی مربوط به اراضی ۴۸ هزار هکتاری است.

بابایی‌اقدم بیان داشت: طی چند سال گذشته دستگاه‌ها و نهادها برای خود وظایف تعریف کرده و برای ما به‌عنوان شورای شهر و شهرداری تحقق طرح مصوب شهرداری است که مناطقی که به‌عنوان سکونتگاه‌های غیررسمی بوده‌اند، در طرح پیشنهادی به‌عنوان کاربری فضای سبز معرفی شده‌اند.

وی تاکید کرد: اگر شهرک جوانان تصویب نهایی داشته باشد، می‌توانیم تمام مناطق پرخطر را به شرط  استفاده از تمام ظرفیت‌های شهرداری  به این مکان منتقل کنیم.

بابایی‌اقدم با بیان اینکه اصلی‌ترین نگرانی ما این است که شهروندان توان مالی خرید نداشته باشند، ادامه داد: در این مسیر می‌توان از کمک نهادهای مختلف ازجمله خیران در شهر تبریز استفاده کنیم تا قیمت تمام شده مسکن کاهش یابد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: دومین موضوع مورد توجه عدم تثبیت بافت‌هاست که اخیرا شاهد قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه چهار شهرداری تبریز بودیم که قدم مثبتی در این زمینه است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری اذعان داشت: با استناد قانونی در قانون شهرداری‌ها بند ۵۵ قانون شهرداری‌هایست و هم در کنار آن بند ۲۱ قانون شهرداری‌های ما را مجاب می‌کند تا برای رفع وضعیت موجود و خروج افراد از اراضی که مرتبط با فضای سبز است اقداماتی انجام دهیم.

وی تاکید کرد: در این زمینه در دوره چهارم شورا محدوده آخر خلیل‌آباد محدوده شهرسازی در نظر گرفته شد و شهرداری ۷۷ واحد در آنجا ساخته است.
 

بابایی‌اقدم با اشاره به این تجربه افزود: امروز می‌توان درس‌های زیادی از ساخت این واحدها اخذ کرد که  مهم‌ترین آنها این است که شرایط اقتصادی و وضعیت جمعیت ساکن نادیده گرفته نشود.

وی با بیان اینکه این تجربه برای ساخت مجتمع مسکونی ۲۴۰ واحدی در محدوده «اسدگولی» بسیار مورد توجه قرار گرفته است، متذکر شد: ادامه مسیر برای ما سرنوشت‌ساز است.

بابایی‌اقدم با اشاره به عدم همکاری دیگر نهادها برای تخصیص اراضی به جهت ساخت مسکن برای حاشیه‌نشینان افزود: شاید مهم‌ترین موضوع مربوط به زمین است که بزرگ‌ترین زمین که توانستیم پیدا کنیم، این زمین بود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری برخورد با متخلفان در شهرداری را خواستار شد و خاطرنشان کرد: پس از ساخت مسکن قلع و قمع مسکن بسیار دشوارتر بوده و تبعات بسیاری در بر دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر