کد خبر: 1004766
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۲
معاون فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین در گفتگو با «جوان» عنوان کرد
با رسیدن به مرز مهار ویروس تاجدار اگر چه بسیاری از مشاغل با ریسک کم و متوسط بازگشایی شده‌اند، اما هنوز هم بسیاری از مشاغل که در رده مشاغل پر ریسک محسوب می‌شوند، اجازه فعالیت ندارند؛ مشاغلی که بخشی از معیشت اقشار متوسط و پایین جامعه را تأمین می‌کند و تعلیق‌شان سفره‌های شاغلان این بخش‌ها را کوچک‌تر کرده‌است.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: تبعات اقتصادی کرونا تا به آنجا بوده‌است که بنا به تأکید مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، کاهش درآمد و افزایش قیمت مواد غذایی به‌ویژه در دهک‌های پایین خودش را به صورت سوء‌تغذیه نشان خواهد داد. در این میان، اما رزمایش کمک مؤمنانه و مواسات و همدلی مردم با نیازمندان و افرادی که کرونا بر معیشت‌شان اثر گذاشته همچنان ادامه دارد و روز گذشته هم مرحله سوم رزمایش کمک مؤمنانه با توزیع ۵۰۰ هزار بسته معیشتی در ۲۲ استان کشور برگزار شد تا با توزیع ۵ میلیون بسته معیشتی در میان نیازمندان، تبعات اقتصادی ویروس تاجدار بر معیشت مردم کاهش یابد.

فعالیت ویروس کرونا در کشور همچنان ادامه دارد. روز گذشته هم با ۲ هزار و ۸۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۴۱ هزار و ۵۹۱ نفر رسید. طبق آخرین آمار جهانی هم تاکنون ۵ میلیون و ۶۸۵ هزار نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند؛ کشور امریکا در ۲۴ ساعت گذشته با افزایش ۱۹ هزار مبتلا به مجموع یک میلیون و ۷۲۵ هزار مبتلا رسید، اما در کنار تبعات سلامت و درگیری مردم با بیماری کرونا این ویروس تبعات اقتصادی گسترده‌ای از خود بر جای گذاشته‌است. بخشی از تبعات اقتصادی کرونا بر سلامت مردم را می‌توان در صحبت‌های دکتر زهراعبداللهی، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت متوجه شد؛ وقتی وی از بروز سوء‌تغذیه در بین اقشار ضعیف جامعه به دلیل تبعات اقتصادی ناشی ازهمه‌گیری کرونا خبر می‌دهد. این مسئله لزوم همراهی و همدلی مردم با یکدیگر و برپایی حرکت‌های مردمی همچون رزمایش کمک مؤمنانه را بیش از پیش به تصویر می‌کشد. روز گذشته هم سومین مرحله از رزمایش کمک مؤمنانه در ۲۲ استان کشور برگزار شد تا با توزیع ۵۰۰ هزار بسته معیشتی به ارزش حداقل ۳۰۰ هزار تومان در میان نیازمندان، تبعات اقتصادی کرونا کمی تعدیل شود.

نا‌امنی غذایی و سوء‌تغذیه بخشی از تبعات اقتصادی ویروس کرونا

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه شیوع کرونا، یکسری تبعات اقتصادی نیز در همه جوامع به دنبال داشته که می‌تواند امنیت غذایی مردم را هم به خطر اندازد؛ می‌گوید: «کاهش درآمد و افزایش قیمت مواد غذایی به‌ویژه در دهک‌های پایین، ممکن است دچار مشکلاتی در حوزه امنیت غذایی شود و این ناامنی غذایی خودش را به صورت سوءتغذیه نشان دهد.»

به گفته وی در حال حاضر در مناطق کم‌برخوردارتر کشور همچنان شاهد سوءتغذیه هستیم. عبداللهی با اشاره به مباحثی مانند کوتاه‌قدی، لاغری در کودکان زیر پنج سال و مادران باردار و... در برخی از مناطق کشور می‌افزاید: «به همین دلیل در شرایط فعلی تلاش می‌کنیم که به گونه‌ای برنامه‌های حمایتی برای مادران باردار و کودکان زیر پنج سال دچار سوءتغذیه‌ای که در خانوار‌های نیازمند و در مناطق کمتر برخوردار کشور هستند، داشته باشیم. زیرا در شرایط فعلی کرونا ممکن است شرایط‌شان بدتر شود».

بنا به تأکید عبداللهی مصرف زیاد مواد قندی، شیرینی، پرچرب، شور و پرنمک و سرخ‌شده، عاملی برای تضعیف سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را از نظر تغذیه افزایش می‌دهد.
وی همچنین با تأکید بر لزوم کنترل قیمت محصولات لبنی می‌افزاید: «مصرف کم شیر و لبنیات یکی از علت‌های اصلی بروز و شیوع پوکی استخوان در کشور محسوب می‌شود که تراکم استخوانی در سنین کمتر در حال کم‌شدن است؛ به طوری که پوکی استخوان در حال رسیدن به سن کمتر از ۳۰ سال در کشور است.»

توزیع نیم میلیون بسته معیشتی در مرحله سوم

سردار عبدالرضا آزادی، معاون فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین درباره مرحله سوم رزمایش کمک مؤمنانه به «جوان» می‌گوید: مرحله سوم رزمایش کمک مؤمنانه روز گذشته در ۲۲ استان کشور فعال شد و بناست تا نمایشی از همدلی، مواسات و کمک مؤمنانه مردم به عزیزانی باشد که از بیماری کرونا آسیب دیده‌اند و بناست تا در این مرحله بیش از نیم میلیون بسته معیشتی با رعایت کرامت در میان نیازمندان توزیع شود.» به گفته وی این بسته‌های معیشتی حداقل ۳۰۰‌هزار تومان ارزش ریالی دارد و بین افراد نیازمند شناسایی شده که از تبعات اقتصادی ویروس کرونا آسیب دیده‌اند و تحت پوشش هیچ‌یک از نهاد‌های حمایتی همچون کمیته امداد حضرت امام و بهزیستی نیستند. توزیع می‌شود.

موج گسترده حرکت‌های خیرین

سردار آزادی همچنین از موج گسترده‌ای از حرکت‌های خیر دیگر در کنار توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان خبر می‌دهد و می‌افزاید: «ما حرکت‌هایی همچون پویش بخشش اجاره بهای منزل و مغازه، اعطای وام‌های قرض‌الحسنه از سوی خیرین به واحد‌های اقتصادی کوچکی داریم که از کرونا آسیب دیدند و به رکود کشیده شدند. همچنین توزیع هزاران جهزیه در میان زوجین نیازمند و آسیب‌دیده از کرونا در این مرحله همزمان با توزیع بسته‌های معیشتی برگزار خواهد شد.»

بنا به تأکید وی تمامی پایگاه‌های بسیج در این ۲۲ استان فعال خواهند بود. سردار آزادی در پاسخ به این سؤال «جوان» که آیا با برگزاری مرحله سوم رزمایش کمک مؤمنانه این رزمایش پایان می‌یابد یا ادامه خواهد داشت، پاسخ می‌دهد: «رزمایش به شکل توزیع بسته‌های معیشتی پایان می‌یابد، اما بناست تا موضوع همدلی، مواسات و کمک مومنانه به اشکال دیگر و با شناسایی نیاز‌های واقعی اقشار مختلف به اشکال دیگر ادامه خواهد یافت.»

توزیع ۵ میلیون بسته در ۳ مرحله

آزادی درباره تعداد بسته‌های معیشتی توزیع شده در این سه مرحله برپایی رزمایش کمک مؤمنانه می‌گوید: «ما در دو مرحله قبلی ۵/ ۴ میلیون بسته معیشتی در میان نیازمندان توزیع کردیم که با توزیع ۵۰۰ هزار بسته معیشتی در مرحله سوم، تعداد بسته‌های توزیع‌شده در میان نیازمندان به مرز ۵ میلیون بسته رسید.»

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به هدف‌گذاری اولیه و شناسایی ۵/ ۳ میلیون خانواده نیازمند برای توزیع بسته‌های معیشتی افزایش تعداد بسته‌های توزیع شده بر چه اساسی اتفاق افتاده می‌گوید: «برای برخی از خانواده‌های نیازمند ما دو دوره توزیع بسته معیشتی داشتیم.»

بنا به تأکید سردار آزادی در توزیع بسته‌های معیشتی میان خانواده‌های نیازمند، خانواده‌هایی هم بودند که با وجود نیازمندی از قبول این بسته‌ها امتناع کرده و خواستار توزیع آن بین افراد نیازمندتر از خودشان می‌شدند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار